REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.9° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
15.9° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Complexul Comorova, amendat de Direcţia de Sănătate cu 8.000 de lei

Complexul Comorova, amendat de Direcţia de Sănătate cu 8.000 de lei

Replica API 19 august 2015 | 00:00 1124

Proprietatea Fundaţiei Universitare Bioterra, călcată din nou de inspectori

Proprietatea Fundaţiei Universitare Bioterra, călcată din nou de inspectori

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii în teritoriu au amendat Complexul Comorova, din staţiunea Neptun, proprietate a Fundaţiei Universitare Bioterra din Bucureşti, cu 8.000 de lei pentru neefectuarea triajului epidemiologic zilnic al angajaţilor şi consemnarea în registrul unic al personalului rezultatele examinărilor. Triajul epidemiologic se efectuează în scopul depistării şi izolării precoce a suspecţilor de boli infecţioase. „Echipa Serviciului de Control în Sănătate Publică şi a Departamentului de Supraveghere a fost şi azi la Complexul Comorova şi a reevaluat situaţia din tabară.

Administraţia locaţiei s-a conformat şi au aplicat măsuri de dezinsecţie şi dezinfecţie la nivelul blocului alimentar şi grupului sanitar. S-a aplicat o sancţiune în valoare de 8.000 de lei pentru netriajul epidemiologic zilnic al personalului. Cei doi copii internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase au fost externaţi în cursul zilei de luni”, a declarat, „Replica”, Ramona Iliuţă, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa. Rezultatele de laborator vor fi gata în trei zile şi vor elucida misterul focarului de toxiinfecţie alimentară înregistrat la Complexul Comorova. Reamintim faptul că 29 de copii au ajuns în noapte de duminică spre luni la spitalele din municipiile Mangalia şi Constanţa cu greţuri, vărsături, crampe abdominale, 28 dintre aceştia fiind internaţi.

În urma investigaţiilor de specialitate şi a tratamentelor administrate, medicii au decis să-i externeze. Debutul bolii digestive a fost la aproximativ 60 minute după servirea masei de prânz: ciorbă de legume cu carne de pui, dreasă cu ou şi cartofi ţărăneşti la cuptor cu muşchiuleţ de purcel. „Evoluţia sub tratament cu simptomatice antispastice, antiemetice şi perfuzii endovenoase a fost favorabilă, asfel ca în prezent din cei 28 de copii cu spitalizare de zi şi internaţi, nu au mai rămas nici unul la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa şi Spitalul Municipal Mangalia”, au precizat medicii specialişti.

Cei 11 angajaţi care deservesc blocul alimentar al unităţii turistice au fost examinaţi de către echipele de control. După ce a fost depistat focarul de toxiinfecţie alimentară, inspectorii sanitari au recoltat mai multe probe alimentare, teste de salubritate, exudate nazofaringiene şi coproculturi de la personalul Complexului Comorova. „În cursul zilei de luni s-au recoltat probe de la 10 angajaţi, iar azi de la persoana care nu a fost de tură la efectuarea anchetei. În timpul evaluării nu au existat persoane care să prezinte febră, vărsături, scaune diareice sau leziuni cutanate”, au explicat inspectorii DSP.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272