REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Concursul pentru postul de manager al Spitalului Medgidia, CONTESTAT! Vrabie: ‘E un circ făcut de PSD, nesimţiţi, împuţiţi, golăneală...’

Concursul pentru postul de manager al Spitalului Medgidia, CONTESTAT! Vrabie: ‘E un circ făcut de PSD, nesimţiţi, împuţiţi, golăneală...’

Replica API 17 martie 2018 | 00:00 506

Agliţoiu, acuzat că nu are studii: ‘E o glumă proastă. Cum puteam să fac master dacă nu aveam facultate?’

Agliţoiu, acuzat că nu are studii: ‘E o glumă proastă. Cum puteam să fac master dacă nu aveam facultate?’

Acuzaţii grave la Spitalul Municipal Medgidia, acolo unde a avut loc, din nou, examenul pentru ocuparea funcţiei de manager al unităţii medicale. Un concurs a avut loc şi în septembrie 2017, când a candidat doar Eugen Agliţoiu, iar un membru al comisiei nu a putut fi prezent, deci examenul a fost reprogramat pentru luna februarie anul în curs; şi în februarie a fost amânat concursul, pentru că, din nou, un membru al comisiei nu a putut fi prezent. Revenind la examenul din această lună, conform anunţului comisiei de examinare, din cei 5 candidaţi, 3 au fost respinşi: Botezatu Iuliana, Dardac Zoe, Greavu Constantin. Au fost admişi actualul manager interimar, Eugen Agliţoiu şi fostul manager al Spitalului Orăşenesc Cernavodă, Zahra Salem (detalii aici: https://www.spitalmedgidia.ro/wp-content/uploads/2018/01/rezultate-dosare-concurs-manager.pdf)

Persoanele care au fost respinse s-au întrunit în cursul zilei de vineri la spital, declarând că vor depune contestaţii; totodată, Iuliana Botezatu a acuzat că nici măcar nu s-a întrunit comisia, fizic, pentru a analiza dosarele de candidatură, deşi mamebrii comisiei au semnat pe procesul verbal prin care constată că trei persoane nu ar îndeplini condiţiile pentru a fi manageri la Spitalul Medgidia. „Contestăm toţi trei concursul. Nu ne interesează interesele ascunse legate de acest concurs, ne interesează ca acest examen să se desfăşoare conform legii şi condiţiilor publicate chiar pe site-ul spitalului, nu să îşi bată joc de noi cei care îl organizează”, a declarat, pentru „Replica”, Iuliana Botezatu.

Nemulţumiţii au comentat inclusiv faptul că actualul manager interimar nu ar avea studii superioare sau vechimea necesară, toate aceste acuzaţii fiind însă respinse de Eugen Agliţoiu, care s-a declarat nemulţumit, la rândul său, de faptul că cei respinşi din competiţie au intrat în spital cu o echipă de la o televiziune: „Nu au cerut permisiunea nimănui. Până una-alta, chiar dacă sunt candidat pentru acest post, sunt totuşi managerul interimar”.

Ce spune managerul interimar

„Este o glumă proastă să se spună că nu am studoo superioare sau vechime. Păi, dacă nu aş fi avut studii superioare, cum puteam să fac master în managementul sanitar? Am făcut Facultatea de Medicină de 4 ani”, a declarat Eugen Agliţoiu, managerul interimar al Spitalului Municipal Medgidia.

„Eu, ca manager, nu am nici o implicare în organizarea concursului pentru postul de manager. De concurs se ocupă Primăria Medgidia, ei au membri în comisie de la Carol Davila, de la Timişoara şi de la Galaţi. Evaluarea se face pe dosar, pe înscrisurile depuse la dosar, nu pe persoană fizică. Comisia verifică dacă cel evaluat corespunde din punct de vedere al înscrisurilor; poate că unii au fost eliminaţi pentru că nu aveau anumite cursuri de specialitate sau le lipsea o etapă de la dosar. Asta se verifică: dacă sunt îndeplinite cerinţele stabilite prin legea 95/2006 actualizată. Cei din comisie sunt conferenţiari pe management, sunt formatori în domeniul sanitar şi management”, a declarat Agliţoiu.

Vrabie, SCANDALIZAT de reacţia celor care au fost eliminaţi din concurs! Susţine că e „circ făcut de PSD”

Primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, a avut o reacţie virulentă la adresa celor trei candidaţi eliminaţi din concurs, anunţând că, dacă urmare a contestaţiilor respectivilor va fi anulat examenul, îl va repeta de câte ori este nevoie, până la „depolitizarea spitalului”. „Ce se petrece azi (vineri, 16 martie a.c. – n.r.) la spital este un circ pesedisto-nesimţiţi-împuţiţi-golăneală. Cei care fac circul sunt cei care au distrus Medgidia şi vor să ţină captivă o instituţie. La mijloc este vorba despre 6 milioane de euro pe an – acesta este bugetul spitalului, şi despre 500 de angajaţi pe care unitatea îi are în subordine, şi care pot fi obligaţi să facă politică, aşa cum s-a întâmplat, de altfel, în ultimii 14 ani.

Iar eu am spus că depolitizăm instituţiile publice şi aşa voi face. Deci, este reacţia unora care se credeau stăpâni pe spital ca pe moşia mămicilor şi taţilor lor. De acum înainte, cei din spital se vor ocupa de pacienţi, se depolitizează spitalul. Singura politică a celor de la spital va fi politica pacientului”, a declarat Valentin Vrabie. „Finalul acestui concurs, vă asigur, va da acel manager care să facă politica pacientului şi nu al unui partid. Iar cei care contestă, fac circul PSD-ului. Circul este specific PSD. Spitalul Medgidia deserveşte 150 de mii de pacienţi”, a mai declarat Vrabie.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E,acum parca mai venim de acasa,dle primar!Asa trebuie, cel putin, gandit!
6
1
Sa ajunga un asistent manager de spital? Rasul lumii
10
6
La harsova cand se da concursul pt menajer ori se asteapta dosarul lui F BEICA
1
0
Salem este un libidinos PNL-ist care a facut operatii de fimoza a abut dosar penal dar ..........nimic a baut cafea unde trebuie !
7
7
O sa castigati la alegeri cand veti castiga la Loto...
5
7
La Cernavoda CONCURSURILE LA SPITAL, BAGA MANA IN CARAIMAN!!!!!
4
1
PSD si ALDE ati nenorocit tara gunoaielor
10
2
Sunteti atat de destepti de pute pamantul sub voi. Dupa mintile voastre luminate, numai specialitatile de medici exista la Facultatea de Medicina. Nu va puneti intrebarea, ipocriti nesimtiti, ce cursuri de management sanitar si ce experienta in spitale au cei trei lingai politici? Penibilor!
4
6
Cum de l-a bagat sefu Vrabie pe Mosescu la inaintare sa faca mizerii si aranjamente la acest concurs?Oare vrea sa scape de el?Copilul asta care este si administrator public este inconstient,sau a facut manevrele la dispozitia primarului?Cum sa falsifice un concurs pt o functie atat de importanta?Este vorba de noi toti aici,de sanatatea noastra si a tuturor celor arondati la spitalul Medgidia.I-a compromis intreaga cariera.Poate avea consecinte foarte grave aceasta golanie.Sa raspunda toti cei vinovati si mai ales sa spuna cine l-a impins sa faca asta.Mare nemernic primarul asta.
9
9
Cine este acest Zahra Salem, ce origina are dumnealui, dca fost la Cernavoda, de ce nu mai este, de ce sa nu fie pusi oamenii nostri capabili, aici primarul Vrabie are dreptate!
5
8
lasa ca merge, ca la Mangalia unde directorul spitalului este Alinuta care freaca ....sa zicem maimutza, cu dl primar. Ce studii are ? Facultatea de inginerie manageriala in agroturism, din padurea Comorova, deci se poate.... doar este in amantlac cu Lica Samadaul, ce are cam aceleasi studii dar la Ecologica Banescu, inainte terminand cu greu liceul Palas se poooooateeee.....
8
0
Multumim inca o data stimatei D-ne. Luminita Vladescu, acest sarpe care sta in spatele intarzierii tuturor demersurilor facute de primar. Asta este singura metoda de a spune in campanie "nu vedeti, actualul primar nu a reusit sa finalizeze aia, aia, aia...votati-ma pe mine...". Din pacate asta este modul tipic al PSD de a lupta pentru ciolan. Din fericire nu suntem toti legati la ochi sa nu stim de ce e-n stare D-na. Vladescu. Succes la ciomageala!
20
2
Vrabiuta vine uliu si tw mananca,cu psd teai fc primar.
5
11
De ce nu l pune ti director pe ruxandra analfabetul....boschetaru
5
0
facultatea de medicina .prima faza 6 ani.urmeaza ex.de rezidentiat si in functie de nota obtinuta si ev,specialitatea urmata intr 3_7 ani.o zi frumoasa
14
3
Sunt comentaci psd-izdi care nu au auzit de facultate de medicina de 4 ani? Niste idioti ! Prostilor,cursurile pot fi de 4 sau sase ani,functie de specializare...asistent,medic. Managerul unui spital nu este obligatoriu sa fie medic. Asa ca,stimata ciuma rosie, pune mana pe carte sa nu te faci de kkt.
11
12
Facultatea de medicina de 4 ani. Este clar ca nu are studii superioare dnul manager daca nu stie nici cati ani are o facultate de medicina
17
3
Vaiii ce bine zis ce bine zis.Ii ceva asemanator cu spit de la Cta sf Andrei.PSD NESIMTITI INPUTITI GOLANEALA.Exemplificarea nu se putea mai buna.Incepind cu Catalin sluga PSD zisese meneger singur candidat singura nota mare si coooontinuund asa.
9
3
Pasarica vrabie numai ciripeste, tot de scandal se ocupa si la Pestera. O rampadula.
11
15
Sa-i sugi pula lui vrabie pana ii intra coaiele in coma
17
16
ce plm e aia facultate de medicina de 4 ani? ce panarame de oameni, ca de profesionalism nici nu mai poate fi vorba.
22
2
Spui Vrabie si spui PROST.
16
17
si tragi apa
33
5

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920