REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.6° Constanța Mie., 19 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6765
20.6° Constanța Miercuri, 19 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6765
 

CONDAMNAT după ce a BĂTUT-o, din GELOZIE, și a trimis-o ACASĂ!

CONDAMNAT după ce a BĂTUT-o, din GELOZIE, și a trimis-o ACASĂ!

Replica API 31 decembrie 2021 | 11:50 2285

Unii bărbați chiar nu vor să accepte un refuz din partea unei femei și lucrul acesta poate duce la evenimente nebănuite. Este și cazul lui Vasile Stan, un recidivist cu state vechi, care a agresat fizic o femeie, din gelozie, lovind-o cu pumnii și cu picioarele. Mai mult decât atât, a urcat-o cu forța în mașină și a trimis-o acasă, obligat-forțat.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Tulcea au decis condamnarea lui Vasile Stan la 4 ani și trei luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire și alte violențe și lipsire de libertate în mod ilegal. Sentința a fost comunicată pe 11 mai 2021. Inculpatul a atacat sentința cu apel iar Curtea de Apel Constanța a respins acțiunea lui Vasile Stan prin decizia din 28 decembrie 2021. Sentința este definitivă.

Cum s-au petrecut faptele

Potrivit rechizitoriului, incidentul s-a întâmplat în Tulcea, victima aflându-se împreună cu un alt bărbat. Apărut la locul faptei, Vasile Stan a aplicat victimei o lovitură cu palma în zona feței și mai multe lovituri în zona coastelor, iar apoi a forțat-o să se urce în autoturismul său și să se deplaseze până la domiciliul ei.

Curtea a respins apelul

Cu privire la reindividualizarea pedepsei aplicate, Curtea a reținut gravitatea faptei săvârșite prin raportarea la relațiile sociale vătămate - cele vizând libertatea persoanei, un drept fundamental ocrotit semnificativ de legea penală, dovadă fiind în acest sens limitele generale ale pedepsei – între 1 și 7 ani închisoare, dar și periculozitatea inculpatului, evidențiată de multitudinea de condamnări. Deși, în mod repetitiv a fost tratat cu clemență de către instanțele de judecată, și a fost informat asupra riscurilor la care este expus prin săvârșirea în continuare a faptelor penale, nici condamnările anterioare la pedeapsa cu închisoare , nici atenționările nu au avut efectul scontat. În consecință se va aprecia că pedeapsa aplicată la instanța de fond, asigură scopului pedepsei, având rolul de a îl constrânge pe inculpatul Vasile Stan să nu mai săvârșească pe viitor alte infracțiuni.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un frustrat, bulangiu, smardoi oparit care se bate cu femeile. Tu-ti rasa matii de cct
1
0
Daca poti, cand esti singur la intuneric, da-i una si lasa-l... are martori, are ceva? Dar aici te-a vazut o lume intreaga. Ai inteles? Asa trebuie facut. Daca la nivelul acesta am ajuns, nu glumesc. Dam drumul la activare!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
324412253819
5/49
271712293632
joker
24193722616