REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Complicele lui Omar Hayssam, Mustafa Tartousi, NU va fi expulzat în Siria! Viaţa i-ar putea fi pusă în pericol

Complicele lui Omar Hayssam, Mustafa Tartousi, NU va fi expulzat în Siria! Viaţa i-ar putea fi pusă în pericol

Replica API 13 august 2019 | 00:00 955

Decizie definitivă!

Decizie definitivă!

Mustafa Tartousi, sirianul condamnat definitiv pentru ajutorul oferit teroristului numărul 1 al României, Omar Hayssam, pentru a fugi din țară, a obținut clemența judecătorilor constănțeni. Sirianul, stabilit la Constanţa, eliberat condiţionat la începutul lunii ianuarie a.c., nu va fi expluzat,d eocamdată, în țara sa. Decizia a fost pronunțată de Curtea de apel Constanța. Sirianul s-a plâns judecătorilor că, dacă va fi alungat din țară și trimis în mâinile regimului autoritar din Siria viața sa va fi pusă în pericol.

În perioada 23.06.-30.06.2006, Mustafa Tartousi a planificat și înlesnit împreună cu O. Mahmoud și O. Mukhles ieșirea frauduloasă din România a lui Omar Hayssam, cunoscând faptul că acesta a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unor acte de terorism prin organizarea și finanțarea operațiunii de răpire a celor trei jurnaliști români din Irak . În octombrie 2012, Curtea de Apel Oradea l-a achitat, însă, în 2014, la recurs, Înalta Curte l-a condamnat la pedeapsa de 7 ani închisoare și i-a fost interzis ca,d upă executarea pedepsei, să mai rămână în România.

În ianuarie 2019, a fost liberat din Penitenciarul București – Jilava, urmând, potrivit deciziei de condamnare, să fie expulzat în Siria. După ce a ieșit din penitenicar, sirianul a încercat să obțină anularea deciziei de expulzare, și iată că a reușit, la Constanța. Curtea de Apel i-a admis, luna trecută, cererea, decizia fiind definitivă.

Îi este frică să plece în Siria, se teme pentru viața lui!

Mustafa Tartousi a spus magistraților că trimiterea lui în mâinile regimului autoritar actual creează un risc serios și efectiv cu privire la viața sau libertatea sa. După cum se știe, în țara sa s-a acutizat un război civil și religios, cu implicarea unor forțe armate, cu consecințe dramatice asupra vieții, libertății civile și religioase a cetățenilor săi. Tartousi a mai relatat magistraților că, dacă va fi trimis în Siria, va fi supus privării de libertate, unor torturi, tratamente inumane sau degradante. Mai mult, se teme că nu și-ar mai putea vedea copiii niciodată. Mustafa Tratousi are un copil minor, născut după începerea executării pedepsei, copilul fiind este cetățean român și care domiciliează în România. Mustafa Tortousi mai are un băiat major, față de care Inspectoratului General pentru nImigrăria dispus acordarea protecției subsidiare cu consecința acordării statutului de refugiat cu domiciliul legal în România. De asemenea, mai are un alt fiu, care stă tot în România, dar și o fată domiciliată, împreună cu mama ei în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, unde Mustafa Tartousi are accesul interzis, motivat de faptul că a fost judecat pentru terorism.

În iulie 2019, Curtea de Apel Constanța i-a admis în parte cererea, în sensul că a obligat Inspectoratul de Imigrări să reanalizeze cererea lui Tartousi de prelungire a dreptului său de ședere temporară pe teritoriul României,

”Admite în parte acţiunea formulată de reclamantul Tartousi Mustafa în contradictoriu cu pârâtul Inspectoratul General pentru Imigrări - Direcţia Migraţie - Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Constanţa. Dispune anularea deciziei nr. 447166/DM/SIJCT din 14.02.2019 emise de Inspectoratul General pentru Imigrări - Direcţia Migraţie - Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Constanţa. Respinge restul cererilor formulate de reclamant. Definitivă”, se arată în minuta instanței.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mm oare cei face amanta... Se crede de destept smecher cand vorbeste spune 2 cuvinte de adevar si restul minciunii... are el nasul lui care il vegeaza in tot ceea ce face si cand doarme
0
0
Mie place suge pula la arab, are gust de shaworma,miam miam, face pipi la gurita mea.
0
0
Daca arabu asta e asa tare cum spui in portul Constanta nu e usor sa se atinga cineva de el,cine cate din firmele lui sunt ale lui ?.
0
1
Trebuia expulzat imediat.
4
1
Trebuia expulzat cu toata familia lui in Siria . Si asa portu constanta e acaparat de mafia arabeasca. Au pus mana pe tot ce misca in portul Cta : exportul de cherestea,de fier vechi, exportul de cereale, agentii de shipping etc. Maine poimaine vor acapara si functiile politice -deja la ISU e tot unu de al lor si uite asa Romanica va fi condusa cap coada de arabi. Trezeste te Romane !!!
2
1
Dl Tartousi e cel mai bun patron, are grija de noi.
4
3
Tartousi asta e un infractor. Afaceri cu droguri si arme prin firma lui....Askila Shipping. Are o griaza de nave cu care aduce droguri in tara....le descarca la Decirom sau Socep. Trebuie trimis in siria. Muie Askila.
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218