REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Comuna Cogealac, cuib de „swingeri” politici!

Comuna Cogealac, cuib de „swingeri” politici!

Replica API 7 martie 2016 | 00:00 540

Actualul primar, Gheorghe Alexa, a divorţat de PNL, iar „mirele” UNPR l-a împins în braţele MP!

Actualul primar, Gheorghe Alexa, a divorţat de PNL, iar „mirele” UNPR l-a împins în braţele MP!

Apropiatele alegeri locale transformă localitatea Cogealac într-un loc extrem de vesel, din punct de vedere al candidaturilor şi mai ales a felului în care partidele îşi transmit, unele de la altele membrii, ca într-un soi de joc al „rotirii cadrelor”! Pentru că UNPR a anunţat, de dată recentă, că nu îl mai sprijină pe actualul primar Gheorghe Alexa, edilul s-a reorientat rapid! Nu se putea întoarce la PNL-ul pe care l-a părăsit în favoarea UNPR, dar nici la PSD nu se putea duce, întrucât acest partid şi-a desemnat deja candidatul, în persoana lui Stere Palas.

În condiţiile arătate mai-sus, Gheorghe Alexa a devenit membru al Mişcării Populare, fapt atestat şi de sigla proaspăt expusă pe sediul de partid, cu numele edilului cu tot. Alexa va candida din partea MP pentru un nou mandat. În 2012, Alexa a câştigat primăria candidând din partea PNL. La acea vreme, actualul candidat al PSD, Stere Palas, era membru UNPR. Tot la alegerile trecute, Stere Palas lua un singur vot, iar asta pentru că anunţa, prin intermediul unor flyere împrăştiate din avion peste comună, că îl susţine pe candidatul PSD de la acel moment, Petrică Miu.

Ca situaţia să fie şi mai „veselă”, UNPR a renunţat la primarul în funcţie „de dragul” lui Cristi Foamete, ginerele fostei şefe de la PSD Cogealac, Fana Costoiu! Iniţial, Cristi Foamete ar fi dorit să candideze la primărie din partea PSD, existând indicii cum că ar avea cele mai mari şanse. Însă, PSD a decis că Stere Palas este „omul potrivit”, probabil pentru a i se „deconta” astfel sprijinul din campania trecută.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102