REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Comisia Europeană a aprobat noi ajutoare pentru fermierii români

Comisia Europeană a aprobat noi ajutoare pentru fermierii români

Virgil STOIAN 12 februarie 2024 | 00:00 683

Comisia Europeană a aprobat vineri două scheme de ajutor de stat pentru fermieri, în urma solicitării Guvernului României, a anunțay europarlamentarul Corina Crețu. Schemele, aprobate în temeiul Cadrului Temporar de Criză și Tranziție, vizează 241 de milioane de euro în granturi directe pentru producătorii de cereale de iarnă și rapiță, respectiv 56 de milioane de euro, tot în granturi directe, pentru crescătorii porcinelor și păsărilor de curte.

Comisia Europeana a aprobat noi ajutoare pentru fermierii romaniCorina Cretu

Ce spune europarlamentarul:

    „Comisia Europeană a aprobat ieri două scheme de ajutor de stat notificate de România, destinate fermierilor.
    Astfel, prima schemă de 241 de milioane de euro în granturi directe vor merge către producătorii de cereale de iarnă și rapiță, care întâmpina dificultăți cu lichiditățile financiare.
    Cea de-a două schemă este de 56 de milioane de euro, tot în granturi directe și este destinată sectorului porcinelor și păsărilor de curte, care se confruntă cu probleme financiare pe fondul războiului din Ucraina.
    Decizia vine în urma solicitării Guvernului României și dezbaterii prioritare din această săptămână din Parlamentul European, unde s-a analizat situația dificilă a fermierilor europeni și a comunităților rurale.
    Aceste scheme au fost aprobate în temeiul Cadrului Temporar de Criză și Tranziție, prin care se pot acorda ajutoare de stat pentru sectoare esențiale în vremuri de criză.
    Sprijinul nu va depăşi 280.000 de euro pentru fiecare beneficiar şi va fi acordat până la data de 30 iunie 2024.
    31% din fermele din Uniunea Europeană se află pe teritoriul României, ceea ce face țara noastră un actor important la nivel european din acest punct de vedere.
    Salut această decizie a Comisiei, care vine într-un moment mai important decât oricând pentru fermieri. Aceștia și-au exprimat nemulțumirile prin protestele din ultimele săptămâni, iar vocea lor este în final auzită și la Bruxelles”, a scris Corina Crețu pe Facebook.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369