REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Condamnări DEFINITIVE pentru hoţii în SERIE din Constanţa

Condamnări DEFINITIVE pentru hoţii în SERIE din Constanţa

Replica API 5 februarie 2015 | 00:08 799

Doi au fost săltaţi de poliţişti

Doi au fost săltaţi de poliţişti

Membrii grupării infracţionale care au băgat în sperieţi locuitorii Constanţei, spărgând societate după societate au fost condamnaţi la închisoare, decizia fiind definitivă. Curtea de Apel Constanţa a venit cu soluţionarea cauzei pe 22 ianuarie anul curent, iar pe 3 februarie, poliţiştii au prins doi dintre inculpaţi, care se aflau în libertate şi se ascundeau. Este vorba despre Alis Tungeai, de 19 ani, şi Elvis Merudinsa, de 21 de ani, ambii din Constanţa.

Judecătoria Constanţa i-a condamnat pe cei 9 inculpaţi pe 3 octombrie 2014, însă au depus recurs, care a fost soluţionat pe 22 ianuarie anul curent de către Curtea de Apel Constanţa. Cum mai mulţi dintre infractori erau în libertate, poliţiştii au şi început urmărirea, pe 3 februarie reuşind să-i prindă pe Alis Tungeai, de 19 ani, şi Elvis Merudinsa. Cât despre faptele lor, menţionăm că sunt multe, fiind vorba, în general de furturi din societăţi comerciale, o parte din ele fiind situate în zona Far. În cele din urmă s-a lăsat cu percheziţii domiciliare, cu “cântec”, la data de 31 octombrie 2013, indivizii având domiciliile în cartierul Anadalchioi.

Astfel, Ali Memet a fost condamnat, în primă instanţă, pentru 31 de acte materiale, el furând şi un autoturism marca BMW, în noaptea de 7 spre 8 iulie 2013. În total, acesta avea de executat 11 ani de închisoare. Ţăndurel Acî a fost condamnat pentru 23 de acte materiale, elprimind 6 ani de închisoare. Alis Tungeai a fost condamnat pentru 5 furturi, la 3 ani şi 6 luni închisoare, fiind lăsat la acea dată, respectiv octombrie 2014, în libertate, sub control judiciar, până la rămânerea definitivă a cauzei. Ali Levent a participat la mai multe furturi din societăţi comerciale, între care se află şi clinica de pe bulevardul Mamaia, Aesthetica, el fiind condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, fiind lăsat în libertate. Cosmin Alexandru Tătaru a fost condamnat pentru tăinuire şi complicitate la furt calificat în formă continuată, 20 de acte materiale, la 7 ani. Elvis Merudinsa a primit 4 ani şi 6 luni de închisoare, pe când Larisa Avram a primit un an de închisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului. Decizia Judecătoriei nu a fost definitivă, fiind contestată. Astfel, în ianuarie anul curent, Curtea de Apel Constanţa i-a scăzut pedeapsa lui Ali Memet la 9 ani de închisoare, celelate apeluri fiind respinse.

Modul de acţiune al hoţilor: parcau maşina pe o străduţă lăturalnică

Reamintim că indivizii făceau parte dintr-o grupare infracţională şi au fost ridicaţi din aşternuturi la data de 31 octombrie 2013, în urma unor percheziţii domiciliare în cartierul Anadalchioi, fiind acuzaţi de mai multe furturi din societăţi comerciale, pe raza municipiului Constanţa. La scurt timp, aceştia au dezvăluit cum acţionau. În plus, Ţăndurel Acî, plâns de soţia lui în momentul în care a fost încătuşat, ea strigându-i nevinovăţia şi jurându-se că are cel mai cinstit bărbat din lume, care munceşte în construcţii şi îşi întreţine familia, s-a dovedit a fi un hoţ cu acte în regulă. Atât el cât şi Memet Ali, Alis Tungeai, Tătaru Cosmin Alexandru şi Avram Larisa au fost acuzaţi de mai multe furturi din societăţi comerciale, printre care şi în zona Far. Aici au spart peste două sedii, de unde au furat numai televizoare LCD. Ţăndurel Acî le-a arătat oamenilor legii unde şi-au parcat maşina, un BMW roşu, respectiv pe strada Aurora, după care au spart prima societate, de unde au furat două LCD-uri. După două săptămâni, au revenit în zonă, unde au dat lovitura şi la a doua societate, respectiv Public Bet, de unde au luat 4 LCD-uri. Aceştia au vândut bunurile cu 400 de lei fiecare. Însă, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale au continuat cercetările pentru depistarea tuturor faptelor comise de indivizi. Aproape de finele anului 2013, oamenii legii au prins alţi doi suspecţi. Este vorba despre Ali Levent, de 23 ani, şi Elvis Merudinsa de 20 de ani.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218