REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Comisar european: Pașaportul COVID va fi gata pentru vacanța de vară. Ce date va conține documentul

Comisar european: Pașaportul COVID va fi gata pentru vacanța de vară. Ce date va conține documentul

Replica API 15 martie 2021 | 00:09 1647

Autorităţile europene vor să pună în circulație "paşaportul verde", un certificat sanitar, înaintea vacanţei de vară, pentru a facilita călătoriile în interiorul UE, a declarat duminică Thierry Breton, comisarul european pentru piaţa internă, informează AFP, potrivit Agerpres. Documentul va conține informațiile posesorului legate de COVID: dacă a fost vaccinat, dacă a trecut prin boală, dacă are test făcut și rezultatul acestuia.

"Va fi sub format electronic, sau pe hârtie", pentru a respecta dorinţa celor care nu "doresc să îşi pună acest lucru pe smartphone-ul lor, acesta este dreptul lor", a afirmat comisarul european. Echipat cu un cod QR, gratuit, certificatul va fi în limba fiecărei ţări şi tradus în engleză și "va fi valabil în toate ţările Uniunii Europene", a mai detaliat Breton, scrie digi24.ro.

Acest certificat, pentru care ar urma să fie prezentată miercuri o propunere finală, va conţine informaţii care "vor indica faptul că o persoană a fost vaccinată împotriva Covid-19, sau că s-a vindecat, sau că a primit un rezultat negativ la test", a precizat Thierry Breton într-o întâlnire cu presa.

"Lucrăm pentru ca acest lucru să fie gata înainte de luna iunie" a precizat Thierry Breton, apreciind că este primordial "să face totul pentru a proteja sezonul turistic".

Întârzierile AstraZeneca, inacceptabile

De asemenea, comisarul european a comentat şi anunţul făcut de grupul farmaceutic AstraZeneca, privind o nouă diminuare a livrărilor de vaccinuri anti-Covid-19 destinate Uniunii Europene, apreciind că această situaţie este "inacceptabilă pentru mine sau în orice caz de neînţeles".

Cu toate acestea, Breton s-a declarat încrezător cu privire la programul european de vaccinare. "Faptul că avem întârzieri în cazul AstraZeneca nu înseamnă că programul nostru de vaccinare pe primul trimestru va avea întârzieri", a promis Thierry Breton.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
eu nu ma v-oi vaccina pana nu se v-a vacina toti actori mei preferati din Las Fierbinti
2
1
Pt.ce trebuie pasaport Covid,care sa ateste ca esti vaccinat?Chiar daca esti vaccinat tot te poti imbolnavi,tot poti transmite boala ,tot porti masca si atunci pt.ce sa te vaccinezi,doar ca sa fi cobaiul altora?
3
0
Multa muie comisarului european si la toti jidanii.... Futu-va in gat cu goana voastra dupa bani... Acum nu mai este discriminare? Fira-ti ai dracului..daca va face jidani cineva urlati ca este antisemitism... Cu ciorile.. Suntem rasisti.. Faceti tot posibilul sa controlati lumea.. A-ti creat criptomonede.. Obligati oamenii sa folosesca carduri.. Oameni vor sa traiasca linustit futuva in gat.. Nu cum vreti voi... Poporul ales.. Stia Hitler ce stia...
11
2
sa suga pola comisarul european cu tot cu pasaport!!! asta se numeste discriminare daca cumva a citit si el ceva...
14
6
Adica o.MUIE DE LA U.E
11
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272