REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
13.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Companiile se reprofilează şi fac măşti de protecţie `de firmă`

Companiile se reprofilează şi fac măşti de protecţie `de firmă`

Replica API 1 aprilie 2020 | 00:00 1194

În contextul actual, al epidemiei de coronavirus, mai multe companii românești dar și din lume, s-au reprofilat și au început să facă măști medicale de protecție care mai de care mai… la modă. Site-urile, pe care, nu demult, îți puteai achiziționa obiecte vestimentare, acum sunt pline de măști viu colorate.

Companiile profită din plin de pandemia de coronavirus și vin în fiecare zi cu ceva nou pe piață în materie de măști de protecție. Astfel, o mască medicală concepută pentru a proteja împotriva virușilor, în prezent împotriva coronavirusului, a dobândit instantaneu un statut fashion. Astfel, pe site-urile de pe care, nu demult, îți puteai achiziționa obiecte vestimentare, acum își poți achiziționa măști la modă, viu colorate. Pe principiul „țara arde și baba se piaptănă”, multe din stocurile site-urilor au fost deja epuizate de persoane care pun mai presus moda decât sănătatea. O astfel de mască fashion poate costa de la 20 de lei până la 150 de lei, conform site-urilor care pun în vânzare astfel de accesorii.

Măști sanitare „de firmă”

Unele dintre cele mai mari banduri de modă din lume au început să producă echipamente de protecție. Printre acestea sunt și giganți H&M și Inditex, compania-mamă a Zara.

Conglomeratul francez de lux Kering a anunțat că două dintre mărcile sale, Balenciaga și Yves Saint Laurent, se pregătesc să fabrice măști pentru protecția împotriva coronavirusului. De asemenea, grupul s-a angajat să achiziționeze 3 milioane de măști din China pentru sistemul de sănătate francez, în timp ce cel mai mare brand al său, Gucci, încearcă să producă și să doneze 1,1 milioane de măști și 55.000 de salopete medicale autorităților din Italia, țara cel mai grav lovită de coronavirus din Europa. Rivalul său principal, LVMH, care deține mărcile Louis Vuitton și Christian Dior, printre altele, a anunțat că va aduce 40 de milioane de măști sanitare provenite din China în următoarele patru săptămâni.

În Italia, unde nevoia de echipamente sanitare este acută, Prada a anunțat că a început producția a 80.000 de salopete medicale și 110.000 de măști, la cererea autorităților din Toscana.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu are relevanta masca,nu te scapa de vreun virus,e masca de gaze?are tub de oxigen atasat?masca nu inseamna ca esti IZOLAT si nici nu e 100% sigura
1
0
Este foarte bine. Am fost la farmacia TEI unde nu aveau nici manusi nici masti. La farmacia de la Ciresica sta anuntul mare pe geam - nu avem manusi, nu avem masti.
0
0
mastile alea cu bot de ursulet le gasiti pe Aliexpress cu 0.20 dolari cu tot cu transport deci tot din china le luati doar ca mai platiti un "intreprinzator "
5
0
Proasta lume anul asta dar sa vezi la anul.Pe cand, coroane si cosgiuge Giorgio Armani?
6
0
Numai noi cu prostulica de la Cotroceni si papagalul sef pe post de prim ministru nu sunt in stare sa apeleze la China, Vietnam si chiar Rusia pentru cumpararea de materiale de protectie si ventilatoare. Vai mama noastra ce ne asteapta in Romania.
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212