REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
15.8° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Comercianţii ambulanţi îşi văd de treabă! Toată plaja e a lor

Comercianţii ambulanţi îşi văd de treabă! Toată plaja e a lor

Replica API 11 iulie 2016 | 00:17 133

Nici o lege nu le împiedică mica afacere

Nici o lege nu le împiedică mica afacere

Un weekend de pomină la malul mării! Mii de turişti au ales să îşi petreacă vacanţa pe plajă în bătăile dogoritoare ale soarelui. Iar cum după mai multe ore de stat în arşiţa soarelui sau după o binemeritată baie în apa mării intervine oboseala şi foamea, oamenii aleg să fie serviţi la „prosop” chiar de ţigani alias comercianţii ambulanţi. Un porumb fiert sau copt sau chiar o pungă de pufuleţi par să fie o masă suficientă pentru turişti, mai ales când primesc „comanda” la botul calului.

Chiar dacă regulamentul staţiunii Mamaia şi a Satului de Vacanţă prevede faptul că este INTERZISĂ activitatea de comerţ de mic detaliu şi ambulant pe plajă sau la limita cu zona de promenadă, cine ţine cont?! Din contră. Turiştii nu fac altceva decât să-i încurajeze pe plimbăreţii de pufuleţi şi porumb să-şi continue activitatea, atât timp cât nu duc lipsă de clienţi. Cine îi poate opri?

„Cei care vor veghea la respectarea acestei interdicţii sunt nu doar Poliţia Locală, ci cei care au închiriate plajele de la Apele Române. Este responsabilitatea lor prin contractul pe care şi l-au asumat”, spunea Decebal Făgădău, la debutul sezonului estival. Nici zona de plaja Modern nu face excepţie! Pe scările care duc spre plajă o comerciantă şi-a proptit standul de suveniruri fix în calea turiştilor. Un spaţiu ferit de oamenii legii, dar prielnic pentru un ban în plus.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272