REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Comisia Europeana suspendă 7,5 miliarde de euro din fondurile UE pentru Ungaria

Comisia Europeana suspendă 7,5 miliarde de euro din fondurile UE pentru Ungaria

A.L. 1 decembrie 2022 | 00:00 519

Comisia Europeană a decis să propună suspendarea a 7,5 miliarde de euro din fondurile UE de coeziune destinate Ungariei, pentru că nu a implementat toate măsurile de reformă agreate cu executivul european până la termenul limită de 19 noiembrie.

„Comisia Europeană a prezentat astăzi o evaluare în cadrul procedurii de condiționare a fondurilor europene de respectarea statului de drept de către Ungaria.

Comisia arată că, în ciuda pașilor făcuți, încă există un risc continuu pentru bugetul UE, având în vedere că măsurile de remediere care încă trebuie îndeplinite sunt de natură structurală și orizontală.

În vreme ce un număr de reforme au fost făcute sau sunt în curs de implementare, Ungaria a eșuat în a implementa adecvat aspecte centrale ale celor 17 măsuri remediale necesare care au fost agreate în cadrul mecanismului general de condiționalitate până la termenul limită de 19 noiembrie, așa cum s-a angajat statul. Acestea sunt legate în particular de eficiența nou înființatei Autorități de Integritate și de procedura pentru evaluarea judiciară a deciziilor de anchetare.

Comisia a concluzionat că rămân în vigoare condițiile pentru aplicarea reglementărilor și că va fi nevoie de pași esențiali suplimentari pentru a elimina riscurile la adresa bugetului UE în Ungaria. Drept rezultat, Comisia a decis să mențină propunerea inițială de pe 18 septembrie pentru a suspenda 65% din angajamentele pentru trei programe operaționale în cadrul politicii de coeziune, însumând 7,5 miliarde de euro. De asemenea, Comisia își menține propunerea de a nu se încheia niciun angajament juridic cu niciun fond de interes public”, arată un comunicat al Comisiei Europene.

Consiliul UE va trebui ca până pe 19 decembrie să voteze această chestiune, fiind nevoie de o majoritate calificată pentru ca suspendare fondurilor să intre în vigoare.

„Comisia, după ce s-a asigurat că sunt incluse jaloanele esențiale privind independența judiciară și protecția bugetului UE, a decis de asemenea astăzi să aprobe Planul Ungariei pentru Redresare și Reziliență (PNRR), condiționat de implementarea deplină a jaloanelor necesare. De fapt, în planul de redresare și reziliență, și cu o viziune de a rezolva neregulile care pun în pericol bugetul UE, Ungaria s-a angajat să implementeze cele 17 măsuri remediale, împreună cu alte reforme privind statul de drept care sunt legate de independența justiției, ca un set clar definit de 27 de «super jaloane». Aceasta înseamnă că nicio plată nu va fi făcută în cadrul PNRR până când Ungaria nu implementează pe deplin și corect cele 27 de «super jaloane»”, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa ceara miliardele prietenului pitic si el frustrat asasinul putin. De la mine mwie cu kkt la amandoi !!!
4
0
Foarte bine le face,pentru ca acum cand toate statele membre U.E.au cheltuit bani pentru sustinerea Ucrainei in razboiul cu Rusia,unguri si ei membri ai U.E.nu numai ca nu au fost solidari cu celelalte state membre U.E.dar nici macar nu l-au criticat pe Putin pentru ca aveau nevoie de petrol si gaze ieftine de la rusi "de parca pe romani ii dadeau bani afara din casa ei nu aveau nevoie de petrol si gaze la pret mic",acum asta este ungurilor,ati vrut cu Putin stati cu Putin.
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212