REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

COLONELUL Dima vrea să REVINĂ la CONDUCEREA Jandarmeriei

COLONELUL Dima vrea să REVINĂ la CONDUCEREA Jandarmeriei

Replica API 9 iulie 2020 | 00:00 4286

Colonelul Dima Constantin, fostul şef al Jandarmeriei Constanţa, vrea să revină la conducerea instituției! Dima a dat în judecată, anul trecut, inspectoratul judeţean, pe cel general, dar şi Ministerul de Interne, solicitând instanţei suspendarea și anularea concursului, din 19 iulie 2019, de ocupare a postului de inspector șef I în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța. Precizăm că Dima Constantin a fost şef al Jandarmeriei Constanţa până în decembrie 2018, când a fost înlocuit cu locotenent- colonelul Mihai Daniel Ferencz, întrucât a fost trimis într-o misiune ONU de menţinere a păcii.

Constantin Dima cere suspendarea efectelor concursului desfășurat în data de 19.07.2019 concurs organizat în vederea ocupării postului de inspector șef I în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța până la soluționarea definitivă a acțiunii prin intermediul căreia solicită anularea definitivă a concursului.

Mihai Daniel Ferencz

De ce ar fi nelegală numirea lui Mihai Daniel Ferencz!

Dima a fost încadrat prin concurs inspector șef I al instituției în 2014, până în data de 15.12.2018, iar din 16.12.2018 până în data de 5.07.2019 a fost plecat într-o misiune internațională. La revenirea în țară a formulat două rapoarte către conducere prin care a solicitat reîncadrarea în funcția deținută anterior, dar a fost refuzat neîntemeiat, spune el, de conducere. Motivul invocat a fost acela că nu mai pot anula concursul după publicarea anunțului de concurs din data de 10.06.2019. Concursul a fost organizat înainte de expirarea perioadei de împuternicire, încetarea împuternicirii pentru înlocuitor s-a dispus la revenirea titularului postului conform art.14 alin.1 lit.c din Anexa 7 a Ordinului MAI nr.177/2016.

Constantin Dima

Dima Constantin a relatat magistraților că postul a fost ocupat de către unul dintre participanții la concurs, acesta fiin organizat nelegal. De asemenea, a mai spus în instanță că postul nu are legitimitate, că, potrivit legii, avea dreptul să revină pe postul anterior plecării în misiune internațională. Inspectoratul General al Jandarmeriei Române a invocat în instanță excepția tardivității, excepția inadmisibilității acțiunii pentru neîndeplinirea procedurii prealabile.

Instanța i-a respins cererea de suspendare a efectelor concursului!

Instanța i-a respins cererea de suspendare a efectelor concursului luna trecută, însă Dima Constantina formulat recurs.

Actualul şef, numit din decembrie 2018

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa este condus la această dată de locotenent – colonelul Mihai Daniel Ferencz, care a fost numit în funcţie pe 24 iulie 2019, după cum apare pe site-ul instituţiei. Ferencz a fost împuternicit în funcţia de inspector şef la Constanţa pentru o perioadă de şase luni pe 14 decembrie 2018. Numirea a avut loc, așa cum arătam și mai sus, în contextul în care colonelul Dima Constantin a fost desemnat să participle la o misiune de menţinere a păcii sub egida ONU în America Centrală.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fratilor acu am vazut ce face papu Dima ca eu numa beat umblu si scuip mereu. Dima e bun pe varza iar eu astept sa termine dosarul penal sa plec la bulau.
3
0
Atunci de ce fica lui lucreaza la politia locala ,incadrata fiind la un post de ordine publica si ea face acte de secretara?
9
0
Bai jandarmilor sunteti idioti pe covidu asta plm Dima asta vrea general si oamenii din Constanta nu au salarii. Babalacule dute nene la pensie bre ca esti terminat. Baietii nu au nevoie de un mos cu figuri pe la judecatorie
8
1
Si unul si celalalt sunt foarte competenti, si unul si celalalt au pile si relatii, si unul si calalalt au bani suficienti sa-i puna in miscare, dar sa nu uite un vechi proverb romanesc care spune asa " cand doi se bat, al treilea castiga ". Cine sa fie oare al treilea? Precis unul din teritoriu sa se mai linisteasca apele la Marea Neagra. Candva cei doi erau prieteni buni, atunci cand nu detineau functii de conducere, acum sunt dusmani cand vizeaza acelasi lucru, toiagul de general. Like please.
10
0
Costica dute tata la pensie ca te faci de bahau acu la final de cariera
20
1
Dima e de nerecunoscut a ajuns ceva ce nici noi nu stim ca era. Mai bine se ducea la pensie cu onoare dar viseaza general si a luato razna
16
1
Dima a plecat cu raport ca renunta la post. E neserios si labil umbla cand cu PSD cand cu PNL numai sa ia functia si grad de general. Acum e sef la GJM unde conduc Gheorghe sac de cartofi 170 kg si Boca psihopat betiv camatari de jandarmi. Sa il lase pe Ferencz sa ne conduca
16
0
Un om de serios Dima.
2
16
Un profesionist desavarsit si un om foarte serios Papu
4
21
Hai sa fim seriosi, nu putem compara pe Col Dima cu Col Ferencz, Dima este total depasit de tot ce inseamna actuala jandarmerie.
24
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272