REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Condamnare definitivă pentru BĂRBAȚII care au AMENINȚAT POLIȚIA

Condamnare definitivă pentru BĂRBAȚII care au AMENINȚAT POLIȚIA

Replica API 4 noiembrie 2021 | 16:53 2140

Florin Bahrin, Eduard Ciobotaru, Adrian Ciobotaru și Gheorghe Agantin au fost trimiși în judecată pentru săvâșirea infracțiunilor de ultraj și tulburare a ordinii și liniștii publice. Primii trei sunt acuzați că, în urma unui accident rutier, au amenințat și înjurat forțele de ordine venite la locul faptei, în timp ce Gheorghe Agantin a refuzat să se legitimeze și a adresat la rândul său injurii Poliției și Jandarmeriei. În urma sentinței Judecătoriei din Tulcea, din data de 16 februarie 2021, Florin Bahrin a primit 1an și 4 luni de închisoare, iar Eduard Ciobotaru și Adrian Ciobotaru câte 11 luni, toate aceste pedepse fiind cu suspendare, iar Gheorghe Agantin a primit 1 an 4 luni și 793 zile închisoare, acesta având un rest de pedeapsă neexecutat. Gheorghe Agantin dar și Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea au făcut apel la această decizie, însă Curtea de Apel Constanța a respins apelul ca nefondat, la data de 1 noiembrie 2021. Decizia este definitivă.

În urma unui conflict spontan izbucnit ca urmare a unui accident rutier minor, Florin Bahrin a adresat amenințări cu acte de violență fizică organelor de ordine publică ale Poliției și Jandarmeriei, nu s-a supus somațiilor pentru legitimare, aruncând cu o piatră către echipajul de ordine publică, cu scopul de a intimida și a împiedica luarea măsurilor legale ce se impuneau, lovind în zona abdomenului un lucrător al jandarmeriei, iar în momentul în care s-a încercat imobilizarea sa a opus rezistență, aruncând cu pietre și amenințând lucrătorii de ordine publică care încercau să îl prindă. Eduard Ciobotaru și Gheorghe Agantin au înjurat de asemenea forțele de ordine și le-au amenințat cu moartea, cel din urmă refuzând de asemenea legitimarea. Adrian Ciobotaru este acuzat că a încercat intre în coliziune cu autospeciala care se deplasa în aceeași direcție de mers, în care se afla echipajul de jandarmi care a participat la aplanarea conflictului, provocând celor trei membri aflați în mașină o stare de temere.

Ce a spus instanța

Magistrații din Cadrul Curții de Apel Constanța au reținut că datele personale ale inculpaților Florin Bahrin, Eduard Ciobotaru și Adrian Ciobotaru: nu au mai fost condamnați anterior, nu s-au sustras de la urmărire penală ori judecată și nu au încercat zădărnicirea aflării adevărului, conduita de cooperare, recunoaștere și de regrete a faptelor conduc la concluzia că reeducarea acestora se poate realiza fără executare prin suspendarea sub supraveghere de către autoritățile legale, pe durata termenelor de supraveghere ambii inculpați având obligații a căror nerespectare ar atrage revocarea suspendării și executarea în detenție. În privința apelului lui Gheorghe Agantin, având în vedere că apărarea nu a indicat în concret, nu a probat apariția de la pronunțarea hotărârii a unor date, împrejurări care să atenueze periculozitatea inculpatului, nu se impune reindividualizarea pedepsei nici în sensul reducerii cuantumului.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212