REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Colonelul Paraschiv, ”omul în alb” de la protestele din 10 august 2018, asigură paza Centralei Nucleare Cernavodă

Colonelul Paraschiv, ”omul în alb” de la protestele din 10 august 2018, asigură paza Centralei Nucleare Cernavodă

Replica API 8 octombrie 2019 | 00:30 535

A dat în judecată Jandarmeria

A dat în judecată Jandarmeria

sursa foto: Digi24

Colonelul Dumitru Paraschiv, comandant al Brigăzii speciale de intervenţie Vlad Ţepeş, cunoscut drept ”omul în alb” care a coordonat intervenția jandarmilor la mitingul din 10 august 2018, a dat în judecată Jandarmeria Română. Colonelul conduce în prezent gruparea de jandarmi care asigură paza Centralei Nuclearlectrice de la Cernavodă.

”Omul în alb” a înregistrat acțiunea pe 4 octombrie 2019 la Tribunalul București, la Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal, informează Hotnews. Obiectul acțiunii inițiate în instanță de colonelul Cătălin Dumitru Paraschiv împotriva Inspectoratului General al Jandarmeriei București este un ”litigiu privind funcţionarii publici”, ofițerul contestând astfel un ordin din luna septembrie. În septembrie, Jandarmeria ar fi decis mutarea lui Paraschiv la Centrala nucleară Cernavodă, pentru a se ocupa de paza acesteia.

Avansarea în grad, refuzată de președintele Iohannis

Absolvent al Universității Bioterra la vârsta de 29 de ani, Cătălin Paraschiv este și acum la conducerea unității de la Cernavodă. La sfârșitul lunii octombrie 2018, Klaus Iohannis a refuzat avansarea în grad a colonelului, deși ministrul de interne de atunci Carmen Dan a argumentat că ”ofiţerul a dat dovadă de un înalt profesionalism, responsabilitate şi devotament în exercitarea atribuţiilor de serviciu”. În noiembrie au apărut informații pe surse că Paraschiv vrea să se pensioneze, dar acest lucru nu s-a întâmplat până acum.

A coordonat intervenția jandarmilor din 10 august 2018

Colonelul Paraschiv i-a coordonat pe jandarmii care au intervenit pentru reprimarea violențelor din 10 august 2018. Pentru că la protest nu a fost îmbrăcat în uniformă, ci în alb, cu o eşarfă la gât, colonelul Paraschiv a atras atenţia presei şi a protestatarilor. Astfel, a ajuns să fie identificat în multe dintre imaginile care surprind acţiunile în forță ale jandarmilor.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in Romania trebuie sa se respecte legea de toti romani nu doar de uni. daca se incalca atunci jandarmerie este indreptatita sa se readuca limitele legii .. m-ai ales la huligani..!!!!
1
0
Ce dea sapun mai iese din voi bastarzilor manelisti!
2
0
Fripturistul asta a ajuns la numai 29 ani deja colonel ? a plouat peste elu cu gradele ? Studii facute ca Nicolicea ,la distanta !!! de doi bani valoare. Credeam ca e un evadat de la Balaceanca in hainele alea civile,semanau cu niste pijamale. Un prostanac.
3
2
in toate institutiile statului sun promovati numai pilosii slab pregatiti si cu aere de mosieri. pesedeul a creat aceasta cutuma pentru slugi de aceea suntem unde suntem.
2
2
Pai sa manance si gurita lui ceva papa bun! La NuclearElectrica si-au bagat ratul toti godacii pzd-eilor..mancare grasa!
6
3
Romania este unde este acum urmare a promovarii incompetentei. Colonei facuti la apelul bocancilor, slugarnicia adusa la rang de virtute. Fara pregatire si instruire specifica nu se poate promova asemenea personaj. Dinu Paturica in varianta moderna. Sictir bre!
6
3
..colonelu-i...colonel....are pieptul de otel....si pu...ica...la fel...bafta colonele...
3
14
absolvent de facultate la 29 de ani....si aia bioterra.....cum a ajuns ratatul asta colonel apoi?
18
5
Seaman leit cu johannis ar face o partida buna sa mai duca niste romani tembeli la Auschwitz.De fapt neamtii au in sange dictatura de la Hitler.Sa il fut in gura pe klaus
7
16
Un labagiu ordinar. Merita puscaria pt ce a facut
17
6
Bai DOA tendentios esti tu caci nu relatezi faptele petrecute cronologic. Au dat cu gaze cu mult mai devreme de a incepe evacuarea, dupa incepe evacuarea cu batai si apoi razboiul cu huligani care erau sustinuti tot de psd.
12
8
Pentru Dumitru Parachiv am un post de administrator de bloc.Ce spui sluga pesedista,batem palma ? Dumitru Paraschiv,te vom tine minte toata viata.
13
5
Articolul este tendentios. Centrala nucleara este probabil cel mai important obiectiv strategic made in Romania asa ca ideea titlului sugerand ca paza este pe persoana fizica, cu firma de apartament este tendentioasa. La 10 septembrie 2018 jandarmii au aparat institutiile statului in timp ce derbedeii si huliganii fortau intrarea in cladirea Guvernului, distrugeau arbustii, trotuarele si aruncau cu cocktailuri Molotov inspre fortele de ordine, fara sa le pese de cei din jur. Imaginile video spun tot iar cei de sub mine ori nu le-au vazut ori nu au activitate cerebrala.
17
19
Omu are fizionomia unui german autentic : inalt , blond , slabut . Ar fi stat pe el impecabil , o uniforma de SS . Fara exagerare .
9
7
daca-l prind prin cernavoda civil, il iau cu lanturile pe bobonar.
16
5
ma uit la poza si citesc articolul ..."colonel"... imi vine in cap intrebarea...coloneii din romania se imbraca in poponari cu esarfe la gat?
25
4
Cand ati spus ,,absolvent al Universitatii Bioterra,,s-a inteles absolut totul! Ce dracu cauta handicapati ca asta intr-un sistem militar fara scoala.militara? Afara cu el pt ca este numit in functie politic
27
3
am grija de slugi !
16
5
Pai si actualul comandant Col Iantuc ce dracu mai face ?? Era bine sa- l duca pe PANARAMA AIA DE LA INSPECTORATUL JUDETEAN DE JANDARMI COL NEGRILA,CEL MAI NENOROCIT OM DACA PUTEM SA L NUMIM OM.
15
4
Visinescu este mic copil pe langa asta. Un frustrat care si-a dorit toata viata sa chinuie pe cineva. Cand era copil batea pisicile si cainii. Cred...nu sunt sigur.
27
6
Sa ma cac pe coliva lui de paliu
22
8

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614