REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Colţ de rai în mijlocul urbei: sunt gata lucrările de modernizare la Microrezervaţie

Colţ de rai în mijlocul urbei: sunt gata lucrările de modernizare la Microrezervaţie

Replica API 5 octombrie 2012 | 00:00 94

În parteneriat cu bulgarii

În parteneriat cu bulgarii

Veşti bune pentru constănţeni! O oază de linişte, tapetată cu peisaje de basm, se află în mijlocul urbei, menită să înlăture şi cele mai negre gânduri ale constănţeanului şi nu numai. Realizarea de faţă a venit odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare a Microrezervaţiei din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, în cadrul proiectului POFTIC, ce a avut drept scop crearea condiţiilor pentru dezvoltarea durabilă a turismului în regiunea transfrontalieră Dobrich (Bulgaria) - Constanţa (România), contribuind la coeziunea populaţiilor, comunităţilor şi a economiei.

"S-au încheiat lucrările de modernizare a Microrezervaţiei, proiect care ne-a adus în situaţia de a ne împrieteni cu partenerii din Bulgaria. În continuare ne vom găsi alţi prieteni din Bulgaria şi România, care vor beneficia de facilităţile noastre şi interconectarea turistică", a declarat Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. De asemenea, tot parte din acest proiect, a fost modernizată şi grădina zoologică din Dobrich, pe data de 3 octombrie. Au fost amenajate spaţii de cazare ecologice pentru animale, în conformitate cu normele europene, clinică veterinară, puncte de informare turistică, scopul final fiind creşterea atractivităţii celor două destinaţii şi includerea lor în ofertele agenţiilor de turism. În acest sens au fost create trasee turistice tematice, care promovează obiectivele naturale, istorice şi religioase din România şi Bugaria. "Ne bucurăm să ne revedem în acest punct, mai ales că este o ocazie plăcută, finalizarea lucrărilor. Am fost foarte aproape un an şi jumătate, în proiectul care ajunge până la 1 milion şi jumătate de euro, proiect în care s-a îmbunătăţit infrastructura ambelor grădini zoologice. De asemenea, am legat prietenii foarte frumoase. Sunt sigură că vom avea şi alte idei pe care să le punem împreună în practică şi să creştem colaborarea între oraşe", a spus Nadia Petkova, viceprimarul din Dobrich. La eveniment a participat şi Sevdalina Venkouva, directorul Grădinii Zoologice din Dobrich, care a menţionat: "Pot spune că mai este şi o parte de invidie prietenească, pentru că aici s-a alocat în buget şi achiziţionarea animalelor, pe când noi abia urmează să atingem acest scop". O altă veste bună a fost anunţată de directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, cu privire la faptul că, pe lângă modernizarea Microrezervaţiei, cu ajutorul Consiliului Judeţean, s-au efectuat lucrări şi pe alte sectoare, inaugurarea finală fiind prgramată în aproximativ o lună de zile. În plus, grupurile de elevi beneficiază de o reducere de 50% la plata biletelor. Şi ca dovadă că proiectul transfrontalier cu Bulgaria a fost unul de bun augur, un grup de copii din Dobrich şi-a anunţat vizita până la finele lunii octombrie.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272