REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Compania Virgin Orbit a anunţat că plănuieşte o nouă lansare de sateliţi din Marea Britanie

Compania Virgin Orbit a anunţat că plănuieşte o nouă lansare de sateliţi din Marea Britanie

Valentina CAMARA 13 ianuarie 2023 | 00:00 233

Compania Virgin Orbit fondată de miliardarul britanic Richard Branson a anunţat joi că va încerca o nouă lansare a unei rachete din Cornwall după ce misiunea sa de luni s-a încheiat cu un eşec, zdrobind speranţele Marii Britanii de a deveni prima naţiune din Europa care plasează sateliţi pe orbită.

"Virgin Orbit... anticipează revenirea la Spaceport Cornwall pentru alte lansări şi se află în discuţii active cu principalii actori guvernamentali şi comerciali din Marea Britanie pentru a da startul planificării oportunităţilor de misiune cel mai devreme la finele acestui an", se arată în anunţul companiei, potrivit Agerpres.

Compania cu sediul în California a declarat că a fost iniţiată o anchetă asupra cauzei eşecului înregistrat la treapta a doua a rachetei sale.

Racheta a decolat conform planului de la Spaceport Cornwall din Newquay, în sud-vestul Angliei, la bordul unei aeronave Boeing 747 adaptate.

Virgin Orbit a declarat că racheta sa a fost lansată cu succes de pe aeronavă deasupra Oceanului Atlantic şi a încheiat etapa de ardere a primei trepte.

"La un moment dat, în timpul zborului rachetei prin spaţiu, etapa superioară a experimentat o anomalie", a indicat Virgin Orbit.

"Acest eveniment anormal a pus capăt misiunii, componentele rachetei şi sarcina utilă coborând pe Pământ în limitele coridorului de siguranţă aprobat, fără a fi atins orbita", a precizat compania.

Toate acţiunile corective necesare identificate în timpul anchetei urmează să fie finalizate înainte de începerea următoarei misiuni, planificată la Mojave Air & Space Port din California, potrivit știripesurse.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367