REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Comisia Europeană a aprobat Programul (Interreg VI-B) Next Bazinul Mării Negre

Comisia Europeană a aprobat Programul (Interreg VI-B) Next Bazinul Mării Negre

Valentina CAMARA 15 decembrie 2022 | 10:08 520

Programul (Interreg VI-B) NEXT Bazinul Mării Negre, pentru care Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este Autoritate de Management, a fost aprobat de către Comisia Europeană.

Foto cu rol ilustrativ

Programul are un buget total de 72,28 milioane de euro, din care fondurile UE reprezintă 65,05 milioane de euro, iar cofinanţarea naţională a statelor participante este 7,23 milioane de euro.

În aria eligibilă a Programului sunt cuprinse Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Turcia și Ucraina. România este eligibilă cu regiunea de dezvoltare Sud-Est.

Marea Neagră este un bazin maritim unic, bogat în viață sălbatică, biodiversitate și patrimoniu, un loc cu resurse naturale excepționale. În perioada 2021-2027, Programul (Interreg VI-B) NEXT Bazinul Mării Negre își propune să valorifice la maximum aceste resurse, finanțând proiecte comune în cadrul următoarelor domenii: cercetare și inovare (utilizarea tehnologiilor inovatoare; dezvoltarea cercetării în domeniul managementului costier și marin integrat; utilizarea tehnologiilor pentru pescuitul sustenabil și acvacultura ecologică); schimbările climatice (instrumente inteligente pentru monitorizarea și prognoza de mediu; măsuri de prevenire și atenuare a impactului schimbărilor climatice; abordarea pericolelor de mediu legate de schimbările climatice; mecanisme de monitorizare și avertizare timpurie în caz de dezastre; acțiuni de redresare ecologică, care să contribuie la adaptarea la schimbările climatice); protecția naturii (protejarea și promovarea biodiversității și a patrimoniului natural; acțiuni de promovare a protecției mediului la toate nivelele educaționale; investiții în infrastructura verde pentru atenuarea poluării și degradării aerului, apei și solului; acțiuni pentru reducerea poluanților și a deșeurilor marine și riverane, colectare și reciclare).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212