REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Comisia Europeană cere Greciei să respecte ''principiile fundamentale ale UE'' în acţiunile ei faţă de migranţii de la graniţă

Comisia Europeană cere Greciei să respecte ''principiile fundamentale ale UE'' în acţiunile ei faţă de migranţii de la graniţă

Replica API 5 martie 2020 | 00:00 843

Comisia Europeană a cerut miercuri Greciei ca, ''inclusiv în circumstanţele deosebite'' prin care trece în prezent, să respecte normele europene şi internaţionale în acţiunile ei după criza creată de prezenţa a mii de migranţi care încearcă să-i treacă graniţa dinspre Turcia, consemnează agenţia EFE, citată de Agerpres.

''Avem încredere că, inclusiv în aceste circumstanţe deosebite, autorităţile greceşti vor acţiona în acord cu principiile fundamentale ale UE şi dreptului internaţional'', a indicat la o conferinţă de presă comisarul european pentru migraţie, Margaritis Schinas, conferinţă la care a participat şi comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson.

Amândoi au insistat asupra unui ''contact strâns'' între Bruxelles şi autorităţile greceşti şi asupra necesităţii de a se ''arăta solidaritate'' faţă de Grecia, Schinas regretând că în UE încă nu există ''o politică migratorie comună''.

Ylva Johansson a precizat că finanţarea europeană ce va fi oferită Greciei ca urmare a noului val migrator (350 de milioane de euro oferiţi imediat şi 350 de milioane ulterior) va fi folosită, printre altele, pentru trimiterea de gărzi la frontiere, echipamente şi personal medical, iar Schinas a adăugat că o parte din aceste sume vor fi destinate îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă din taberele de refugiaţi greceşti şi finanţării unor programe de returnare a migranţilor fără drept de azil.

Confruntări violente între migranţi şi forţele de ordine greceşti au avut loc în ultimele zile la frontiera dintre Turcia şi Grecia, după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a deschis frontierele către Europa pentru refugiaţii aflaţi pe teritoriul Turciei, care în total sunt circa 3,7 milioane. Potrivit guvernului turc, un migrant ar fi fost ucis în aceste confruntări, declaraţie dezminţită de Grecia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca acuma sunteti slabi si cedati ,suntem pierduti.Degenratilor puneti mina si ajutati Grecia caci altfel se termina cu civilizatia si linistea noastra.
1
0
Nicio toleranta fata de migranti. Afara cu ei din Europa.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272