REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Comisar şef de la Investigaţii Criminale, reţinut de DNA - UPDATE

Comisar şef de la Investigaţii Criminale, reţinut de DNA - UPDATE

Replica API 2 noiembrie 2013 | 00:00 344

Comisarul şef Ionel Cazacu de la Investigaţii Criminale din Constanţa a fost reţinut de Direcţia Naţională Anticorupţe. Omul legii a vrut să intervină într-un dosar penal. Acesta a primit de la Nicolaie Irimia 1.000 de euro, bani pe care i-a oferit unui procuror pentru a soluţiona favorabil un dosar penal la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Facem precizarea că Nicolaie Irimia, prieten al poliţistului Ionel Cazacu, este cercetat într-un dosar penal, sub învinuirea că ar fi condus sub influenţa alcoolului (aproape 2 la mie) şi ar fi provocat un accident rutier minor. "Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa efectuează cercetări faţă de inculpaţii Irimia Nicolaie şi Cazacu Ionel comisar şef de poliţie în cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, şef al Biroului Urmăriri, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, în forma autoratului, respectiv, a complicităţii la infracţiunea de dare de mită", se arată în comunicatul DNA.

"Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, la data de 01.11.2013, inculpatul Irimia Nicolaie, prin intermediul inculpatului Cazacu Ionel, i-a oferit denunţătoarei, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, suma de 1.000 euro, cu titlu de mită, în vederea adoptării de către magistratul procuror a unei soluţii de netrimitere în judecată într-un dosar penal, în care inculpatul Irimia Nicolaie era cercetat pentru comiterea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Suma de 1.000 euro a fost remisă în mod efectiv de către inculpatul Cazacu Ionel unui alt denunţător, care urma a le facilita inculpaţilor predarea banilor către procuror", se mai precizează în comunicatul DNA, în care se mai arată şi faptul că: "La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. Constanţa şi au beneficiat de sprijinul ofiţerilor specializaţi din cadrul D.I.P.I". Cei doi inculpaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Curtea de Apel Constanţa a decis ca Ionel Cazacu şi prietenul acestuia, Nicolaie Irimia să fie cercetaţi în stare de libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar pe cacatul de Dancu cand il aresteaza DNA, sdau pentru ca e preiten cu Marius Iacob, nu pateste nimic.Dsancu nu are ani de viata ppenbtru cata puscarie ar trebui sa faca.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272