REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

CONDAMNARE pentru trei BĂRBAȚI care i-au FRACTURAT MANDIBULA unui consătean

CONDAMNARE pentru trei BĂRBAȚI care i-au FRACTURAT MANDIBULA unui consătean

Replica API 14 august 2021 | 21:21 1789

Gheorghe G., Nicolae S. și Daniel Z. au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe. Aceștia sunt acuzați că i-au aplicat lovituri cu pumnii și picioarele lui T.P., acesta având nevoie de îngrijiri medicale pentru vindecare pe o perioadă de 30 - 35 zile.

Cum s-au petrecut faptele

Doi dintre inculpații au mers la locuința unui vecin, unde se mai afla și persoana vătămată, pentru a lua o stație audio. Vecinul le-a promis inculpaților că le va da stația, însă imediat după aceea a plecat la locuința unui alt vecin. După puțin timp între persoana vătămată și inculpați a izbucnit un conflict verbal pe fondul căruia ambii inculpați i-au aplicat lovituri cu pumnii. Zgomotele specifice conflictului au fost auzite de pe stradă de al treilea inculpat și de o altă persoană, care au pătruns în curte. Loviturile primite au propulsat-o pe persoana vătămată pe sol, iar în această poziție toți cei trei inculpați i-au aplicat lovituri cu pumnii și picioarele până când au constatat că sângera în zona gurii și au încetat. Persoana vătămată a apelat serviciul unic de urgențe și a fost transportată cu ambulanțe la Spitalul Județean de Urgență Tulcea și apoi la Spitalul Clinic de Urgențe ''Sf. Andrei” unde a rămas internată. Din certificatul medico legal rezultă că persoana vătămată a suferit leziuni traumatice cranio faciale asociate cu fractură unilaterală de mandibulă la nivelul unghiului drept, ce au necesitat îngrijiri medicale pentru vindecare pe o perioadă de 30 - 35 zile.

Ce a spus instanța

Instanța a avut în vedere că pentru a-și îndeplini funcțiile care-i sunt atribuite în vederea realizării scopului său și al legii, pedeapsa trebuie să corespundă sub aspectul naturii (privativă sau neprivativă de libertate) și duratei, atât gravității faptei și potențialului de pericol social pe care îl prezintă, în mod real persoana infractorului, cât și atitudinii acestuia de a se îndrepta sub influența sancțiunii. În etapa cercetării judecătorești, inculpații au avut o atitudine sinceră, solicitând ca judecata să se desfășoare în baza procedurii simplificate. De asemenea, instanța a reținut că niciunul dintre inculpați nu a mai fost condamnat pentru comiterea vreunei alte infracțiuni, nu a avut un comportament necuviincios, sunt bine integrați în societate, au un domiciliu stabil, loc de muncă stabil. Instanța a decis condamnarea celor trei inculpați la 2 ani de închisoare cu suspendare. Sentința a fost comunicată pe 6 august 2021 și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
justitie si judecatori de kakat
5
0
Ce condamnare este aia cu suspendare? Drept in cot ii doare de ce-au facut.
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212