REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15.5° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Comisia Europeană anchetează subvenții primite de companii chineze implicate într-un proiect din România

Comisia Europeană anchetează subvenții primite de companii chineze implicate într-un proiect din România

Andreea CONDURACHE 4 aprilie 2024 | 08:31 445

Comisia Europeană a lansat, miercuri, investigații privind utilizarea de subvenții străine de către companii active în spațiul Uniunii Europene, vizând firme chineze participante la procedura de construire a unui parc fotovoltaic în România.

Comisia Europeana ancheteaza subventii primite de companii chineze implicate intr-un proiect din Romania

”Astăzi, Comisia Europeană a lansat două investigații în virtutea Reglementării privind Subvențiile Străine. Investigațiile se referă la rolul potențial de perturbare a piețelor prin subvenții străine acordate participanților la o procedură publică. Comisia Europeană va analiza dacă operatorii economici vizați au beneficiat de avantaje incorecte pentru a câștiga contracte publice în Uniunea Europeană”, anunță instituția.

Investigațiile au fost lansate după înștiințări transmise, pe de o parte, companiei ENEVO Group, inclusiv firmei LONGi Solar Technologie GmbH, iar, pe de altă parte, companiilor Shanghai Electric UK Co. Ltd. și Shanghai Electric Hong Kong International Engineering Co. Ltd.

”Procedura publică relevantă a fost lansată de o autoritate publică din România (Societatea PARC FOTOVOLTAIC ROVINARI EST S.A.) pentru proiectarea, construirea și gestionarea unui parc fotovoltaic în România, cu puterea instalată de 110 MW. Proiectul a fost finanțat parțial prin Fondul UE de Modernizare”, precizează Comisia Europeană.

Potrivit reglementărilor UE referitoare la subvențiile străine, companiile sunt obligate să înștiințeze organizatorii procedurilor publice în situațiile în care valoarea estimată a contractelor depășește 250 de milioane de euro și dacă firma respectivă a beneficiat de contribuții financiare străine de cel puțin patru milioane de euro din cel puțin un stat terț în ultimii trei ani.

După examinarea preliminară a datelor, Comisia Europeană a stabilit că ”se justifică” lansarea unei investigații asupra celor două companii participante la procedurile publice, ”întrucât există suficiente indicii că au primit subvenții străine care pot perturba piața internă”.

”În cursul investigației, Comisia Europeană va analiza suplimentar presupusele subvenții străine și va obține toate informațiile necesare pentru a determina dacă le-au permis companiilor să prezinte în mod incorect oferte avantajoase în cursul licitațiilor”, subliniază instituția, conform gândul.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
numai sa construiasca! la noi daca ar costrui europenii, ne-ar intinde pielea la soare.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468