REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Condamnat, după ce a bătut un bărbat din pricina câinelui

Condamnat, după ce a bătut un bărbat din pricina câinelui

Replica API 31 martie 2022 | 16:15 1204

Octavian B. a fost condamnat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 4200 lei, stabilită prin înmulţirea unui număr de 140 zile amendă cu suma corespunzătoare zilei amendă stabilită de instanţă la 30 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violențe. Sentința a fost dată de Judecătoria Constanța, pe 28 martie 2022 și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că a lovit victima cu pumnul la nivelul feței, producându-i acesteia leziuni care au necesitat 9-10 zile de îngrijiri medicale.

Cum s-a petrecut agresiunea

Conflictul dintre cele două persoane a plecat de faptul că fiica victimei se plimba cu câinele fără ca acesta să poarte lesă, iar inculpatul i-a adresat injurii și amenințări din această cauză. Ulterior, victima, observându-l pe Octavian B. s-a îndreptat spre acesta, ocazie cu care i-a cerut și socoteală pentru injuriile și amenințările proferate și i-a spus că-l va da pe mâna poliției. Persoana vătămată a arătat că inculpatul i-a adresat și lui injurii și amenințări, fapt ce l-a făcut să i se adreseze soției, spunându-i că i se urcă sângele la cap, însă când s-a întors către inculpat acesta i-a aplicat direct, fără nici o explicație, o lovitură cu pumnul în față la nivelul ochiului și mandibulei stângi.

Agresorul nu și-a recunoscut fapta

Inculpatul nu a recunoscut agresiunea ci a încercat să pară că el a fost victima. Astfel, acesta a declarat că persoana vătămată i-a pus piciorul pe gât și l-a invitat la o partidă de bătaie dar nu i-a dat niciun pumn persoanei vătămate, însă este posibil ca în lupta corp la corp să-l fi zgâriat. Ulterior, a recunoscut faptul că a lovit victima în zona feței.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanțaau reținut că, chiar dacă inculpatul a fost abordat de persoana vătămată și i-au fost cerute explicații, probabil pe un ton mai îndrăzneț, cu privire la motivul pentru care ar fi înjurat-o pe fiica sa, acțiunea persoanei vătămate nu poate fi calificată ca reprezentând o provocare. Cu privire la circumstanțele comiterii faptei, se observă că aceasta a fost comisă pe fondul unui conflict anterior care a pornit de la faptul că inculpatul i-ar fi adresat injurii fiicei soției persoanei vătămate pentru că nu își plimba cățelul în lesă. Fapta inculpatului a prezentat un grad de pericol social moderat, raportat la natura și gravitatea rezultatului produs (9-10 zile de îngrijiri medicale).

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212