REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
17.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

CONDAMNAT după ce a PLECAT, BEAT MORT, cu buldoexcavatorul!

CONDAMNAT după ce a PLECAT, BEAT MORT, cu buldoexcavatorul!

Replica API 12 noiembrie 2021 | 11:10 1412

Liviu Luca a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe. Acesta este acuzat că a condus un buldoexcavator, sub influența alcoolului, mai exact cu o alcoolemie de 1,09 mg./l alcool pur în aerul expirat. Magistrații din cadrul Judecătoriei Babadag au decis condamnarea inculpatului la 10 de luni de închisoare cu suspendare. Sentința a fost comunicată pe 5 noiembrie și nu este definitivă.

Cum s-a petrecut incidentul

Chemați să aplaneze un conflict, oamenii legii l-au găsit pe Liviu Luca în cupa excavatorului, și l-au legitimat pe acesta. Întrucât emana halenă alcoolică, lucrătorii de poliție au solicitat ajutorul colegilor din cadrul Serviciul Rutier pentru a-1 testa cu aparatul alcooltest pe inculpat. Până la sosirea lucrătorilor de poliție din cadrul Serviciul Rutier, inculpatul s-a urcat la volanul utilajului și l-a condus spre domiciliu, până în dreptul imobilului cu nr. 2A, pentru a nu fi distrus de cei care provocaseră conflictul. Aici a fost identificat de către lucrătorii de poliție din cadrul IPJ Tulcea - Poliția Oraș Babadag – Serviciul Rutier. Procedându-se la testarea cu aparatul alcooltest a inculpatului, a rezultat o concentrație alcoolică de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ce a spus instanța

La individualizarea pedepsei, inculpatul a avut în vedere starea de pericol creată pentru valoarea socială ocrotită, legea penală incriminând faptele de natura celor săvârșite de inculpat independent de producerea unui rezultat material, precum și împrejurările și modul de comitere a infracțiunilor. Instanța a reținut că, deși inculpatul a avut o alcoolemia ridicată (2,84 g %o alcool pur în sânge la prima probă și de 2,64 g %o alcool pur în sânge la a doua probă, în concret fapta inculpatului nu a pus în pericol siguranța rutieră , neavând ca urmare producerea unui eveniment rutier, inculpatul conducând utilajul de serviciu spre domiciliu , pe o distanță scurtă și cu scopul de a nu fi distrus de persoanele care provocaseră scandal în zonă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272