REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Comănescu (CCIR): România poate să fie percepută de către antreprenorii vietnamezi ca un hub pentru comerţul în spaţiul UE

Comănescu (CCIR): România poate să fie percepută de către antreprenorii vietnamezi ca un hub pentru comerţul în spaţiul UE

Replica API 5 octombrie 2019 | 00:00 432

Lazăr Comănescu, foto economica.net

România poate şi sperăm să fie percepută de către antreprenorii vietnamezi drept un hub pentru comerţul în spaţiul Uniunii Europene (UE), a declarat, vineri, Lazăr Comănescu, consilier pentru Relaţii Internaţionale al preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), în cadrul Forumului de Afaceri România - Vietnam de la Bucureşti.

"În ultimii trei ani, relaţiile româno-vietnameze au marcat un curs ascendent, realmente intens. Această reuniune de la Bucureşti are loc într-un context semnificativ şi din perspectiva apartenenţei României la Uniunea Europeană, şi pe de altă parte a Vietnamului la ASEAN (Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est, n.r.). În acest an, a fost semnat acordul de cooperare şi investiţii între Vietnam şi Uniunea Europeană, sub preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene. Nu în ultimul rând, este important de spus că economia românească, antreprenorii români, comunitatea de afaceri românească trebuie să fie tot mai prezentă în economia internaţională şi în mod deosebit în cea din afara spaţiului Uniunii Europene. Cred că o oportunitate mai bună decât cea legată de relaţiile româno-vietnameze nu există. Ambele părţi au creşteri economice susţinute. România poate şi sperăm să fie percepută de către antreprenorii vietnamezi drept un hub pentru comerţul în spaţiul Uniunii Europene, după cum şi noi să privim la Vietnam ca un hub pentru altă regiune importantă, integratoare, cum este ASEAN", a spus Comănescu.

La data de 30 iunie 2019, la Hanoi, UE şi Vietnam au semnat două acorduri: un acord de liber schimb şi un acord privind protecţia investiţiilor.

Acordul de liber schimb dintre UE şi Vietnam prevede eliminarea aproape totală (99%) a taxelor vamale între cele două blocuri, iar 65% dintre taxele la exporturile Uniunii către Vietnam vor dispărea imediat ce documentul va intra în vigoare, restul urmând să fie eliminate treptat în decursul unei perioade de până la 10 ani.

Vietnam este cel de-al doilea partener comercial al UE din cadrul Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), după Singapore, cu un total de 47,6 miliarde de dolari pe an din comerţul cu bunuri şi 3,6 miliarde de dolari din comerţul cu servicii. În timp ce stocurile UE de investiţii în Vietnam sunt reduse, cu o valoare de 8,3 miliarde de euro în 2016, un număr din ce în ce mai mare de companii europene se stabilesc în această ţară pentru a acoperi regiunea Mekong.

Principalele importuri ale UE din Vietnam includ echipamente de telecomunicaţii, îmbrăcăminte şi produse alimentare. UE exportă în Vietnam maşini şi echipamente de transport, produse chimice şi produse agricole.

Camera de Comerţ şi Industrie a României, în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Agenţia de Promovare a Comerţului din Vietnam (VIETRADE) şi Ministerul Industriei şi Comerţului al Republicii Socialiste Vietnam organizează, vineri, Forumul de Afaceri România - Vietnam.

Forumul de Afaceri România - Vietnam are loc în marja celei de-a XVI-a sesiuni a Comisiei Mixte de Cooperare Economică România-Vietnam. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai ce facem mai, parca eram cu jos ciuma rosie,alea,alea ? Vietnam? Da,vietnamezii au salariile mai mici decat romanii si cum patronatele romanesti nu vor sa-si plateasca decent conationalii,aduc sclavi din Vietnam. Sa le fie de bine, doar sa nu aduca islamisti. Cand vietnamezii se vor lamuri ca pot munci si in alte tari,bine,vietnamezii care stiu meserie,vor fi colegi de munca cu romanii din occident .
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108