REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CONDAMNAT la 18 ani după ce a VIOLAT şi OMORÂT o femeie de 91 de ani

CONDAMNAT la 18 ani după ce a VIOLAT şi OMORÂT o femeie de 91 de ani

Replica API 28 ianuarie 2021 | 16:13 2186

Dorinel Sbîrciog, o bestie cu chip de om, a săvârșit o faptă pentru care cuvintele sunt de prisos. Acesta a pătruns noaptea, spărgând un geam, în locuința unei vârstnice de 91 de ani, și după ce a lovit-o, în timp ce aceasta agoniza din cauza loviturilor, a violat-o până ce aceasta și-a dat ultima suflare. Condamnat la 18 ani şi trei luni de închisoare, acesta a depus apel împotriva sentinţei, criticând hotărârea primei instanței sub aspectul individualizării pedepsei, solicitând reducerea cuantumului pedepselor aplicate.

Dorinel Sbârciog, un recidivist din Tulcea, eliberat din penitenciar în anul 2019, a pătruns în noaptea de 12/13.05.2020, prin spargerea unui geam, în locuința victimei de 91 de ani și pe care a lovit-o determinând moartea violentă a acesteia și a întreținut relații sexuale cu victima de 91 de ani în condițiile în care victima agoniza în momentele imediat următoare aplicării loviturilor care în final au condus la deces și prin urmare a profitat de imposibilitatea victimei de a–și exprima voința sau de a se apăra.

Inculpatul a fost diagnosticat cu tulburare de personalitate emoțional instabilă

La audiere inculpatul a prezentat documente de evidență medicală fiind confirmat cu diagnosticul de tulburare de personalitate emoțional instabilă. Cu toate acestea, în momentul comiterii faptei acesta a avut discernământ.

Ce a spus instanţa

Raportat la împrejurările reale în care a avut loc comiterea faptelor (inculpatul a lovit victima cu o intensitate deosebită, a profitat de vulnerabilitatea acesteia datorată vârstei înaintate, a întreținut relații sexuale cu victima, deși aceasta agoniza, iar în final a abandonat victima în locuința acesteia, fără nicio urmă de remușcare) și persoana inculpatului, recidivist, Curtea a reţinut că faptele deduse judecății prezintă un grad deosebit de pericol social, mijloacele de probă administrate pe parcursul procesului penal relevând atitudinea extrem de agresivă a inculpatului. Prin urmare, este justificată aplicarea unor pedepse orientate către maximul special prevăzut de normele de incriminare, apărările inculpatului fiind neîntemeiate sub acest aspect. Instanţa a respins ca nefondat apelul declarat de Dorinel Sbârciog împotriva sentinţei penale din 6.11.2020. Astfel, inculpatul va rămâne cu pedeapsa de 18 ani şi luni de închisoare. Decizia este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai nea RELU parca esti om de stiinta ni altceva!! Am zis k a inceput TELEENCICLOPEDIA la tvr! Esti plin de intrebari K PANGARU DE LUMINARI
0
0
asta a fost in puscarie si cand a iesit a violat o batrana care cred ca era si moarta deci un psihopat dement sadic si necrofil Asta daca intra in psucarie si iar iese va face la fel De ce sa stea pe banii nostri in puscarie? sa fie spanzurat
2
0
dar daca era bunica judecatorului cat lua ? Nesimtit judecataor care ia dat numai 18 ani , in loc sa fie inchis pe viata banditul mai primeste o sansa sa repete isprava.Durerile ce le-a simtit biata femeie sa aiba parte de ele si acest compolet de judecatori.
2
0
Pedeapsa cu moartea in chinuri - scafism combinat cu picatura chinezeasca.
0
0
cineva are dreptate, fostul prefect al Constantei, Ioan Albu a omorat UN OM si a luat CU SUSPENDARE
2
0
La noi la arabi,era deja executat de mult, astfel de oameni sunt ca o cangrena a societatii si daca nu e eliminat la timp se extinde si la tesuturile invecinate, ducand la inbolnavirea intregii societati, poti sa vindeci o cangrena prin medicatie? trebuiesc eliminati definitiv.
7
1
fostul prefect al Constantei, Ioan Albu a omorat UN OM si a luat CU SUSPENDARE
4
2
Si..inca mai este in viata????Putori de judecatori si procurori!Daca o viola pe mata ce facea i putoare ???
9
0
odihnit, sanatos si bun de munca , la santuri, gropi , spart piatra dar a fost trecut in ...rezerva si s a inbolnavit de ...talharie, viol si crima, cele trei tulpini ale virusului din puscarie!
4
0
Trebuie executat
14
0
foarte putin trebuia pe viata
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218