REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.5° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Condamnări pentru traficanții de droguri din Mangalia

Condamnări pentru traficanții de droguri din Mangalia

Replica API 9 iulie 2022 | 00:00 4435

Abrudan Alex Daniel, Anghel Andreea Cristina, Aborsoae Dorina, Costea Octavia Mariana, Petcuci Lucian Constatin, Muşulete Marian și Abrudan Cristian Marian au fost trimiși în judecată pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri. Prin sentința din 16 iunie 2022, Abrudan Alex Daniel a primit 3 ani și 10 luni de închisoare, Anghel Andreea Cristina a primit 3 ani și 8 luni de închisoare, Aborsoae Dorina s-a ales cu 1 an de închisoare cu suspendare, Costea Octavia Mariana a primit 1 an de închisoare cu suspendare, Mușulete Marian a primit 1 an și 2 luni de închisoare cu suspendare, iar Abrudan Cristian Marian a primit 1 an de închisoare cu suspendare. Sentința nu este definitivă, pe 3 noiembrie 2022 urmând a se judeca apelul.

Amintim că oamenii legii din cadrul BCCO Constanța, sub coordonarea DIICOT, au efectuat, la data de 3 iunie 2021, 6 percheziții domiciliare în Agigea și Mangalia, la mai mulți tineri acuzați de trafic de droguri (cannabis, ecstasy și amfetamină), ei formând un grup infracțional organizat. Astfel, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța, au pus în aplicare șase mandate de percheziție domiciliară, în comuna Agigea și municipiul Mangalia. În urma cercetărilor desfășurate într-un dosar penal, care vizează săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc, polițiștii de combatere a criminalității organizate au efectuat, în cursul zilei de joi, 3 iunie, șase percheziții domiciliare. În urma acțiunii, polițiștii au ridicat, în vederea indisponibilizării, cannabis, semințe cu THC, tulpini mărunțite de cannabis, 3 cântare de precizie, 2 grindere, 6 telefoane mobile, 320 de lei, un pistol cu gaze supus autorizării și 2 cartușe. Potrivit convorbirilor telefonice interceptate ale lui Abrudan Alex Daniel, a rezultat faptul că acesta a desfășurat o prodigioasă activitate de trafic de droguri, de vânzare atât droguri de risc, cannabis, cât și și de mare risc, MDMA, deplasându-se la locația clienților, în general situate în sudul județului Constanța: localitățile Eforie Nord și Sud, Agigea și Costinești sau solicitându-le acestora să vină pe raza comunei Agigea, cu preponderență în parcarea din apropierea cartierului „Saigon” din localitate.

La stabilirea pedepselor, instanța a avut în vedere faptul că astfel de infracţiuni sunt foarte grave pentru sănătatea populaţiei, mai ales a tinerilor, ceea ce nu poate fi tolerat, în concret se are în vedere şi colaborarea membrilor aceleiaşi familii chiar pentru activitatea infracţională, aspecte de o gravitate sporită, ca şi aspectul că unii dintre inculpaţi au mai avut conflicte cu legea penală, chiar dacă în străinătate şi chiar dacă pentru fapte mai vechi, se poate observa o obişnuinţă cu care acţionau, dibăcia, ca şi curajul mare, luarea metodelor de precauţie în activitatea infracţională, folosirea unui limbaj codat, aspecte cumulate care trădează un grad ridicat de pericvol social şi o periculozitate sporită a inculpaţilor, dar se va avea în vedere şi aspectul că inculpaţii sunt tineri sau foarte tineri, sunt integraţi social, au familii de suport, au recunoscut în totalitate învinuirea ce li s-a adus.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce cinema...sagetile sunt irelevante .
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108