REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Comunei Mihai Viteazu îi LIPSEA balon PRESOSTATIC pentru terenul de fotbal!

Comunei Mihai Viteazu îi LIPSEA balon PRESOSTATIC pentru terenul de fotbal!

Replica API 31 martie 2021 | 00:03 7797

Primăria din Mihai Viteazu, una dintre cele mai sărace comune din județul Constanța, a cheltuit peste 50.000 de euro pentru un balon presostatic care să acopere terenul de fotbal al liceului tehnologic din localitate. Primăria Mihai Viteazu, condusă de Gheorghe Grameni, a atribuit pe 26 martie 2021 un contract privind ”Furnizare balon presostatic pentru terenul sportiv al Liceului Tehnologic Mihai Viteazul”, în urma unei proceduri simplificate de achiziție inițiate pe 15 ianuarie 2021.

Potrivit documentației de atribuire, ”pentru a asigura condiții optime pentru desfășurarea activităților instructiv educative la orele de educație fizică și sport precum și petrecerea timpului liber în orice anotimp și indiferent de condițiile meteorologice este necesară achiziționarea unui balon presostatic pentru terenul sportiv al Liceului Tehnologic Mihai Viteazul”.

”Luând în considerare creşterea numărului de elevi din cadrul Liceului Tehnologic Mihai Viteazul și ținând cont de faptul instituția nu dispune de sală de sport, iar cei peste 400 de elevi sunt obligați să desfășoare orele de educație fizică și sport în condiții improprii este necesara achiziționarea unui balon presostatic pentru terenul sportiv al Liceului Tehnologic Mihai Viteazul. Valoarea estimată pentru furnizarea acestui produs este de 224.000 lei fără TVA. Balon presostatic din membrană simplă trebuie să aibă următoarele: dimensiune: 42x24 m; Membrană balon; Ușă dublă de acces; Ușă de urgență; Ancoraj fundație; Generator de aer cald 250 kW; Sistem gonflare 400 W; Iluminat led și instalația aferentă; Suporți fixare nocturnă; Transport și montaj”, se mai arată în documentația de atribuire.

Livrare și montare în maxim 66 de zile, garanție de 24 de luni

Pentru contractul Primăriei Mihai Viteazu au fost depuse două oferte, din partea City Broker SRL Constanța (reprezentată de Andreea Elena Roșu) și Airdom Company SRL Brașov (reprezentată de Ciprian Constantin). Câștigătoare a fost desemnată firma din Brașov, care va încasa pentru balonul presostatic pe care îl va monta la liceul din Mihai Viteazu suma de 211.600,14 lei, fără TVA. Furnizorul va trebui să livreze și să monteze balonul în termen de 66 de zile și să asigure, de asemenea, o garanție de minim 24 de luni.

Airdom Company SRL are ca domeniu de activitate fabricarea de construcții metalice și părți componente ale structurilor metalice și a raportat pentru anul 2019 afaceri de 1,9 milioane lei și un profit net de 141.000 lei, cu 11 angajați, precum și datorii totale de 975.000 lei.

Revenind la beneficiarul investiției, Mihai Viteazu este una dintre zonele marginalizate ale Constanței și printre cele mai sărace localități de la malul mării, condusă de peste 20 de ani de același primar, liberalul Gheorghe Grameni.

Numărul șomerilor s-a dublat în comuna cu cea mai mică rețea de apă din județ

Un amplu studiu realizat în 2019 de Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, cu titlul ”Comunitățile marginalizate și gradul de sărăcie din Regiunea Sud-Est”, evidențiază câteva cifre relevante în ceea ce privește gradul de marginalizare a comunei Mihai Viteazu. Astfel, se remarcă faptul că Mihai Viteazu a cunoscut aproape o dublare a numărului de șomeri în perioada analizată de studiu.

”La nivelul județului Constanța, numărul șomerilor înregistrați a crescut în perioada 2011-2017 în comunele Dobromir (cea mai mare creștere a numărului de șomeri, respectiv de peste 2600%), Mihai Viteazu (creștere de peste 93%), Ostrov (creștere de peste 62%), Pantelimon (creștere de peste 40%) și Crucea (creștere de peste 33%). În celelalte localități cu zone rurale marginalizate, numărul șomerilor a înregistrat o scădere pe parcursul acestei perioade, mai accentuată în cazul localităților Lipnița (scădere de 75%) și Cuza Vodă (scădere de peste 61%)”, se arată în document. De asemenea, Mihai Viteazu are, de departe, cea mai mică rețea de distribuție a apei potabile din județul Constanța, de nici 6 kilometri lungime.

Astfel, potrivit studiului citat, ”cea mai mare lungime a rețelei simple de distribuție a apei potabile se înregistra, în anul 2018, în localitățile Lipnița (circa 37 km) și Ciobanu (32 km). Pe de altă parte, cea mai mică rețea de distribuție a apei potabile se înregistra în localitățile Mihai Viteazu (5,7 km) și Crucea (9,3 km)”.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doamna Andreea Popa....copy paste???? Asa se scriu articolele? Luam de colo si punem dincolo informatii din toate partile ,fara sa precizam sursa?
0
0
Nu se vorbeste nimic de Saul Sinoe care apartine de Com. Mihai Viteazu .Este un sat lasat de izbeliste. Primar Grameni.Nu a facut nimic suntem ca dupa razboi. Dar sa nu uitam ca atunci macar au inceput reconstruiri.Acum suntem mai rau ca atunci.
1
0
Ca la noi la nimeni...
3
0
Hai ma nu fiti rai, sunt cativa smecheri care vor sa joace seara fotbal in conditii civilizate.
3
0
un libidinos fara pereche.
2
0
Omul are familia organizata pe toate structurile statului paralel asa ca nu incercati ,nimica ziaristi flaminzii de subiecte ieftine ca nu va platit anul asta abonamentul hop si stirea de senzatie.
11
0
Nu stiu ce aveti cu mosu Gramenii luati-i la pula pe consilierii llocali care au votat..HAHAHA!
8
0
Pao daca nici consilierul lui chitac nu poate, atunci cine?!?! Vai de viata noastra!
5
0
Ciobanul tot cioban ramine.
18
5
Nea Grameni are pasiuni rosiatice, ghici cine este sustinatorul directotului apia...
12
3
Primar cipan, hot si badaran
18
6
Primarul s-a imbogatit el, cei 3 copii si cate amante a avut. Acum are una care este angajata primariei il plimba cu masina. Un analfabet, a dat ulei si galeti tot din banii localnicilor si l-au votat.
18
3
In Mihai Viteazu nu exista decat un km de asfalt si acesta de pe timpul lui Ceausescu , oamenii in prezent isi cara apa de la un izvor din localitate ca in comuna primitiva , familii intregi isi educa copiii la lumina lumanarii , drumurile arata ca dupa un razboi , din pamant si piatra , iar fara canalizare , banuiti unde au toaletele si unde deverseaza dejectiile .....si cu toate astea pentru 200 lei la votare oameni fara cultura au ales acelasi om , cu 4 clase , cu antecedente penale si iesit de mult ...la pensie. Acum sutele de 200 de lei de la votare , trebuie recuperati cumva......
16
3
Asa e Romanu, nu se poate caca de foame dar e plin de figuri.
17
4
eu puneam numai poza astuia si era suficient... se vede ca ii sta mintea doar la batut mingea si sutit banul public
14
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468