REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
16.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Condamnat la 12 ani de închisoare, liderul clanului Boceanu a plecat din ţară

Condamnat la 12 ani de închisoare, liderul clanului Boceanu a plecat din ţară

Victor ROTARU 5 decembrie 2023 | 10:07 3188

Pe 29 noiembrie, Curtea de Apel Piteşti a dat verdictul final în dosarul în care fraţii Boceanu şi acoliţii lor au fost judecaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi spălare de bani. Liderul rețelei din Câmpulung, Lucian Boceanu, a primit 12 ani şi 10 luni de închisoare. Ca şi Cătălin Cherecheş, el a reuşit însă să fugă din ţară, deşi se afla sub control judiciar.

Condamnat la 12 ani de inchisoare, liderul clanului Boceanu a plecat din taraLucian Boceanu

Lucian Boceanu avea, printre obligaţiile impuse de controlul judiciar, şi interdicţia „de a depăşi limita teritorială a României”. Cu toate acestea, el a reuşit să plece și se află acum în străinătate, spun surse din poliţie.

Boceanu e dat în urmărire generală din 29 noiembrie. În acea zi, imediat după pronunţarea condamnării definitive, poliţiştii au mers să-l ridice şi nu l-au mai găsit acasă. La scurt timp, au fost trimise, către Poliția de Frontieră și Direcția de Pașapoarte, ordine de interzicere a părăsirii ţării.

Odată cu Lucian Boceanu a dispărut şi fratele lui mai mic, Dafinel Boceanu, care e condamnat în acelaşi dosar la 9 ani şi 8 luni de închisoare, pentru proxenetism, trafic de persoane şi spălare de bani.

Crima din Elveţia, prima fugă şi arestarea din Germania

Potrivit DIICOT, cei din clanul Boceanu au organizat o rețea de exploatare sexuală, iar în perioada iunie 2016 – ianuarie 2019, au racolat, prin metoda loverboy, mai multe tinere, pe care le-au dus în orașul Lausanne din Elveţia şi le-au obligat să se prostitueze. Anchetatorii au identificat 10 victime.

Lucian Boceanu conducea reţeaua de traficanţi, iar Dafinel, fratele lui, era, spun procurorii, „pe al doilea palier al grupului infracțional organizat, racolând și supraveghind activitatea de exploatare sexuală a tinerelor”.

În noaptea de 29/30 noiembrie 2016, Mihaela Miloiu, una dintre fetele traficate, a fost ucisă de un client, iar clanul Boceanu a intrat în vizorul autorităţilor judiciare din Elveţia. În iulie 2017, cu sprijinul Eurojust, anchetatorii elveţieni au făcut o echipă comună de anchetă cu cei de la DIICOT care investigau „aceleași persoane și aceleași fapte în România”.

În ianuarie 2019 s-au organizat descinderi simultane la adresele traficanţilor, din Câmpulung şi din Lausanne, și au fost arestaţi preventiv Dafinel Boceanu şi Florin Gogoci.  Pentru ceilalţi (Lucian Boceanu, Ion Boceanu, Fernando Boceanu, Vasile Alexandru, Teofil Alexandru şi Cătălin Frântu) „au fost emise mandate europene de arestare”, preciza Christian Buffat, procurorul de caz din Elveţia, pentru radio LFM.  În august 2020, Lucian Boceanu a fost prins şi adus din Germania. După numai trei luni, el a fost pus în arest la domiciliu, iar în decembrie 2021, măsura i-a fost înlocuită cu controlul judiciar.

Mărturia de la DIICOT a fetei ucise în Elveţia

Mihaela Miloiu era din satul argeşean Capu Piscului şi avea doar 15 ani când a intrat pe mâinile traficanţilor de carne vie. Dafinel Boceanu a agăţat-o din poarta liceului unde ea învăţa. A folosit metoda loverboy, i-a spus adolescentei că o iubeşte şi că, imediat după ce va deveni majoră, o să se însoare cu ea. Apoi, i-a propus să se prostitueze, ca să aibă amândoi din ce trăi.  În primăvara lui 2016, DIICOT investiga activitatea infracţională a fraţilor Boceanu.

Audiată, Mihaela le-a mărturisit totul anchetatorilor. O altă minoră traficată le-a declarat atunci că fraţii Boceanu au vrut să le scoată din țară pe ea și pe Mihaela Miloiu, ca să practice prostituția în străinătate. Declaraţiile fetelor traficate au fost citite de poliţişti, de procurori, dar şi de judecători. Nimeni nu le-a scos din mâinile proxeneților. Acuzat atunci de complicitate la trafic de minori şi proxenetism, Dafinel şi-a recunoscut fapta şi a primit 3 ani cu suspendare. Tribunalul Argeş l-a obligat să presteze muncă în folosul comunităţii la Inspectoratul Școlar Judeţean sau la Protecţia Copilului.  

13.000 de franci elveţieni, în 7 săptămâni de trafic

Pe 7 octombrie 2016, după ce fata a împlinit 18 ani, Dafinel, la indicaţiile lui Lucian Boceanu, a dus-o în Lausanne, unde a obligat-o să se prostitueze. Cel puţin 13.000 de franci elveţieni a obţinut traficantul din exploatarea fetei, spun procurorii. 

În seara de 29 octombrie 2016, Mihaela Miloiu a urcat în maşina unui client francez care avea să o ucidă. Alexandre Verdure, un fost jandarm, a fost condamnat definitiv pentru omor la 30 de ani de închisoare, în septembrie 2021. La şapte ani de la crimă, niciunul dintre traficanţii găsiţi vinovaţi de instanţă nu e în spatele gratiilor, potrivit libertatea.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ia plecat din tara fluerand o melodie populara politia politia de frontiera a zis ca e rapsod popular merge la un concert si ia cerut si un autograf au fost asa de mandrii si veseli toata saptamana
6
0
la noi de decenii e din ce in ce mai greu sa ne mai indignam; clasa politica de 33 de ani este primul si cel mai mare vinovat apoi ceilalti la mare distanta
5
0
Nu avem un stat al cetatenilor normali,cinstiti. De fapt cetatenii normali sunt singurii care sufera cu adevarat,muncesc pe nimic si tin pe capetele lor restul societatii. Din acest rest al societatii fac parte majoritatea conducatorilor,institutiile de represiune impotriva poporului,infractorii recunoscuti ca atare de toata lumea,restul de impostori. Numarul capuselor tinde sa depaseasca numarul cetatenilor normali. De asta nu e de mirare ca increderea a devenit un cuvant gol de continut si dezumanizarea este in plin proces de desfasurare.
5
0
Iohanis a tradat electoratul… Bai nene daca nu mai esti dorit da-ti demisia, stai degeaba, tara are nevoie de presedinte activ nu un molau puturos. Te-am votat sa faci ceva, nu poti lasa pe altcineva care poate. Te agati ca o maimuta de scaun cu ghiarele. Te vede tot mapondul ce p******a esti…
6
1
vrem Shengen? Cand nici mafiotii nostrii pe care ii stim, nu putem sa ii retinem? Sa fim seriosi, vama romaneasca este o sinecura pentru rude. Pacat de miliardele tocate.
7
0
g****i p****i !
2
0
Sunt pe o mina cu mafiotii sa vazut in cazul Caracal .
11
0
Aia pedeapsa pentru crima, nu ca la noi, praf in ochii. La 30 de ani pedeapsa, sa vad cati se mai incumeta la stfel de fapte abominabile.
14
0
asteptam sa-i ridice in grad, iohanis, pe capii celor platiti cu salarii/pensii nesimtite.
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468