REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

CONDAMNAT după ce a introdus ILEGAL, în țară, un PISTOL adus din ITALIA

CONDAMNAT după ce a introdus ILEGAL, în țară, un PISTOL adus din ITALIA

Replica API 12 octombrie 2021 | 12:42 1571

Dumitrel Kosztandi și Iordan Chirilă au fost trimiși în judecată pentru infracțiunile de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată respectiv complicitate la nerespectare a regimului armelor și munițiilor și complicitate la contrabandă calificată. Dumitrel Kosztandi este acuzat că a introdus ilegal în țară și a deținut un pistol BRUNI md.92 cal. 8 mm, un număr de 81 cartușe cal. 8 mm marca Fiocchi iar în încărcătorul pistolului un număr de 8 cartușe cal. 8 mm, fără a fi deținător de permis de armă sau autorizat pentru deținere, port și folosire de arme și muniții iar Iordan Chirilă că l-a ajutat pe Dumitrel Kosztandi să ascundă pistolul știind că acesta nu deține permis de port armă.

Cum a fost prins Dumitrel Kostztandi

Inculpatul a fost prins în urma denunțului unei foste prietene, care fusese amenințată că va fi împușcată după ce se despărțise de inculpat. Aceasta a mărturisit că Dumitrel Kostzandi a fost plecat o perioadă mare de timp în Italia, unde a comis mai multe furturi, iar în urma unuia dintre aceste furturi, din locuința unei femei, a sustras suma de 200 mii euro și două arme de foc, respectiv pistoale, arme pe care ulterior le-a introdus în țară și le ținea ascunse la domiciliul său, mai precis în camera sa, într-o noptieră, depozitate într-o servietă, în care se mai regăsesc o sabie și un pumnal aduse tot din Italia. În urma anchetei, organele de poliție au stabilit că inculpatul ar fi sustras din locuința unei femei de afaceri din zona Torino suma de aprox. 200.000 euro și două pistoale, după care a revenit în România, în localitatea Greci, județul Tulcea, în jurul datei de 18.09.2020, la volanul autoturismului marca Audi RS5 de culoare roșie. În urma percheziției domiciliare, în locuința lui Dumitrel Kostzandi s-au găsit suma de 700 de euro, un box metalic de culoare negru, o pereche de mânuși din material textile de culoare negru cu roșu inscripționate DOMYOS și un baston ELECTROȘOCURI fără marcă cu înscris cifric 809 în husă de material textile. Pistolul BRUNI fusese dus, cu ajutorul lui Iordan Chirilă, la locuința altei persoane, de unde a fost recuperat ulterior.

Ce a spus instanța

Magistrații din cadrul Judecătoriei Măcin au decis condamnarea lui Dumitrel Kosztandi la 2 ani și o lună de închisoare cu suspendare în timp ce Iordan Chirilă a fost condamnat la plata amenzii penale de 4500 de lei. Sentința a fost comunicată pe 7 octombrie 2021 și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272