REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Conacul gangsterilor din Palazu Mare, confiscat de Regatul Unit al Marii Britanii

Conacul gangsterilor din Palazu Mare, confiscat de Regatul Unit al Marii Britanii

Replica API 5 iunie 2022 | 00:00 45874

Un cuplu din Palazu Mare a ajuns în atenția presei străine, după ce a comis sute de infracțiuni, fiind vorba de jafuri și furturi din locuințe. Se pare că banii proveniți au fost investiți într-o vilă, care se află în Palazu Mare. ”Conacul gangsterilor, construit de capul rețelei, care a spart circa 500 de case”, potrivit Daily Mail. Ei bine, ghinion pentru cei doi, ”conacul” a fost confiscat, împreună cu terenul de 197 de metri pătrați pentru a acoperi o parte din prejudiciul creat de cei doi statului britanic, care se cifrează la 132.074 lire sterline. Sentința a fost dată pe 9 martie 2022, de Tribunalul Constanța, și nu este definitivă, pe 14 iunie urmând a se judeca apelul.

Cătălin Zaharia și soția sa, Florina Spiru, au fost condamnați, în octombrie 2019, în Anglia. Aceștia coordonau o grupare infracțională, specializată, în special, în furturi din locuințe, faptele fiind înregistrate pe teritoriul Angliei. Cu banii proveniți au ridicat o vilă în Palazu Mare, în valoare de 150.000 de lire. Cătălin Zaharia a primit 8 ani de închisoare, iar, potrivit Daily Mail, acesta s-a gândit și la rude, care acum ar locui în imediata apropiere a conacului. Individul acționa bine organizat, în sensul că fiecare membru al grupării avea rolul foarte bine stabilit. Totul a început în urmă cu 4 ani, iar de atunci au fost vizate numai locuințele care săreau în ochi, inclusiv din Midlands. Intrau pe ferestrele de la etaje, noaptea, dar mai ales pe timp de iarnă, și furau numai bani, bijuterii și ceasuri, pe care le aduceau și le vindeau în țară. Astfel, ei erau mereu pe drum între Constanța și Anglia.

Spiru Florina și Cătălin Zaharia

Conacul, evaluat la doar 50.000 de lire sterline

Cu toate că inițial se credea că vila valorează 150.000 de lire, iată că evaluatorii nu au prețuit-o decât la 50.000. Vila împreună cu terenul au fost confiscate în urma ordinului de confiscare emis de către Serviciul Procuraturii Coroanei al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la 23 iulie 2021 cu nr de referinţă instanţă T20187821 şi nr de referinţă SPC 20BW2639918E, privind confiscarea terenului în suprafaţă de 197 metri pătraţi şi o casă de locuit situată pe acest teren, aparţinând numitei Spiru Florina. Sentința a fost dată de Tribunalul Constanța și nu este definitivă.

Conacul din Palazu Mare

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cam modest pentru sutele de spargeri In afara de gard care pare scump restul e o nimica toata si nici doua sute de mp
0
0
gangsteri adevarati. investesc in Plaza Grande.
0
0
C***I OBOSITE PUSE PE CERSIT! SAPUN DIN ELE
0
0
Deci Printul Charles va locui si la Palazu Mare. Bine ati venit Majestatea Voastra.
0
0
vrem sa vedem mai multe astfel de actiuni cu confiscarea averilor si recuperarea prejudiciului, poate se trezesc institutiile statului de drept sau poate vin altii mai buni
1
0
Romania conacului bine facut!
0
0
Mai sunt inca vreo 100 de conace prin constanta, construite la fel, din JAFURILE facute in Occident de catre CLANURILE COLORATE !!!
0
0
si platitori de taxe,niste oameni deosebiti,care fac bine oriunde se duc, chiar rromania educata
0
0
Dati mi mitraliera rotativa in mana si va scap eu de ei.
0
0
Moraru stelian m****s vinde droguri in constanta solicitati urg bcco
1
0
Il chema Adolf Hitler prostul casei replica
0
0
La asta sunt cu cyorile jegoase foarte bine facea hicler de ii facea sapun
0
0
Dragii nostri r***. Numai lucruri bune fac
0
0
Statul Roman si aici ma refer in principal la justitie si parlament nu este statul Britanic,care lupta pentru cetateni lui,ba din contra legile din Romania incurajeaza furtul din banul public si unde nu ajung legile pentru apararea hotzilor vin judecatori cu niste decizii care il lasa fara cuvinte sau tablou"spune cum vrei"pe orice om normal din tara asta.
1
0
arbeit macht frei!!
0
0
Au furat bine. Lucru bine facut. Romania educata
0
0
Cernavoda unul se afla pe strada Ovidiu si unul pe Vasile Alecsandri.Primul apartine lui Piron Madalin iar cel de al doilea lui Lefterica Daniel.Cei doi nu au avut niciodata munca in viata lor dar au fetite la produs si se ocupa de vanzare masini furate din Germania.
0
0
Conacele lui udrea si a altora ca ea care au furat statul roman si pe noi toti pe cand confiscate
0
0
Excelent! Tot asa!
0
0
Asta e reclama noastra peste hotare. Cioroii, furturile si cersetoria. Cea mai iubita etnie.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102