REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Condamnările la ani grei de puşcărie nu-i mai sperie pe psihopaţi: copii agresaţi, violaţi sau răpiţi!

Condamnările la ani grei de puşcărie nu-i mai sperie pe psihopaţi: copii agresaţi, violaţi sau răpiţi!

Replica API 8 ianuarie 2018 | 14:46 298

Cazul pedofilului din lift a născut o adevărată isterie în mediul online, pe bună dreptate, iar pe urmele lui s-au mobilizat atât autorităţile, cât şi asociaţii sau persoane fizice. Mai mult decât atât, pe capul acestuia au fost puse recompense de câteva mii de euro, pentru cel care aduce informaţii despre identitatea psihopatului. România este ţara în care cel puţin şase copii sunt abuzaţi în fiecare zi. Unii ascund abuzul, de frica agresorilor sau de ruşine. Alţii ajung să fie salvaţi cu ajutorul familiilor sau al comunităţilor. Potrivit statisticilor, un număr de peste 2.400 de copii cad victime, în fiecare an, abuzurilor de orice fel, şi altor fapte greu de imaginat pentru majoritatea oamenilor. Dacă nu sunt abuzaţi, sunt răpiţi sau agresaţi fizic.

La nivelul judeţului Constanţa au existat, în ultimii ani, destule exemle de fetiţe violate de tot felul de indivizi fără scrupule, sau chiar băieţei care au căzut victime unor minţi diabolice. Au fost zeci de violuri în rândul copiilor, unele comise chiar în interiorul familiei. Iar numărul cazurilor a atins deja cote alarmante.

Violatorul de la CET, condamnat la 13 ani, după ce a violat 2 fetiţe

Să ne reamintim de cazul celor două fetiţe de numai 10 ani, din cartierul constănţean CET, care au căzut victime unui tânăr recidivist. Mai exact, una dintre copile, care locuieşte cu familia într-un bloc din zona CET, le-a povestit părinţilor cum, aproape un an de zile, a fost violată de un vecin de bloc, Ion Iulian Stoian, în vârstă de 25 de ani. Fata le-a explicat părinţilor cum vecinul lor o obligau să întreţină relaţii sexuale normale şi orale, sub ameninţarea că o va face de ruşine faţă de alţi copii, dacă va spune ceva. Bărbatul, care se afla în stare de recidivă post-condamnatorie şi care tocmai se pregătea de nuntă, a fost săltat de poliţişti şi băgat „la răcoare”. După câteva luni de proces, pe 22 decembrie 2017, Judecătoria Constanta l-a condamnat pe Ion Iulian Stoian, violatorul de la CET, la 10 ani de detenţie, la care au adăugat şi o pedapsă anterioară, de 3,2 ani de detenţie, suspendată de Judecătoria Medgidia. Sentinţa nu e definitivă.

Condamnare pentru tentativă de omor, în cazul unui băieţel de 2 ani

Dar de cazul băieţelului de 2,7 ani, răpit în 2012 de lângă familie şi abandonat într-o grotă, de un scelerat din Ovidiu, vă mai amintiţi? Este vorba despre Petre Ghergheşan, în vârstă de 30 de ani la vremea aceea, care a răpit un băieţel din localitatea Traianu, fratele fostei sale iubite, pentru a o şantaja pe aceasta să se împace cu el. Reamintim că la vremea aceea, individul a profitat de faptul că micuţul a ieşit din curtea casei nesupravegheat, l-a luat în braţe şi a fugit cu el. Copilul nu a opus rezistenţă, pentru că îl cunoştea. Numai că psihopatul l-a luat şi l-a dus la Ovidiu, pe malul Canalului, unde l-a abandonat într-o grotă. Se pare că oamenii legii l-ar fi căutat mult şi bine pe copilul dispărut şi poate că nici nu-l mai găseau în viaţă, dacă nu ar fi venit un cetăţean de bună credinţă să-i anunţe că i-a transportat cu maşina pe Ghergheşan şi pe copil de la Traianu la Ovidiu. Poliţiştii au reuşit să găsească copilul abandonat în grota respectivă, consştient dar foarte slăbit. La momentul descoperirii sale, minorul a fost găsit culcat, legat la mâini şi la picioare, având înfăşurată de mai multe ori şi legată în jurul gâtului o sfoară din material plastic. Imediat băieţelul a fost transportat la Spitalul Judeţean, în vederea acordării de asistenţă medicală de specialitate. Specialiştii au stabilit că dacă minorul ar mai fi rămas acolo câteva ore, şansele de supravieţuire erau minime, întrucât era deshidratat, iar temperaturile din timpul nopţii erau destul de scăzute. Pentru aceste fapte, monstrul cu chip uman, a fost condamnat al 11 ani de detenţie.

Acestea au fost doar două dintre cazurile înregistrate în ultimii ani, la Constanţa. Pe lângă acestea au mai fost multe alte situaţii asemănătoare, iar 90 la sută dintre acesta au un singur numitor comun: nesupravegherea corespunzătoare a copiilor.

„Îi sfătuim pe părinţi să nu-şi lase copiii să primească daruri de la persoane necunoscute şi nici să accepte invitaţia unor persoane de a le însoţi în diferite locuri”, recomandă reprezentanţii IPJ Constanţa.

De asemenea, psihologii atrag atenţia că, în urma abuzurilor sexuale şi nu numai, victimele pot rămâne cu sechele care le-ar putea urmării pentru restul vieţii. Este vorba despre sindromul post-traumatic, care se manifestă prin coşmaruri, frică, atacuri de panică sau fobii sociale. Specialiştii spun că părinţii îşi pot da seama atunci când copiii lor sunt victimele unui abuz sexual, minorii având tulburări de atenţie şi comportament, fiind mai tot timpul ruşinaţi şi izolaţi social.

Autorităţile atrag adesea semnale de alarmă şi derulează campanii pentru încunoştinţarea populaţiei în vederea prevenirii acestui fenomen.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
moarte ciumei rosii !!!
1
1
O lege foarte simpla ptr nenorocitii astia! Castrarea chimica si inchisoare pe viata , deoarece acestia nu se vor mai reabilita nicodata! Faptele acestor psihopati sunt la fel sau chiar mai grave ca Crima!
1
0
Nedreapta! Daca fura 50000 euro de la vreun procuror, lua 10 ani, asa pt ce i-a facut micutului de 2 ani a luat 11 ani. Pe putin 25 trebuia.. jeguri de politicieni care fac legile in favoarea criminalilor..sa-i aiba pe constiinta toata viata.. dar, am uitat, astia nu au asa ceva. Ordinari imputiti
5
0
acesti copii au fost consiliati psihologic? sau peste cativa ani ne trezim ca fac aceleasi lucruri si altor copii?
1
0
acesti foarte grav bolnavi psihic !!!
5
0
Dar ei au drepturi, noi nu! Legi aiurea!
6
0
de ce nu i impuscati.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108