REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Comercianții au dat în judecată GUVERNUL, că NU vor mai putea VINDE anumite ALIMENTE în MAMAIA

Comercianții au dat în judecată GUVERNUL, că NU vor mai putea VINDE anumite ALIMENTE în MAMAIA

Replica API 19 mai 2021 | 00:25 4380

După ce Asociația Comercianților din Dobrogea a înaintat o plângere prealabilă, adresată Guvernului României, Senatului, Camerei Deputaților, Consiliului Concurenței, Primăriei municipiului Constanța și Instituției Prefectului județului Constanța privind revocarea HG 559/14.06.2001 iată că aceștia au ajuns în justiție pentru suspendarea acestei Hotărâri de Guvern. Hotărârea prevede interzicerea comercializării de produse alimentare (ex: preparatele și semipreparate din carne, lapte, ouă, a produselor de panificație, de patiserie și de cofetărie, precum și a băuturilor alcoolice, băuturilor nealcoolice, calde și reci) în magazinele din stațiuni.

Cum motivează Asociația cererea

Conform plângerii, ”acest act administrativ trebuie revocat de îndată, deoarece a devenit anacronic și generează erori și confuzii legate de interpretare și punerea lui în aplicare, atât în rândul mediului de afaceri, cât și al instituțiilor și administrației publice locale. Hotărârea nu a fost pusă în aplicare niciodată de la emitere, în nicio stațiune din România, cu excepția stațiunii MAMAIA.”

Eliberarea autorizațiilor pentru funcționare este blocată

În aceeași plângere, Asociația reproșează și faptul că ”eliberarea autorizațiilor administrative necesare funcționării în sezonul 2021 a spatiilor comerciale în care se desfășoară activități comerciale cod CAEN 4711 - comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun este blocată, deși cererile pentru vizarea anuala a avizelor program de funcționare au fost înregistrate încă din luna februarie 2021.”

Guvernul României chemat în instanță

Contactat de Replica de Constanța pentru un punct de vedere, Ion Țăpurin, membru fondator Asociația Comercianților Dobrogeni, a declarat: ” Am înaintat la Curtea de Apel o cerere de suspendarea executării Actului Administrativ Normativ HG 559 din 14 iunie 2001 privind unele măsuri de comercializare a produselor alimentare și nealimentare in stațiunile turistice”. Primul termen de judecat al acestei cereri este în data de 7 iunie 2021.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt ceibcu terase' tot la la mici afaceri aubplecat si ei, au ajuns acum sa faca ei legea? Carrefour luvreaza direct pe plaja prin Bringo, asa ca muuiiii la idiotii de la primarie
1
0
daca se interzice vanzarea sa vezi preturi la carciumile din mamaia...
4
1
Pandemia nu a trecut si toate legile se subordoaneaza legilor din perioada de criza pandemica.
6
1
Nu mai vrem o tara ca afara? Tarile de afara aplica LEGEA! Sau acum, cand vine vorba sa fim legali nu mai e bine? Vrem sa fim europeni pana la interesul propriu...aici ne dam arama pe fata, revenim la balcanizare!
13
4
Comertul se bazeaza pe cerere si oferta, nicidecum pe actiuni neloiala s-au dezcriminare!!
7
5
Aristotelus alupigus
3
3
Intrebati restaurantele si terasele daca sunt de acord cu shawurma, si alimentara in statiune in zona hotelurilor..si pe urma va judecati
11
15
Pensionarul de lux nu a muncit in viata lui in lumea reala. A fost angajat la stat toata viata si a trait din spaga. De unde sa stie, saracu, cum functioneaza turismul?
19
9

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218