REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CONCLUZIILE ACCIDENTULUI provocat de șoferul unui BMW, pe Mangaliei!

CONCLUZIILE ACCIDENTULUI provocat de șoferul unui BMW, pe Mangaliei!

Replica API 13 septembrie 2019 | 00:00 420

Un bărbat a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă, fiind vorba despre un accident rutier petrecut pe șoseaua Mangaliei, în sensul că un pieton a fost lovit de autovehiculul la volanul căruia se afla. Decizia nu este definitivă, iar apelul deja a fost înregistrat, termenul fiind fixat pentru data de 12.12.2019.

În actul de sesizare a instanței s-a reținut faptul că, în jurul orei 17.00 , lucrătorii de Poliție, fiind în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, au fost sesizați prin intermediul serviciului de dispecerat că pe Șoseaua Mangaliei din Municipiul Constanța, dinspre DN 39, în dreptul Metro 2, s-a produs un accident rutier în care a fost implicat un autovehicul și din care a rezultat vătămarea corporală a unei persoane. În urma efectuării cercetărilor penale în cauză s-a stabilit că inculpatul a condus autoturismul marca BMW și a surprins și a accidentat un bărbat, care se angajase în traversarea drumului public pe marcajul pietonal, din partea dreaptă a conducătorului auto. În urma producerii accidentului, victima a suferit vătămări corporale ce au necesitat un număr de 120-130 de zile îngrijiri medicale așa cum a rezultat din certificatul medico-legal. Din concluziile raportului de expertiză tehnică judiciară auto a rezultat că împrejurările în care s-a produs accidentul rutier au fost cele descrise mai sus.Viteza de deplasare ale autoturismului în pre-momentul accidentului a fost mai mică de 30 km/h. Starea de pericol a fost generată de către inculpat care nu s-a asigurat suficie nt în momentul în care s-a apropiat de trecerea pentru pietoni. Cauza determinantă a producerii accidentului a constat în nerespectarea de către inculpat a priorității pietonului angajat în trecerea pentru pietoni, semnalizată corespunzător. Posibilitatea de evitare a accidentului, potrivit expertizei, li revenea inculpatului, care avea obligația de a se asigura că pe marcajul pietonal nu sunt angajați pietoni în traversare. La data de 5.08.2019 inculpatul a solicitat aplicarea procedurii recunoașterii învinuirii și a recunoscut fapta așa cum a fost reținută î n rechizitoriu. Magistrații, analizând probele administrate în faza de urmărire penală și detaliate mai sus, au constatat că este dovedită săvârșirea infracțiunii de către inculpat cu vinovăția prevăzută de lege.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e plin orasul cu rupti cate conduc capcane daewoo care nici nu mai exista de 20ani, opel si alte clocitori de maxim 100e bine ca e sofer de bmw, daca nu era bmw nu conta ce masina are, stiri sa ma fut in ele
0
0
5 luni in spital...si ala a mers cu 30km? Pe bune????
4
0
Ai dreptate Nuti,in afara de pedeapsa asta care oricum este mica soferul trebuie sa plareasca si spitalizarea si daune in civil pentru pieton,aici unde traiesc eu cand un om se apropie de zebra si merge mai incet toti soferi opresc,tocmai pentru ca la neacordare de prioritate soferul nu are nici o scuza caci orice ar spune vine politistul cu "conduita preventiva".
5
2
Fapta este foarte grava - trecere de pietoni si persoana vatamata grav cu ingrijiri medicale pe perioada de 120-130 de zile.
7
1
Sa le sugi pula la astia ch bmw si mai ales lu lucian culcamas cu nevastasa
1
7
E plin orasul de bemeveuri de acum 20 de ani luate de la groapa de gunoi din jermania. Fac si ei foamea o saptamana ca sa aiba in weekend 20 de lei pentru 5 litri de benzina si o punga cu seminte.
21
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108