REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Concluziile expertizei tehnice de la TRAGEDIA provocată de șoferul de la Simpa Trans! O femeie și bebelușul ei au MURIT

Concluziile expertizei tehnice de la TRAGEDIA provocată de șoferul de la Simpa Trans! O femeie și bebelușul ei au MURIT

Replica API 27 februarie 2019 | 00:00 720

Condamnare cu suspendare

Condamnare cu suspendare

Șoferul de la Simpa Trans a fost găsit vinovat de producerea accidentului rutier în urma căruia o femeie și bebelușul acesteia au murit. Astfel, el a fost condamnat la doi ani și 8 luni cu suspendare, însă decizia nu este definitivă și a fost atacată cu apel. Totodată, expertul tehnic a stabilit că pericolul a avut drept cauză pătrunderea pe contrasens a microbuzului condus de Bogdan Robert Gogonea.

”Condamnă pe inculpatul G.B.R. la pedeapsa de 2 ani și 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă prevăzută şi pedepsită de art. 192, al. 1, 2 și 3 Cod penal. (...) Condamnă pe inculpatul G.B.R. la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. (...) Contopeşte pedepsele aplicate în prezenta cauză, în pedeapsa cea mai grea de 2 ani și 4 luni închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, respectiv sporul de 4 luni închisoare, pedeapsa aplicată în final fiind de 2 ani și 8 luni închisoare. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere”, potrivit minutei judecătorești. Totodată, s-au stabilit daune morale de până la 20.000 de uro pentru anumite părți civile. La stabilirea pedepsei, instanța a ținut cont și de conduita inculpatului după săvârșirea infracțiunii, în sensul că a avut o atitudine procesuală corectă, în sensul că și-a recunoscut vina, și a ales metoda simplificată. Referitor la circumstanțele personale ale inculpatului, instanța a reținut că acesta nu are antecedente penale, iar din fișa de sancțiuni rutiere nu rezultă că ar fi un șofer care în mod constant încalcă normele de trafic. În favoarea inculpatului, instanța mai reține că este bine văzut în comunitate, este integrat în societate, are copii minori în întreținere și este activ în câmpul muncii.

Ce a stabilit expertul tehnic: cum s-a produs accidentul

Amintim că nefericitul eveniment s-a petrecut duminică, 14 iunie 2015, când Bogdan Robert Gogonea a condus un microbuz al firmei Simpa Trans, pe DN39, dinspre Eforie Nord către Eforie Sud. Pentru a evita coliziunea faţă – spate cu un alt autoturism, a tras de volan, a intrat pe contrasens, a lovit o maşină, aceasta din urmă fiind proiectată într-un alt autoturism, condus de Gabriela Teodorescu. Cinci persoane au ajuns la spital, între timp decedând un bebeluş de 11 luni, unul dintre copiii Gabrielei. Miercuri, 17 iunie 2015, a murit şi Gabriela, în ciuda eforturilor depuse de medici, speranţelor şi rugăciunilor familiei. Însă, potrivit rolii.ro, din concluziile expertizei tehnice auto judiciare efectuate de către expertul tehnic S.M., rezultă că accidentul rutier a avut drept cauză pătrunderea pe contrasens a microbuzului condus de Gogonea, care, pe fondul unui moment de neatenție și a unei distanțe necorespunzătoare față de autovehiculul care îl preceda a inițiat și executat manevra de evitare a unui impact față-spate. ”Producerea și urmările accidentului puteau și trebuiau să fie prevenite exclusiv de către G.B.R., conducătorul microbuzului, care pe fondul unui moment de neatenție și a unei distanțe necorespunzătoare față de autovehiculul care îl preceda, a inițiat și executat manevra de evitare a unui impact față-spate prin pătrundere pe spațiul contrasensului. Fiind audiat în calitate de suspect/inculpat, G.B.R. a recunoscut săvârșirea faptei, asumându-și culpa în producerea accidentului, iar în fața de judecată a solicitat judecarea cauzei în procedura simplificată”, se arată în raport. Acum urmează să se judece apelul.

Detalii AICI: https://www.replicaonline.ro/soferul-de-la-simpa-trans-care-a-bagat-in-pamant-un-bebelus-si-pe-mama-acestuia-nemultumit-de-conditiile-de-munca-inca-din-2012-227294/

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ciocu mic ca mai curat vreo 2
0
0
Sofer profesionist!?Amator ...nu intri pe contrasens..sa si caute alta meserie.
0
0
de ce nu a pastrat distanta suficienta pt a evita pericolul ?....a ucis o mama si un copil si scapa cu 2 ani ?.....
0
0
Deci a omorat un bebelus si pe mama lui, a lasat altul orfan. Cum naiba asa ceva. Eu cred ca minim.10,ani munca silnica ar FI minim de pedeapsa.
1
0
orice greseala se plateste, daca avea distanta corespunzatoare nu cred ca mai era nevoit sa traga brusc ce volan si sa intre pe contrasens, parerea mea este ca a scapat practic...cu nimic, il cam doare in poola si 2 persoane au putrezit deja
2
0
nu uitati ca la orice pas se poate intampla oricui , si nu uitati cuvantul ACCIDENT in trafic de exemplu mie mi-a intrat o pasare in parbriz instinctul meu a fost sa merg inainte daca era vrun gunoier de asta care comenteaza aiurea sigur tragea de volan in toate directiile si omora pe cineva asa ca nu mai latrati a aiurea pasaricilor.
3
2
Bai gogule prost as vera sa te aud ce spui daca un sofer iti omoara nevasta si copilu in aceleas circumstante si scapa fara o zi de puscarie.Sau tu esti tu alti sunt alti.
2
0
Ce usor este sa vorbiti aiurea , omul asta are pe constiinta o mama si copilul ei , a fost un accident...o clipa nefasta ! Cei care aveti permis ganditi-va ca vi se poate intampla in orice clipa , fereasca Dumnezu !
3
1
Ce facea in momentul ala, numara banii, fuma, posta pe facebook? Cei mai multi soferi de microbuz numara banii in timp ce conduc. Despre ce vb?
5
0
Ba ionica, creierul uman reactioneaza la pericol, barbatii trag intotdeauna stanga, iar femeile instinctiv dreapta. Totul se petrece intr-o fractiune de secunda, asa ca pedeapsa e justificata. Nejustificata e la huidu care a depasit cu buna stiinta in curba fara vizibilitate. Huidu trebuia sa ia cu executare, si mai trebuiau sa ia cu suspendare si doctorii si politistii care nu au facut demersurile necesare sa ii ridice carnetul dupa accidentul de ski. Se vedea de la o posta ca avea sechele si capacitatea de discernamant diminuata.
7
2
Acum familia Gabrielei sa il prinda pe Gogonel criminalul si sa ii omoare si lui sotia si un ied ca sa fie scorul egal si dreptatea facuta ! Fmm de jeg uman !
7
2
nu mai evitati boii de pe drum . INTRI PE CONTRASENS SI OMORI OAMENI NEVINOVATI
7
0
zice bine! legea este de c...., el a si uitat accidentul din cauza , permisul il are in buzunar,mortii nu ...vor uita niciodata!
12
2
Se vede clar ca omul asta a avut ghinion. Oricum a ramas cu sechele ca o omorat doi oameni. Dar Huidu, ca a taiat linia continuua si a depasit in curba si ca urmare a ucis patru oameni? Asta trebuia sa ia cel putin 10 ani cu executare! Dar de..banul este ban si in Romania asta conteaza cel mai mult...
15
2
Cu suspendare adica acum esti liber dar fii atent daca mai omori inca odata nu mai scapi asta este legea pe care psd isti o considera prea dura mai ramane ca oameni sa spere in judecata lui dumnezeu sau sa isi faca singuri dreptate.
9
2
Eu nu stiu cum doamne fereste poti primi asa usor 2 ani si putin cu suspendare.Oare se gandeste un procuror ,judecator la consecintele accidentului.Au distrus o familie.. Sa dea dumnezeu celui care a omorat o mama si pe copilasul ei inzecit pedeapsa ,sa vada si el cum e sa nu respecti niste simple reguli de circulatie.CRIMINALULE !!!!
18
4
Bai esti prost? Omori doi oameni din vina ta si iei 2 ani cu suspendare? Ce kkt de tara bananiere suntem?
26
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218