REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

CONDAMNARE în cazul BANCOMATULUI ARUNCAT în AER

CONDAMNARE în cazul BANCOMATULUI ARUNCAT în AER

Replica API 5 februarie 2021 | 22:10 2729

Cătălin Nedelcu este cunoscut cu antecedente penale, el fiind căutat de oamenii legii de ani buni. Potrivit informațiilor noastre, ar exista suspiciuni cum că pleca frecvent din țară, cu acte false, iar în străinătate s-ar fi ocupat tot cu infracțiuni. Însă, nici în țară nu a stat prea liniștit. Acesta, împreună cu un alt individ, respectiv Gabriel Cioinea, ar fi aruncat în aer un bancomat, în localitatea Lumina. Cătălin Nedelcu a fost trimis în judecată, în stare de deținere, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, distrugere și nerespectarea regimului materiilor explozive.

Cum s-au petrecut faptele

Probatoriul administrat în cauză a relevat că inculpatul Cătălin Nedelecu, în noaptea de 25 spre 26.02.2020, în jurul orei 2:00, împreună cu inculpatul Gabriel Cioinea, prin folosirea de materiale explozive, au provocat distrugeri la aparatul ATM aparţinând CEC Bank, instalat pe peretele exterior al S.C. L.S. S.R.L. din comuna Lumina, iar din cauza deflagraţiei, magazinul alimentar a suferit prejudicii prin distrugerea mai multor categorii de marfă şi a unor obiecte şi articole de mobilier din interior, pentru ca ulterior, autorii, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, prin spargerea geamului tip termopan al S.C. L.S. S.R.L. să pătrundă în interior şi să sustragă din aparatul ATM două casete cu bani în care se afla suma totală de 65.110 lei, cauzând un prejudiciu în dauna CEC BANK în valoare de 117.721, 56 lei. În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii asupra sumei de 4.827 lei, în vederea recuperării pagubei produse prin infracțiunile săvârșite.

Pregătirile inculpatului

Inculpatul Cătălin Nedelcu, motivat fiind de datoriile băneşti pe care le avea, s-a inspirat din furturile de același gen prezentate în presa italiană, a căutat un bancomat, a plănuit minuţios cum să spargă acel bancomat, studiind zona și pe cei responsabili cu alimentarea bancomatului; luându-şi măsuri ca să nu fie recunoscut, în acest sens şi-a procurat haine închise la culoare, stații de emisie recepție, sisteme de bruiaj frecvență auto, memory-stick-uri, cagule și măști, protecții pentru genunchi, o maşină care să poată fi aruncată ulterior în lac pentru a nu putea folosi-o drept probă, butelie cu gaz şi furtun, cartele telefonice şi 14 terminale mobile pentru a comunica cu alti participanţi, două manometre ce măsoară presiunea în bari studiind mai multe formule de explozibil, aspect ce rezultă din mai multe înscrisuri olografe găsite cu prilejul percheziţiei domiciliare, reprezentând formule pentru compuși explozibili, respectiv nitroglicerină, trinitrotoluen şi azotat de bariu; tuburi de vopsea cauciucată de culoare neagră. Inculpatul procurase și dispozitiv de înțepat roți pentru a-și asigura scăparea în cazul în care mașina ar fi fost urmărită de poliție.

Ce a spus instanţa

În stabilirea pedepsei, instanţa a avut în vedere că inculpatul a manifestat o atitudine sinceră și cooperantă. Totuşi, având în vedere pericolul social concret foarte ridicat pe care acesta îl prezintă atât prin persoana sa cât și prin faptele cercetate în prezentul dosar, cuantumul pedepselor aplicate va fi îndreptat peste zona de mijloc a limitelor acestora. Cătălin Nedelcu a demonstrat că este capabil să pună la punct un plan infracțional elaborat ce vizează sustrageri de bani sau valori și să îl execute; a dovedit ca recidivist perseverență și specializare infracțională ceea ce demonstrează o periculozitate ridicată și impune aplicarea acestor pedepse cu executarea în regim de detenție. Instanţa a decis condamnarea lui Cătălin Nedelcu la 12 ani şi 6 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, distrugere și nerespectarea regimului materiilor explozive. Decizia nu este definitivă, apelul urmând a se judeca în data de 18 martie 2021.

Citeşte şi INDIVIZII care au ARUNCAT în AER un BANCOMAT, la Lumina, TRIMIȘI în JUDECATĂ!

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si primeste si despagubire de la stat,ca inchisoarea a fost prea plina.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468