REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Comisar şef la Investigaţii Criminale, trimis în judecată de procurorii anticorupţie

Comisar şef la Investigaţii Criminale, trimis în judecată de procurorii anticorupţie

Replica API 14 decembrie 2013 | 00:00 79

1.000 de euro pentru o intervenţie într-un dosar cu un şofer prins băut

1.000 de euro pentru o intervenţie într-un dosar cu un şofer prins băut

Comisarul şef Ionel Cazacu, de la Investigaţii Criminale din Constanţa, a fost trimis în judecată alături de Nicolaie Irimia, de către DNA. Potrivit procurorilor, omul legii a vrut să intervină într-un dosar penal. Acesta a primit de la Nicolaie Irimia 1.000 de euro, bani pe care i-a oferit unui procuror pentru a soluţiona favorabil un dosar penal la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Facem precizarea că Nicolaie Irimia, prieten al poliţistului Ionel Cazacu, este cercetat într-un dosar penal, sub învinuirea că ar fi condus sub influenţa alcoolului (aproape 2 la mie) şi ar fi provocat un accident rutier minor.

Cazacu Ionel, comisar şef de poliţie în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa - Serviciul de Investigaţii Criminale, a fost trimis în judecată pentru comiterea complicităţii la infracţiunea de dare de mită, iar Irimia Nicolaie, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că la data de 1 noiembrie 2013 inculpatul Irimia Nicolaie i-a înmânat suma de 1.000 euro inculpatului Cazacu Ionel care, la rândul său, a remis suma de bani denunţătorului. Acesta din urmă urma să ofere cu titlu de mită, suma 1.000 euro denunţătoarei care îndeplinea funcţia de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. În schimbul acestei sume de bani, denunţătoarea urma ca în virtutea atribuţiilor de serviciu să dispună, în baza art. 181 Cod penal, o soluţie favorabilă faţă de inculpatul Irimia Nicolaie, respectiv de scoatere de sub urmărire penală şi aplicare a unei sancţiuni cu caracter administrativ, constând în amendă. Acesta din urmă era cercetat într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drum public, având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curţii de Apel Constanţa. "Facem precizarea că această o etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", au spus procurorii constănţeni.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272