REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

COMERCIANȚII se revoltă cu privire la SUPRATAXAREA SPAȚIILOR COMERCIALE NEFOLOSITE

COMERCIANȚII se revoltă cu privire la SUPRATAXAREA SPAȚIILOR COMERCIALE NEFOLOSITE

Replica API 5 mai 2021 | 00:29 2971

Operatorii economici din Constanța sunt revoltați HCL433/2020,privind stabilirea impozitelor si taxelor locale la nivelul municipiului Constanta în anul 2021. De fapt, aceștia contestă articolul 6 din HCL 433/2020, aprobată în luna decembrie a anului trecut, care prevede că spațiile comerciale, aflate în anumite zone ale orașului, în care nu se desfășoară activitate economică sunt suprataxate, impozitul majorându-se cu 50%.

În aceste vremuri, să impui o suprataxare este inuman

Una dintre persoanele afectate de acest articol din HCL a declarat pentru ziarul Replica de Constanța: ” Personal cred că acest articol nu este just, însă sunt subiectiv pentru că săptămâna trecută mi s-a pus în vedere că voi fi suprataxat pentru un spațiu comercial (proprietate personală) în care nu se desfășoară activitate economică. Într-o perioada economică dificilă, când multe activități se închid iar întreprinzătorii nu au curajul să înceapă activități noi, să impui o suprataxare este inuman. În țările dezvoltate cu tradiție economică capitalistă, o decizie a unui reprezentant al statului care se dovedește că poate influența în mod direct piața libera (imobiliară, financiară,etc) este considerată, de drept, o ingerință.

Ce spune articolul 6 din HCL 433/2020

În cazul clădirilor nerezidenţiale utilizate în scop comercial (spaţii comerciale), amplasate în zona şi la frontul arterelor prevăzute la alin. (2), în care nu se desfăşoară activităţi economice, fiind neutilizate/închise pe perioadă mai mare de 30 de zile consecutive în cursul unui an calendaristic, impozitul/taxa stabilit(ă) potrivit art. 5 alin. (1) se majorează cu o cotă adiţională de 50%. Arterele şi zonele sunt următoarele: zona peninsulară; bd. Tomis, tronsonul cuprins între bd. Aurel Vlaicu şi str. Traian; bulevardul Mamaia, tronsonul cuprins între strada I. G. Duca şi intrarea în staţiunea Mamaia; bd. 1 Decembrie 1918; bulevardul Alexandru Lăpuşneanu; strada Traian; strada Ștefan cel Mare; strada I. G. Duca;bulevardul Ferdinand.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
D-ale lui Mos Teaca. Economia e pe chituci si el mareste si inventeaza taxe noi. Ilegalitati de politruc incompetent.
4
0
Comentarii de la unii care nu au avut in viata lor vreo afacere. Care afacere merge in criza asta idiotilor de mocangii care comentati? Constanteni idioti si comentaci pe toate partile. Bine ca l-ati votat cretinilor pe jegul asta si gasca lui sa va jupoaie complet ca asa meritati saracilor
9
6
Decizia este buna ori reduci pretul de inchiriere si asa intra spatiul ala in circuitul economic ori il vinzi sau platesti suprataxa caci uni comercianti cunosc doar adunarea si inmultirea ori intr-o economie de piata este si scaderea si impartirea.
7
9
Spatiile comerciale neinchiriate, inchise si neintretinute ar trebui sa aiba impozit de 200 la suta marit. Operatorii economici care le detin nu sunt niste amarati ci dimpotriva. Daca nu au bani sa le intretina si nu vor sa inchirieze, sa le vanda. Pe pandemie, ei vor bani cu galeata cand unii nu au ce pune pe masa. Taxe pana le trece cheful de speculatii!
8
11
De ce ai inchiria ceva pe Stefan cel mare spre exemplu? acolo trebuia dat cu napalm trecut cu buldozerul si apoi facut un cartier nou modern gandit la necesitatile anului 2021 si perspective
19
1
Sunt intradevar spatii in centru, dar de investit in ele tu investesti si ales unt chirii, in loc sa faca bani cu ele tot timpul prefera sa gaseasca cate un guster sau doi care vrea sa faca o afacere si pleaca singur cu tot cu investitie. Daca su se ia atitudine o sa vezi un oras......la mare, e si rusine, dar doua vorbe........Ursul latra......
1
6
Smecherii se revolta.Samsarii economici ce sa ii faci.Cum sa lasi in paragina un loc aflat intr-o zona vizibila.
11
7
EU AS PROPUNE CA PRIMARIA CONSTANTA SA SE OCUPE EA DE INCHIRIEREA RESPECTIVELOR SPATII. IN ZIUA DE AZI NU MAI EXISTA CERERE PE ACEST DOMENIU. CINE SA-SI DESCHIDA O AFACERE IN PANDMIE CAND TOATA LUMEA ESTE PE PIERDERE? DACA PRIMARIA ITI GASESTE UN CHIRIAS SI TU REFUZI ATUNCI SA TE TAXEZE CUM VOR EI PANA ATUNCI HOTARAREA ESTE DOAR O ABERATIE A LUI CHITAC SI GASCA GALBENA. UNDE ESTE SPIRILUTL CAPITALIST AL PNL-LUI? NISTE INCAPABILI DOAR ATAT!
24
5
In CL se poate lua orice fel de hotarare, unele chiar discriminatorii cum este aceasta de fata. Pe langa faptul ca esti obligat la fiecare 3-4 ani sa platesti evaluator pentru actualizarea valorii spatiilor comerciale acum esti taxat extra pentru ca nu il folosesti. Maine te vor taxa pentru ca nu iti folosesti masina. Poimaine va fi suprataxa pentru ca nu ai palarie. Parveniti nesimtiti. Apropo...pe aia care domiciliaza in Eforie nu ii afecteaza hotararile luate pentru orasul Ct, corect?
20
8
Nu comerciantii se revolta. Se revolta proprietarii de spatii care prefera sa stea cu el neinchiriat decat sa lase pretul mai jos.De cele mai multe ori castiga mai mult decat cel care inchiriaza pentrua face o mica afacere
25
6
care a fost logica la hcl asta ?
14
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218