REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Compania Petrolieră de Stat a Republicii Azerbaijan deschide o benzinărie și în Lazu

Compania Petrolieră de Stat a Republicii Azerbaijan deschide o benzinărie și în Lazu

Replica API 11 august 2022 | 21:24 4396

Compania Petrolieră de Stat a Republicii Azerbaijan – Socar, una dintre cele mai mari din lume în industria de profil, continuă să-și mărească portofoliul benzinăriilor în județul Constanța. Din anul 2011, compania s-a implicat în România prin compania SOCAR Petroleum S.A. și prin crearea și consolidarea unei rețele de benzinării la nivel național. Astfel, a devenit unul dintre jucătorii importanți pe piața distribuției de carburanți din România. După ce și-au arătat intenția pentru construirea unei stații de distribuție carburanți cu instalațiile și amenajările aferente, în municipiul Constanța, pe bulevardul I.C. Brătianu, iată că azerii se duc și către comuna Lazu.

Azerii de la Socar continuă seria investițiilor din județul Constanța. După ce și-au arătat intenția să construiască o stație de distribuție carburanți cu instalații și amenajări aferente în municipiul Constanța, iată că, mai nou, doresc una și în comuna Lazu, pe strada Grigore Moisil, nr.1A. Astfel, recent, compania Petrolieră de Stat a Republicii Azerbaijan – Socar a depus la Agenția pentru Protecția Mediului un memoriu de prezentare în vederea construirii unei stații de distribuție carburanți cu instalațiile și amenajările aferente, elemente de semnalistică, dar și organizare de șantier.

Amplasamentul pe care se propune realizarea proiectului este situat în intravilanul comunei Agigea, satul Lazu, o zonă în care sunt predominante activitățile economice, servicii dar și de locuire. Terenul are o suprafață totală de 1667,00 mp.

Prin prezentul proiect se propune realizarea, pe amplasamentul analizat, a unei staţii de distribuţie carburanţi (benzină si motorină), cu regimul de înălțime parter si care să corespundă standardelor actuale. Pe amplasament a funcționat în trecut o altă stație de distribuție carburanți , care a avut un alt proprietar și care a făcut obiectul unui alt proiect, de desființare, avand în vedere vechimea ei. În prezent terenul este liber de construcții.

În acest moment, SOCAR deține 62 de stații de alimentare în următoarele județe din România: Bucureşti, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Iași, Ilfov, Neamț, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vrancea.

Date despre Socar România

SOCAR este compania petroliera de gaze naturale deținută de statul Azerbaijan (The State Oil Company of Azerbaijan Republic), companie renumită la nivel mondial pentru activitatea sa de producție de petrol și gaze naturale. Din anul 2011, compania s-a implicat în România prin compania SOCAR Petroleum S.A. și prin crearea și consolidarea unei rețele de benzinării la nivel national. Astfel, a devenit unul dintre jucătorii importanți pe piața distribuției de carburanți din România. Până în prezent, investițiile companiei SOCAR în economia românească au creat aproximativ 750 de locuri de munca. SOCAR practică servicii inovative, dedicate consumatorilor români de carburant. În activitatea sa, societatea a consolidat relaţii de colaborare cu parteneri de renume a căror încredere a fost câştigată atât prin calitatea produselor SOCAR recunoscute internațional, cât şi prin dedicația personalului de a fi aproape de nevoile clienţilor.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gata reclama! Ati incasat? Oricum, toate produsele se achizitioneaza de la Petrom, adica de la noi din tara. Resurse naturale,nationale, vandute strainilor. Noi nu puteam sa le valorificam.
0
0
benzina si motorina le iau de la petrom sau rompetrol ca toate benzinariile din tara fie ele particulare, mol sau cum le-o mai spune!
0
0
Reclama mascata! Sunt buni banii azerilor si ai oricui e dispus sa dea...
1
0
Locul era viran si plin de balarii de vreo 20 de ani de cand au plecat turcii care au avut benzinarie acolo ! E bine cand se creieaza locuri de munca pt. Agigea !!! Succes !
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920