REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Colesterolul se poate simți la nivelul picioarelor! Durere apăsătoare

Colesterolul se poate simți la nivelul picioarelor! Durere apăsătoare

Replica API 30 august 2022 | 00:00 767

Există o mulțime de obiceiuri proaste în stilul nostru de viață care afectează sănătatea, iar corpul ne oferă indicii, ne atrage atenția că ceva nu e în regulă. De exemplu, unul dintre ele apare la nivelul picioarelor. Acest lucru indică un colesterol mărit.

Colesterolul se poate simți la nivelul picioarelor

Potrivit Express, colesterolul se acumulează în artere în mod silențios, declanșând probleme de sănătate precum boli de inimă și accidente vasculare. Dar prezența lui ar putea să fie semnalată la nivelul picioarelor, deoarece, atunci când arterele se îngustează sau se blochează din cauza colesterolului depus pe pereții vaselor, nu mai furnizează suficient sânge pentru a permite mușchilor și organelor o buna funcționare, iar picioarele suferă, mai ales atunci când ai de făcut plimbări lungi.

Durere apăsătoare la nivelul gambei

Această afectare a arterelor este cunoscută și sub denumirea de boală vasculară periferică, iar simptomul cel mai comun și cel mai precoce este claudicația intermitentă, o senzație de tensiune sau durere apăsătoare la nivelul gambei, în partea inferioară a coapsei sau la nivelul fesei, în timpul unei activități cum este mersul.

Durere declanșată de activitatea fizică

Durerea este declanșată de activitatea fizică, de obicei este vorba despre mers și se calmează la repaus. Totuși, este bine de știut că există și persoane asimptomatice.

Potrivit cercetărilor, doar una din trei persoane cu boală arterială periferică prezintă claudicație intermitentă. Iar unii nu au acest simptom pentru că sunt sedentari și nu merg suficient pentru a genera claudicația. Pe de altă parte, unii experți spun că acest semnal de alarmă de la nivelul picioarelor este mai frecvent la femei decât la bărbați.

Alte simptome ale bolii arteriale periferice cu localizare la membrele inferioare pot fi: scăderea forței musculare, a funcționalității și a echilibrului, senzație de răceală și amorțeală la nivelul picioarelor și degetelor de la picioare, leziuni dificil de tratat și dureri ale membrelor chiar și în lipsa mișcării, fapt care indică progresia către o formă gravă a bolii arteriale periferice. În cazul bărbaților, un simptom suplimentar poate fi disfuncția erectile, notează aceeași sursă, citează doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108