REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Compozitorul Hans Zimmer spune că dacă va câştiga Oscarul pentru 'Dune' i se datorează regizorului Villeneuve

Compozitorul Hans Zimmer spune că dacă va câştiga Oscarul pentru 'Dune' i se datorează regizorului Villeneuve

Replica API 26 februarie 2022 | 00:00 481

Compozitorul Hans Zimmer, care a primit, de-a lungul carierei, 11 nominalizări la Oscar şi a câştigat un premiul al Academiei americane de film pentru ''The Lion King'', în 1994, spune că nominalizarea din acest an pentru coloana sonoră a filmului ''Dune'' i se datorează regizorului Denis Villeneuve, informează Reuters, citată de Agerpres.

Hans Zimmer

Zimmer spune că nominalizarea sa la Oscar pentru coloana sonoră ''Dune'', o adaptare complexă a romanului SF scris de Frank Herbert în 1965, i se pare diferită după ce regizorul peliculei, Denis Villeneuve, nu a fost nominalizat la categoria ''cel mai bun regizor.

''Mi se rupe inima pentru prietenul meu'', a declarat Zimmer într-un interviu pentru Reuters.

''Dar pot spune, cu conştiinţa curată şi cu cea mai mare sinceritate, că... sunt nominalizat datorită muncii sale şi datorită muncii tuturor celor din jurul meu aşa că dacă vreunul dintre noi câştigă ceva este cu totul în numele lui, totul pentru el''.

Pentru compozitorul german, ''Dune'' a fost mereu un proiect la care visa. A fost un fan al poveştii intergalactice a lui Herbert despre politică, religie şi viermii gigantici încă din adolescenţă, asemenea lui Villeneuve.

''Abia când Denis mi-a spus foarte încet într-o zi dacă am auzit de o carte care se cheamă 'Dune' m-a cuprins un entuziasm adolescentin asemenea unui câine care aleargă în jurul cozii... A fost o mare parte din anii mei de adolescenţă'', a spus Zimmer.

Pentru a produce o sonoritate nepământeană, Zimmer a compus muzica la sintetizator după care a rugat un sculptor în metal să recreeze sunetele folosind diferite forme şi metale.

''Dune'', avându-i în distribuţie pe Timothee Chalamet, Zendaya, Javier Bardem, Rebecca Ferguson şi Oscar Isaac, a primit 10 nominalizări la Oscar săptămâna trecută, cele mai multe în categoriile tehnice. Ceremonia de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 27 martie. ''Dune'' a fost relansată în cinematografe şi IMAX începând cu 11 februarie. Va reveni pe HBO Max pe 10 martie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212