REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Condamnat după ce a amenințat doi polițiști de la Garda de Coastă

Condamnat după ce a amenințat doi polițiști de la Garda de Coastă

Virgil STOIAN 1 octombrie 2022 | 00:00 2032

Ghaleb Kanafani a fost condamnat la 1 an, 10 luni și 10 zile de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj și tulburare a ordinii şi liniştii publice. Sentința a fost dată pe 23 septembrie, de Judecătoria Constanța și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că,  în timp ce încerca să iasă din portul Constanţa, a adresat ameninţări agenţilor de poliţie, ambii din cadrul Gărzii de Coastă - G.N. Constanţa, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, creându-le astfel acestora o temere pentru viaţa şi integritatea lor fizică şi tulburând astfel ordinea şi liniştea publică.


Potrivit rechizitoriului, un agent de securitate aflat în timpul desfăşurării activităţilor conform fişei postului, a oprit la bariera din poarta de acces nr. 5 a Portului Constanţa, autoturismul inculpatul, iar la controlul efectuat acesta a prezentat un bon expirat. Şoferul autoturismului a dorit să îi dea suma de 10 lei pentru a-i facilita ieşirea din port, însă acesta i-a spus să tragă maşina în parcare şi să se deplaseze la dispecerat pentru a achita bonul, dar celălalt pasager al maşinii a început a-l ameninţa, spunându-i “te tai, îţi dau gaură slugă, ştii cine sunt eu, tu eşti o slugă”. Întrucât inculpatul a devenit foarte agresiv verbal, agentul a solicitat ajutorul lucrătorilor de poliţie care îşi desfăşurau activitatea la poarta de acces nr. 5. Poliţiştii de frontieră i-au adus la cunoştinţă persoanei că o să îi aplice o amendă pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, moment în care persoana în cauză a început să urle spunând ”cine eşti tu să-mi iei actele, eu sunt comandant de navă, bă mă duc la şeful tău, vă arăt eu vouă, vă caut mâine, vă aranjez eu, vă dezbrac, împingându-se în poliţiştii de frontieră”. Inculpatul nu a avut răbdarea necesară să aştepte până la completarea procesului-verbal, încercând să plece.

Inculpatul a fost încătușat

Ghaleb Kanafani a continuat amenințările la adresa polițiștilor, dar și a agentului de securitate. Polițiștii au vrut să îi actele înapoi, îndemnându-l să se odihnească, însă a refuzat, s-a pus în genunchi şi a jurat că le va face felul, nu îi va lăsa aşa. După încă o încercare nereușită de a-i dat actele,  polițiștii l-au încătuşat.
Elementul material al infracţiunii de ultraj s-a realizat prin adresarea de ameninţări privind integritatea fizică a lucrătorilor de poliţie: ”vă fac felul, vă dezbrac”, acestea fiind de natură a induce ideea unei posibile agresiuni fizice.  Urmarea imediată constă într-o stare de pericol pentru relaţiile sociale privind atât integritatea psihică a persoanelor şi autoritatea de stat, legătura de cauzalitate rezultând din chiar materialitatea faptei. Întrucât printr-o singură acţiune de tipul ameninţării inculpatul a lezat doi lucrători de poliţie în exercitarea atribuţiilor de serviciu, se va reţine concursul ideal între aceste două infracţiuni de ultraj. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea lui Ghaleb Kanafani la 1 an, 10 luni și 10 zile de închisoare, în regim de detenție.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Organele iti spun, daca vrei sa faci plangere, ca senzatia de teama nu face obiectul legii. Raman mirat, sa aflu acum, ca organele se tem foarte mult, iar civilii deloc. Inseamna ca sunt doua specii diferite.
4
0
Bine i-au facut jegului de arab!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367