REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Condamnări pentru trei bărbați care au înșelat o firmă cu 150.000 de lei

Condamnări pentru trei bărbați care au înșelat o firmă cu 150.000 de lei

Replica API 15 august 2022 | 00:00 1554

Condamnări într-un dosar care vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și spălare de bani. Astfel, Dănuț Marcu a primit 3 ani și 9 luni de închisoare, Mihai Ivașcu a primit 3 ani și 2 luni de închisoare, iar Dorin Marin Ștefan a primit 2 ani și 4 luni de închisoare, cu suspendare. Primii doi vor executa pedeapsa în regim de detenție. Sentința a fost dată de Tribunalul Constanța, pe 22 iulie 2002 și nu este definitivă, pe 19 ianuarie 2023 urmând a se judeca apelul. Cei trei, prin folosirea de nume și calități mincinoase și prin utilizarea de înscrisuri falsificate, ar fi indus și menținut în eroare o persoană juridică, de la care unul dintre bărbați ar fi primit, în contul personal, suma de 152.000 de lei, reprezentând contravaloarea unei facturi falsificate, pentru livrare de cereale (grâu).

La data de 23 martie 2021., în urma cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și spălare de bani, polițiștii din cadrul B.C.C.O. Constanța au efectuat 6 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost reținuți trei bărbați. Cei trei sunt Dănuț Marcu, Mihai Ivașcu și Dorin Marin Ștefan. Din cercetări a reieșit faptul că cei trei, cu vârste cuprinse între 24 și 51 de ani, prin folosirea de nume și calități mincinoase și prin utilizarea de înscrisuri falsificate, ar fi indus și menținut în eroare o persoană juridică, de la care unul dintre bărbați ar fi primit, în contul personal, suma de 152.000 de lei, reprezentând contravaloarea unei facturi falsificate, pentru livrare de cereale (grâu). După ce ar fi primit banii, bărbatul în cauză ar fi retras o parte din aceștia, restul sumei fiind transferată către unul dintre ceilalți bărbați, în scopul disimulării originii ilicite. În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 20 de telefoane mobile, un laptop, o unitate de calculator, 4 stick-uri de memorie, mai multe cartele telefonice, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie.

La individualizarea pedepselor, instanța a avut în vedere împrejurările și modul de comitere a infracțiunii, precum și mijloacele folosite, b) starea de pericol create pentru valoarea ocrotită, c) natura și gravitatea rezultatului produs ori a altor consecințe ale infracțiunii, d) motivul săvârșirii infracțiunii și scopul urmărit, e) natura și frecvența infracțiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului, f) conduita după săvârșirea infracțiunii și în cursul procesului penal și g) nivelul de educație, vârsta, starea de sănătate, situația familială și socială. Pentru aceste considerente instanța a decis condamnarea lui Dănuț Marcu la 3 ani și 9 luni de închisoare, Mihai Ivașcu a primit 3 ani și 2 luni de închisoare, iar Dorin Marin Ștefan a primit 2 ani și 4 luni de închisoare, cu suspendare. Sentința nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367