REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Comunitatea Rușilor Lipoveni, sprijin pentru refugiații din Ucraina

Comunitatea Rușilor Lipoveni, sprijin pentru refugiații din Ucraina

Replica API 6 iulie 2022 | 00:00 1454

În România sunt peste 30.000 de ruși lipoveni, reprezentați în Parlament de deputatul Silviu Feodor care este și preşedintele Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România. Încă de la începutul războiului din Ucraina, Comunitatea rușilor lipoveni din România a pus la dispoziția statului român toate Centrele sale de Educație și Cultură unde sunt condiții optime de cazare, pentru refugiații din Ucraina, cel mai intens folosit fiind Centrul de Educație și Cultură a Comunității rușilor lipoveni din Năvodari. Silviu Feodor a ținut să reitereze încă o dată sprijinul pentru refugiații din Ucraina.

Silviu Feodor

Comunitatea Rușilor Lipoveni din România (CRLR) este o organizație membră a Consiliului Minorităților Naționale din România, persoană juridică de drept privat, non-profit, înființată la data de 12 februarie 1990, desfășurându-și activitatea în conformitate cu dispozițiile Ordonanței Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații. În Dobrogea, Rușii Lipoveni au pus la dispoziția refugiaților ucrainieni patru centre de educație și cultură: Carcaliu, jud. Tulcea, 14 locuri de cazare și sala de manifestări (cca 125 mp), Sarichioi, jud. Tulcea, 4 locuri de cazare și sala de manifestări (cca 80 mp), Tulcea, jud. Tulcea, 2 locuri de cazare și sala de manifestări (cca 110 mp), Năvodari, jud. Constanța, 25 de locuri de cazare și sala de manifestări (cca 160 mp). Toate aceste centre sunt dotate cu încălzire centrală și sunt prevăzute cu grupuri sanitare și dușuri, cel mai folosit în această perioadă fiind cel din Năvodari.

Lămuriri în privința construirii sediului din 2 Mai

Siviu Feodor a ținut să aducă unele lămuriri în privința construirii sediului Rușilor Lipoveni din localitatea 2 Mai: ”Ca urmare a unei documentări mai amănuntite menționez că atribuirea lucrărilor de construcţii-montaj, aferente obiectivului de investiţii „Construire sediu Asociaţia Ruşilor Lipoveni din România, cu regim de înălţime S+P+1E și modificări retrageri faţă de limitele laterale în Comuna Limanu, satul 2 Mai, jud. Constanţa", s-a realizat cu respectarea prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice. În ceea ce priveşte afirmaţia mea din articolul mai sus-menţionat potrivit căreia „ lucrările au fost atribuite fără licitaţie, în urma unei proceduri simplificate de achiziţie", precizez că Asociaţia ,Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România" a atribuit aceste lucrări de construcţie către SEB COMPANY SRL ca urmare a desfăşurării licitaţiei publice pe platforma electronică SEAP conform anunţului de participare nr. SCN1104653/08.04.2022 de pe site-ul www.https://e-licitatie.ro, unde au depus oferte doi operatori economici: S.C. KRISKON SRL şi Asocierea S.C. SEB COMPANY SRL — S.C. KONSTANT GROUP S.R.L. in urma evaluării, a fost desemnată câştigătoare oferta depusă de Asocierea S.C. SEB COMPANY S.R.L. — S.C. KONSTANT GROUP S.R.L. conform anuntului de atribuire nr. SCNA1071822/24.06.2022. De asemenea, societatea comercială SEB COMPANY S.R.L., are ca şi activitate autorizată inclusiv lucrările de construcţii, conform art. 15 din Legea nr. 359/2004. Preţul ofertat include construcţia la cheie, amenajările exterioare şi împrejmuirea. „ a declarat acesta pentru Replica de Constanța.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din cauza acestor slavi carora nu le mai ajungi la nas... Europa a saracit ! Zevzeconski si Putin sunt doi idioti !
1
0
Draga ,,gigi'',noroc ca nu te vede lumea. Dupa cum scrii,esti praf cu chestia aia care la altii se numeste creier.
0
0
puneti pomi ba desteptilor,limanu,2 mai,in dobrogea slava rusa,cercheza arata ca drewul dupa defrisarile imense.bust cu mihai kogalniceanu vamliosea in 2 mai,berbecilor.ati cimentat satul mirletzilor!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108