REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.9° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Comandant american: Războiul din Ucraina „este doar încălzirea”. Vine conflictul cel mare

Comandant american: Războiul din Ucraina „este doar încălzirea”. Vine conflictul cel mare

A.F. 11 noiembrie 2022 | 00:00 1063

Amiralul Charles A. Richard, comandantul Comandamentului Strategic al Statelor Unite, a avertizat că războiul din Ucraina „este doar încălzirea”. Acesta spune că Statele Unite trebuie să fie pregătite pentru un conflict global care implică China, potrivit Newsweek.

Amiralul Charles A. Richard, foto: Shutterstock

„Această criză din Ucraina în care ne aflăm acum, aceasta este doar încălzirea”, a spus Richard în timpul unui discurs. „Vine (n.red. conflictul) cel mare. Și nu va dura mult până vom fi testați în moduri în care nu am mai fost testați de mult”, a declarat Richard.

„Trebuie să facem o schimbare rapidă, fundamentală, în modul în care abordăm apărarea acestei națiuni”, a continuat el.

„Pe măsură ce evaluez nivelul nostru de descurajare împotriva Chinei, nava se scufundă încet. Se scufundă încet, dar se scufundă, deoarece, în principiu, ei desfăşoară capacităţi pe teren mai repede decât noi”, a spus Richard.

„Nu va conta cât de bun este [planul nostru de operare] sau cât de buni sunt comandanții noștri sau cât de buni sunt caii noștri – nu va fi suficient. Și asta este o problemă pe termen scurt”, spune amiralul american, scrie digi24.ro.

Richard a mai spus că SUA trebuie să se uite la trecutul său în dezvoltarea militară pentru a vedea cum și-ar putea crește dominația în sfera militară internațională.

„Obișnuiam să știm cum să ne mișcăm rapid și am pierdut arta asta. (...) Trebuie să ne întoarcem la modul în care puneam întrebări în această națiune. Ce avem nevoie? Sunt bani? Sunt oameni? Ai nevoie de autorități? Ce risc? Așa am ajuns la Luna până în 1969. Trebuie să aducem o parte din asta înapoi. În caz contrar, China pur și simplu ne va depăși, iar Rusia nu va merge nicăieri prea curând.”

În ciuda îngrijorărilor lui Richard, președintele Chinei Xi Jinping a cerut recent o relație mai bună între SUA și China.

În primul său mesaj public adresat președintelui american Joe Biden de când a câștigat un nou mandat în fruntea Partidului Comunist, Xi a indicat că cele două țări ar trebui să revină la o „relație sănătoasă și stabilă”.

„China este pregătită să colaboreze cu Statele Unite pentru a găsi calea potrivită de a se înțelege una cu cealaltă în noua eră, pe baza respectului reciproc, a coexistenței pașnice și a cooperării. Acest lucru va aduce beneficii nu numai celor două țări, ci și pentru întreaga lume”, spunea acesta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272