REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.7° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Comisia Europeană obligă România să impună noi taxe - Termenul limită impus

Comisia Europeană obligă România să impună noi taxe - Termenul limită impus

Replica API 25 ianuarie 2019 | 01:01 478

Comisia Europeană (CE) i-a solicitat, joi, României să pună integral în aplicare normele Uniunii Europene (UE) prin stabilirea taxelor pentru prelucrarea cererilor privind produsele biocide, potrivit unui comunicat emis joi.

„Comisia a decis să îi trimită României o scrisoare de punere în întârziere, prin care solicită adoptarea de taxe pentru prelucrarea cererilor, în conformitate cu normele UE privind produsele biocide [Regulamentul (UE) nr. 528/2012]”, menționează comunicatul CE, conform Mediafax.

Regulamentul citat prevede că statele membre percep taxe de la solicitanți pentru serviciile pe care le prestează în temeiul regulamentului și că statele membre trebuie să stabilească și să publice cuantumul taxelor care trebuie plătite autorităților competente.

„România nu a stabilit încă și nu a publicat cuantumul taxelor care trebuie plătite autorităților sale naționale pentru prelucrarea mai multor tipuri de cereri în temeiul Regulamentului privind produsele biocide. Prin urmare, România nu este în măsură să proceseze astfel de cereri. Acest lucru a dus la o întârziere în prelucrarea mai multor cereri pendinte pentru autorizarea la nivel național a produselor biocide. România are în prezent la dispoziție două luni pentru a răspunde argumentelor prezentate de Comisie”, precizează comunicatul CE.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
@informat : nu-ti mai face griji, chimicalele tale si plantele modificate genetic sunt de mult acceptate de pesedei. Intreaba taranii cati dau cu glyphosat pe campuri si mai ales de cand ? Manipulator jegos pesedist ! Iar titlul, Replica, e tendentios !!! Cum adica noi taxe ??? Muie dragnea, muie pesede !!!
1
1
Eu am bobinat deja 2 porci cu pesta africana si vad ca nu m,i se-npaienjenesc ochii asa ca le las lor biocidele!
0
0
unde sunteti sa injurati psd-ul ca nu pune taxe?
1
1
Produsele biocide sunt chimicale periculoase si plante modificate genetic si vor ca platind niste taxe simbolice sa invadeze tara cu gunoaie care distrug sanatatea.
3
1
bunatati...
3
0
Jurnalistule, ce sunt "produse biocide"?
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108