REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Comune constănțene care țin situația sub control: 80 de persoane în izolare la Lumina!

Comune constănțene care țin situația sub control: 80 de persoane în izolare la Lumina!

Replica API 3 aprilie 2020 | 00:00 1357

Deși în Constanța, numărul cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns la cifra 111, unele localități din județ se bucură deocamdată de 0 cazuri de infectare. Comuna Lumina se află printre cazurile fericite.

Ioan Roman

În Lumina există peste 80 de persoane izolate la domiciliu, care vor ieși treptat. Zilele acestea va ieși o parte din ei. Aceștia vin din Italia, Germania, Anglia, Spania, țări cu risc ridicat de infectare, puse pe harta roșie. „Îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu avem niciun caz. Avem peste 80 de persoane izolate la domiciliu. Începând de azi, (nr. joi, 2 aprilie), sunt câteva persoane care vor începe să iasă din izolare, iar zilele viitoare vor urma și altele. Starea lor este bună. Au anunțat medicul de familie, pe cei de la DSP”, a spus Ioan Roman, primarul comunei.

Ioan Roman: Ajutăm cele 1400 de persoane peste 65 de ani din comună

Comuna Lumina numără în jur de 1400 de persoane peste 65 de ani, dintr-un total de 10.000 de locuitori, o cifră destul de importantă, iar aceștia sunt ajutați de Primărie să treacă peste greutăți în perioada epidemiei de coronavirus. Polițistii sunt și ei la datorie și împart amenzi persoanelor care nu se conformează noilor reglementări de la autorități. „Polițiștii au dat peste 100 de amenzi deoarece cetățenii nu aveau la ei acea declarație pe proprie răspundere. Ideea nu este să dăm amenzi, ideea este ca cetățeanul să conștientizeze faptul că trebuie să stea acasă. Doar așa putem scăpa de această pandemie. Din cei 80 de cetățeni izolați la domiciliu, 80% au venit din Italia, Spania, Germania, Anglia. Alături de Poliția Locală am încercat să stopăm ieșirile cetățenilor, unii au înțeles, alții, nu.Magazinele respectă un orar anume, lasă cetățenii să intre câte doi, trei. Cetățenii peste 65 de ani, persoanele singure, au fost identificate și ajutate. Le-am dus alimente împreună cu polițiștii. Avem un număr de WhatsApp, care este pus la dispoziția cetățenilor. Aceștia lasă mesaje dacă au nevoie de ajutor. Mai avem și numărul de la Primărie, unde suntem sunați. Avem 1400 de persoane peste 65 de ani. Comuna are peste 10.000 de locuitori”, spune primarul din Lumina.

Primarul va găsi o soluție

Probleme există ca peste tot în țară cu lipsa echipamentelor medicale, însă, primarul, Ioan Roman, a promis că va găsi o soluție în acest sens.„Nu avem măști, mânuși, am găsit o societate și urmează să se aducă. Am achiziționat dozatoare cu dezinfectant, mâine (nr.vineri, 3 aprile) le montăm. Mâine,(nr.vineri,3 aprilie) vom dezinfecta satele Oituz și Sibioara”, a mai declarat Ioan Roman.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Zici ca e Gargamel! Un incompetent!
2
1
Cel mai prost si incompetent primar din Romania . Minte cu nerusinare , a platit un articol sa apara undeva si el, ca pe strazile comunei nu a aparut..
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272