rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 11 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Conflict de interese! A primit cu suspendare, dar nu mai are voie să candideze!

CONDAMNAT la 2 ani de închisoare! Fostul primar din Bărăganu a semnat un contract de arendă cu firma familiei sale!

Titu Neague, sursa foto: Facebook

Fostul primar al comunei Bărăganu, Titu Neague, s-a ales cu o nouă condamnare pentru conflict de interese, după ce a semnat un contract de arendă cu firma familiei sale, SC La Titu Frumos SRL, pentru două sole de teren în suprafața de 102,8 ha, respectiv 56,7 ha , cu S.C. LA Titu Frumosu S.R.L. Unic asociat și administrator al firmei este soacra sa, la data faptelor, în vârstă de 74 de ani, însă împuternicite cu puteri depline pentru administrarea societății fiind fiica și soția fostului primar. Condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și interzicerea dreptului de a mai candida, fostul ales șef al comunei Bărganu nu este mulțumit de soluția instanței, așa că a contestat-o la Curtea de Apel.

Prin rechizitoriul întocmit în dosarul nr. 288/P/2014 de către Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au fost trimiși în judecată Titu Neague pentru comiterea infracțiunii de conflict de interese, inculpatul Paraschivescu Vrejoiu Lucian Corneliu, fost consilier local, pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale și Mihaela Ana Mănăilă, secretarul primăriei, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. Cauza a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Mangalia pe 20 martie 2017. Potrivit procurorilor, pe 26 iunie 2013, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța a înregistrat sesizarea C. D. cu privire la săvârșirea infracțiunii de conflict de interese de către inculpatul Titu Neague, în calitate de primar al comunei Bărăganu, județul Constanța, plângerea fiind trimisă spre competentă soluționare Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța și înregistrată sub nr.460/P/2013. La data de 06.11.2013, la acest dosar, este înregistrată și disjungerea dispusă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța prin rechizitoriul nr.753/P/2013, în vederea continuării cercetărilor față de inculpatul Neague Titu pentru săvârșirea aceleiași infracțiuni.

În iulie 2013, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța s-a înregistrat și sesizarea Agenției Naționale de Integritate privind existența indiciilor de săvârșire a infracțiunii de conflict de interese de către Neague Titu în calitate de primar, ca urmare a întocmirii de către Inspecția de Integritate a raportului de evaluare din iulie 2013. Prin ordonanța procurorului nr.460/06.09.2013 s-a dispus conexarea celor două dosare menționate mai sus, iar după intrarea în vigoare a noului Cod penal, prin ordonanța nr.460/03.04.2014 s-a dispus declinarea cauzei spre competentă soluționare în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, ulterior dosarul fiind preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța prin Dispoziția procurorului general nr.974/II/2/2014 din 05.05.2014, pentru efectuarea urmăririi penale proprii și înregistrat sub nr.288/P/2014. Tot la acest dosar a fost înregistrată și petiția formulată la data de 17.02.2015 de C. F. deoarece acesta reclama săvârșirea aceleiași fapte de către fostul primar, dar și fapte comise în aceleași împrejurări de inculpatul Paraschivescu Vrejoiu Lucian Corneliu.

În privința lui Titu Neague s-a arătat că, la data de 26.04.2012, în calitate de primar al comunei Bărăganu a semnat contractul de arendă nr.1154/26.04.2012 pentru solele de teren arabil nr.477 și 478 cu suprafața de 102,8 ha și respectiv 56,7 ha , cu S.C. LA Titu Frumosu S.R.L., al cărei unic asociat și administrator este soacra sa, în vârstă de 74 de ani la acea dată, iar prin procura autentificată la notariat sub nr .778/30.05.2011, aceasta împuternicise cu puteri depline pentru administrarea societății pe fiica sa și soția inculpatului. Înainte de a deveni primar, Neague a desfășurat activitate ca persoană fizică autorizată în domeniul agricol, iar din declarațiile de avere întocmite începând cu anul 2011 rezultă că acesta deținea în proprietate mai multe utilaje agricole: 3 tractoare, 1 combină, 2 semănători, 1 camion și 2 pluguri.

Magdalena Neague, soția inculpatului, a declarat cu ocazia audierii că, la data semnării contractului de arendă nr.1154/26.04.2012 cu primăria pentru cele două parcele, societatea mai avea încheiate contracte de arendă cu diferiți proprietari din zonă, pentru încă 600 ha . Aceasta a precizat că, în fapt, de activitatea societății se ocupă personal, în baza procurii mai sus menționată prin care a fost împuternicită de mama sa, referitor la întocmirea documentelor, iar pentru efectuarea lucrărilor agricole primește ajutor din partea soțului său ajutor care implică munca efectivă și utilajele necesare efectuării lucrărilor agricole. Societatea are un singur angajat, un nepot al familiei care lucrează ca tractorist. Din cauza vârstei, mama sa, care figurează ca unic asociat, nu desfășoară nici o activitate în societate cu excepția semnării documentelor, atunci când este cazul.

De precizat faptul că solele de teren nr.477 și 478 au fost disputate de mai mult timp atât de Unitatea Administrativ Teritorială Mereni, cât și de Unitatea Administrativ Teritorială Bărăganui, în acest sens pe rolul instanțelor de judecată fiind înregistrate mai multe acțiuni civile. În anul 2012, în baza hotărârilor judecătorești, cele două sole au fost întabulate în proprietatea comunei Bărăganu.

Cum a procedat Neague Titu la încheierea contractului de arendă cu primăria pe care o conducea și firma sa

În martie 2012, Consiliul Local Bărăganu a discutat problema celor două sole de teren la rubrica „diverse”. În acest context, un consilier a propus arendarea acestora către o societate cu profil agricol în vederea realizării de venituri la bugetul local, iar inculpatul Paraschivescu, consilier la acea dată, a propus inițierea procedurii de cerere și ofertă către 5 societăți comerciale cu profil agricol, cele mai puternice de pe raza comunei Bărăganu pentru a asigura în acest fel transparența încheierii contractului de arendă. Propunerile celor doi consilieri au fost supuse la vot și aprobate cu 10 voturi și o abținere din totalul de 11 voturi, fără a se mai întocmi ulterior proiect de hotărâre care să fie supus aprobării consiliului local.

În privința Anei Mihaela Mănăilă, în cuprinsul rechizitoriului s-a menționat faptul că, după această ședință a consiliului local la care a participat în calitatea sa de secretar al primăriei, deși nu a fost redactată o hotărâre în sensul celor de mai sus deoarece arendarea a fost discutată la rubrica „diverse” aceasta i-a cerut, conform declarației din 19.12.2016 martorului V. I. să întocmească un referat privind necesitatea și oportunitatea arendării celor două sole de teren agricol cu indicarea celor mai puternice cinci societăți cu profil agricol din zonă, pentru solicitarea ofertelor. Secretara a întocmit un înscris către primar prin intermediul căruia a propus solicitarea cererilor de ofertă unui număr de cinci societăți agricole, printre care era menționată și S.C. LA Titu Frumosu S.R.L. deși nu exista niciun argument pentru a fi considerată printre cele mai puternice din zonă. Singurul argument în favoarea încadrării societății în această categorie era în mod evident calitatea de primar a inculpatului Titu Neague, activitatea desfășurată de acesta în domeniul agricol anterior alegerii sale în funcția de primar și faptul că societatea aparținea soacrei sale. Într-un final, s-a constatat că oferta S.C. LA Titu Frumosu S.R.L. este cea mai avantajoasă și a declarat câștigătoare această societate, întocmind procesul-verbal de evaluare nr.1198/25.04.2012. De asemenea, după evaluarea ofertelor fostul primar a semnat personal și adresa nr.2001/25.04.2012, prin care Primăria Bărăganu a comunicat S.C. LA Titu Frumosu S.R.L. declararea ofertei sale ca fiind cea mai avantajoasă cu mențiunea prezentării reprezentantului societății la data de 26.04.2012 pentru semnarea contractului de arendă. În aprilie 2012, s-a încheiat contractul de arendă nr.1154 între Primăria comunei Bărăganu și Sfirma familiei fostului primar, contractul fiind semnat de inculpatul Neague Titu în calitate de primar și soacra sa, în calitate de administrator al societății.

Fiind audiat, fostul primar a susținut în apărare că a semnat contractul de arendă din dorința de a aduce venituri cât mai mari la bugetul local, cu mențiunea că pentru semnarea acestuia a fost împuternicit de Consiliul Local Bărăganu prin hotărârea nr.30/15.05.2012.Susținerea acestuia este formalăspun procurorii, deoarece obligațiile către Primăria Bărăganu nu au fost plătite la nivelul ofertei inițiale, iar hotărârea consiliului local prin care a fost împuternicit este ulterioară semnării contractului de arendă, susțin procurorii.

În iunie a.c., secretarul primăriei și consilierul au fost achitați, în timp ce Titu Neague a fost condamnat la un an de închisoare. Însă, având în vedere că mai are o condamnare la activ, pentru fals intelectual, va executa o pedeapsă de doi ani cu suspendare. ”Constată că prin Sentința penală nr. 150/17.08.2015 pronunțată de Judecătoria Mangalia în dosarul penal nr. 3118/254/2013, definitivă prin Decizia nr. 338/21.03.2016 a Curții de Apel Constanța, inculpatul Neague Titu a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la distrugere, dispunându-se suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o durată de 4 ani. Constată că cele două infracțiuni se afla în concurs real de infracțiuni. În baza art. 85 al. 1 Cod penal din 1968 dispune anularea suspendării condiționate a executării pedepsei de 2 ani închisoare aplicate inculpatului prin Sentința penală nr. 150/17.08.2015 pronunțată de Judecătoria Mangalia în dosarul penal nr. 3118/254/2013. În baza art. 36 al. 1 Cod penal din 1968 cu referire la art. 34 al. 1 lit. b Cod penal din 1968 dispune contopirea pedepsei de 2 ani închisoare aplicată inculpatului prin Sentința penală nr. 150/17.08.2015 cu pedeapsa de 1 an închisoare aplicată prin prezenta hotărâre. Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei rezultante de 2 ani închisoare. În baza art. 82 al. 1 Cod penal din 1968 stabilește un termen de încercare de 4 (patru) ani.

De asemenea, Titu Neague nu mai are voie să candideze pentru o funcție publică pe durata executării pedepsei. Fostul primar a efectuat recurs, acesta fiind înregistrat pe rolul Curții de Apel Constanța pe 27 septembrie, cu prim termen stabilit pe 12 decembrie a.c.

Mirela PASCAL

marţi, 1 octombrie 20191509
GANDUL.RO
Ce a găsit o tânără într-un burger McChicken de la McDonald’s
Comentarii

00fani(2 oct 09:11)
N-a invatat nimica dela Mazare ! Facea contracte cu toate neamurile si ....nimeni nu vedea .
26KIKI(1 oct 14:23)
Baraganu - tinutul uitat de timp. Si pe acele coclauri sunt mangle ?...
18Rica(1 oct 09:38)
Pffff....daca impartea din terenurile alea cu un procuror sau judecator, ceva, acum era si achitat si primea si despagubiri din partea statului. Nu s-a prins cum merge treaba
04Scamatoria Matusa Tamara(1 oct 09:03)
Scamatoria cu "Matusa Tamara" descoperita de pesedeul Bombonel,acum mai bine de 10 ani,s-a extins si s-a diversificat in anii ocupatiei barbarilor rosii.Vrajeala asta juridica este valabila si azi in loc sa fie condamnata.Toderica,vino repede !
65Opaaaa(1 oct 08:25)
Liberalul Paraschivescu,viceprimar,mana in mana cu psdistul Titu Neague. Ce frumos.unu propune altul decide,prin majoritatea din CL, in campanie sunt in competitie se baclacaresc dar ce sa vezi ei defapt sunt in cardasie.Domnu Vice ex profesor cu domnu fost primar ex tractorist psd si pnl aceiasi mizerie. Acum este clar de ce arata comuna aia in halul ala satele alea arata de parca zici ca esti in Vaslui pline de asistati sociali fara canalizare drumurile arata cum arata. Vai de capul lor saracii oameni bogati.marii conducatori ai acelei urbe vagabonti cu acte in regula
mai mult...Replica
11 aug 23:26ReplicaMirela Matichescu nu scapă de probleme, după ce a ridicat ilegal o construcție pe plajă

Firma Noche Caliente SRL, deţinută de fostul secretar al judeţului Constanţa, pesedista Mirela Matichescu, duce o...411

11 aug 00:35ReplicaO fostă angajată la Protecția Consumatorului a ajuns în conducerea ANR310
11 aug 23:31ReplicaMarian Mitrea și Valentin Ionescu, printre fruntașii de pe lista rușinii cu datorii la ANAF185
11 aug 00:32ReplicaO femeie din Cumpăna a retrăit vremurile comunismului la o pizzerie

În încercarea de a realiza o petrecere cât mai frumoasă pentru fiica ei, o femeie din Cumpăna a ales Pizzeria Mario...326

11 aug 00:26ReplicaGoidea: Aglomerările de la intrare în Port sunt lucruri normale!156
11 aug 00:23ReplicaAflat într-un club la Costinești, Puya a dăruit unui client o sticlă de vodcă! Video160
11 aug 23:15ReplicaFeodor, 5 ani de închisoare cu executare la rejudecarea dosarului de spălare de bani

Robert Iulian Feodor a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală...182

11 aug 00:19ReplicaDupă Tyga, încă un mega-star vine la Mamaia327
11 aug 00:17ReplicaFenomen astronomic uluitor ce nu trebuie ratat pe cerul Constanței178
11 aug 00:16ReplicaProfesorii nu mai au voie să facă meditații cu elevii de la clasă. Cum vor fi verificați aceștia

Profesorii nu mai au voie să facă meditații cu elevii de la clasă prevede proiectul legii învățământului...236

11 aug 00:16ReplicaCompania Petrolieră din Azerbaijan deschide o benzinărie în Lazu150
11 aug 00:15ReplicaCare sunt cele mai periculoase porțiuni de pe litoralul românesc155
Vremea
19.6°19.6° - 20.1° joi, 11 august 2022
ConstanțaUmiditate: 69%
Vânt: 9.57 m/s
Presiune: 1014 milibari

Loto
6/499321764111
5/402761036349
joker418453347
Horoscop
mai mult...SPSportRT
11 aug 00:00SportDan Petrescu, înaintea meciului cu Şahtior Soligorsk: Inspiraţia şi norocul vor decide calificarea

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, miercuri seara, într-o conferinţă de presă, că...63

11 aug 23:40SportTenis: Simona Halep s-a calificat în optimi la Toronto

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Toronto,...113

11 aug 23:36SportFotbal: Antrenorul Adrian Mutu şi-a prelungit contractul cu FC Rapid până în 2025

Antrenorul Adrian Mutu, instalat la conducerea tehnică a echipei FC Rapid în luna martie a acestui an, şi-a prelungit...170

11 aug 23:25SportCupa Mondială 2022 ar putea începe mai devreme - Situație neobișnuită la turneul din Qatar

Turneul final al ​Cupei Mondiale din Qatar va începe cu o zi mai devreme decât era programat, dacă biroul de...210

Local
11 aug 00:01LocalRazii la Constanța! A curs cu amenzi

La data de 9 august a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia, Biroului de Poliție Vama Veche - 2...373

11 aug 00:02LocalAccident cu victimă, în dreptul localității Ovidiu

...497

11 aug 00:03LocalLaurențiu Bădescu, fostul șef al Ambulanței, cercetat penal la sesizarea ANI!

2991

11 aug 00:01LocalProgramul casieriilor RAJA de Sfânta Maria!

RAJA S.A. aduce la cunoștința tuturor abonaților că luni – 15 august 2022, casieriile RAJA și compartimentele...174

11 aug 00:01LocalO nouă ediție „Dancing with the stars” vă așteaptă cu spectacole inedite de film, muzică și dans

Proiectul organizat de Direcția de Cultură, Educație, Sport, Turism din cadrul Primăriei Municipiului Constanța și...219

11 aug 00:03LocalEl este cel de-al cincilea pasager din mașina morții de la Cobadin

Un grav accident a avut loc în cursul nopții de 4 spre 5 august a.c., în comuna Cobadin. Patru tineri, cu vârstele...4013

11 aug 00:02LocalAu fost reluate căutările celor 2 persoane dispărute în mare, la Costinești

Căutările celor 2 persoane dispărute în mare, la Costinești, au fost reluate în cursul dimineții de miercuri, 10...633

11 aug 00:02LocalSeceta a afectat o zonă strict protejată şi caii sălbăticiţi din Deltă

Zona strict protejată Sărături-Murighiol şi caii sălbăticiţi din pădurea Letea au fost afectaţi din cauza...310

11 aug 00:14LocalAfaceristul Florin Madar a ”pus ochii” pe activele THR Marea Neagră

1208

Politică
11 aug 00:04PoliticăPonta: „Eu propun să dăm pastilele de iod doar «focilor fericite» - ei trebuie să supraviețuiască“

Fostul premier Victor Ponta consideră că se discută prea mult despre pastilele de iod și prea puțin despre criza...182

11 aug 00:04PoliticăBudăi: Numărul cetăţenilor ucraineni cu contracte de muncă în România a ajuns la 6.431

Numărul cetăţenilor ucraineni cu contracte de muncă în România a ajuns, miercuri, la 6.431, a declarat ministrul...139

11 aug 00:05PoliticăLiderul senatorilor PNL: Marcel Ciolacu bagă bățul prin gard

241

11 aug 00:05PoliticăCiucă: Suplimentăm cu un miliard de lei bugetul investiţiilor importante în economie

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că în continuare se desfăşoară analize la nivelul fiecărui minister...185

11 aug 00:05PoliticăANAF vrea să-l execute silit pe George Simion

ANAF încearcă să-l execute silit pe George Simion, după ce mai multe amenzi primite de acesta în timpul pandemiei...519

11 aug 00:05PoliticăRobert Negoiţă şi mai mulţi directori şi funcţionari din Primăria sectorului 3, trimişi în judecată de DNA

403

Interviuri
23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...3485

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video

Eugen Teodorovici a vorbit, în partea a doua a interviului acordat ziarului Replica, despre liberalizarea pieței...2716

20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video

4932

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...5259

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...4112

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

8343

Monden
11 aug 11:58MondenCelebrul balerin Sergei Polunin şi-a tatuat alte două imagini cu Putin

Originar din Ucraina şi unul dintre cei mai buni balerini din lume, Sergei Polunin a fost adesea numit rebel. Acum a...71

11 aug 00:00MondenJohnny Depp va fi din nou imaginea parfumului 'Sauvage' de la Dior după câştigarea procesului de defăimare

Johnny Depp, vedeta seriei de filme ''Pirates of the Caribbean'', în vârstă de 59 de ani, pare să fie într-o...55

11 aug 00:00MondenOzzy Osbourne, apariţie surpriză la ceremonia de închidere a Jocurilor Commonwealth-ului

60

11 aug 00:00MondenAna Baniciu, zeița litoralului! Senzuală, în bikini, s-a lăsat pozată de iubitul ei

Ana Baniciu este mai hot ca o zi de vară! Asta demonstrează ultimele imagini pe care le-a postat pe contul de...66

11 aug 00:00MondenFiica lui Will Smith, despre conflictul din noaptea decernării premiilor Oscar

Willow Sith, fiica lui Will Smith cu Jada Pinkett Smith, a rupt tăcerea despre conflictul care a dat peste cap...64

11 aug 00:00MondenDramă la Hollywood! Celebru actor american, acuzat de furt și intrare prin efracție!

Actorul american Ezra Miller a fost acuzat de furt prin efracție după ce a intrat într-o casă din statul Vermont și...67

11 aug 00:00MondenActriţa Anne Heche, în comă după gravul accident de maşină în care a fost implicată

Actriţa de la Hollywood Anne Heche era luni în continuare spitalizată în stare critică, comatoasă şi conectată...67

11 aug 00:00MondenCântăreţul, compozitorul şi producătorul Lamont Dozier, un uriaş al muzicii soul, a murit la 81 de ani

Lamont Dozier, unul dintre cei mai importanţi cantautori şi producători de muzică soul, care a colaborat cu The...50

11 aug 11:37MondenBianca Drăgușanu a încins spiritele pe plaja de la Mamaia

1562

Mapamond
11 aug 00:00MapamondUE: Numărul noilor permise de şedere a crescut în 2021 la nivelurile pre-pandemice

Numărul noilor permise de şedere emise în Uniunea Europeană a urcat anul trecut la nivelurile de dinaintea pandemiei...65

11 aug 00:00MapamondUcraina: Peste 3.000 de civili au fost evacuaţi din estul ţării în ultima săptămână

Peste 3.000 de civili au fost evacuaţi din regiunea Doneţk, aflată în estul Ucrainei, după ce autorităţile au...58

11 aug 00:00MapamondRepublica Dominicană: Doi mineri salvaţi după ce au fost blocaţi 10 zile în subteran

53

11 aug 00:00MapamondZelenski: Războiul Rusiei împotriva Ucrainei trebuie să se încheie cu eliberarea Crimeii

Conflictul cu Rusia nu se va încheia până când Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, care a fost anexată de...64

11 aug 00:00MapamondStatele Unite pun capăt măsurilor migratorii contestate ale lui Trump

Departamentul de Securitate Internă al Statelor Unite a anunţat luni seara că pune capăt unei politici din epoca...60

11 aug 00:00MapamondPopulaţia Japoniei scade într-un ritm record

Populaţia Japoniei scade şi îmbătrâneşte într-un ritm record - la începutul anului, statul insular avea doar...62

11 aug 11:38MapamondExplozii puternice în zona unei baze aeriene ruseşti din Crimeea

Trei martori oculari au declarat marţi agenţiei Reuters că au auzit explozii puternice şi au observat o coloană de...323

10 aug 00:00MapamondNegocierile de la Viena privind acordul nuclear cu Iranul au luat sfârşit, textul final rămâne de aprobat

Negocierile de la Viena pentru reluarea acordului nuclear dintre puterile internaţionale şi Iran au luat sfârşit...223

10 aug 00:00MapamondNouă condamnare la închisoare pe viaţă în cazul uciderii joggerului afro-american Ahmaud Arbery

252

Sănătate
11 aug 00:00SănătateRafila acuză politizarea problemei iodului: 'Avem vocaţia de a compromite măsurile de sănătate publică'

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că discuţia despre iodura de potasiu a fost politizată în mod...55

11 aug 00:00SănătateAntibioticele trebuie evitate pe cât posibil în cazul copiilor mici

O cercetare recentă realizată pe șoareci a scos la iveală faptul că expunerea timpurie la antibiotice poate avea...59

11 aug 00:00SănătateEuroparlamentar, scandalizat de apelul lui Rafila privind iodura de potasiu

63

11 aug 00:00SănătateSemne ascunse ale nivelului ridicat de zahăr din sânge pe care le puteți vedea pe picioare

A fi diabetic poate fi o experiență chinuitoare, deoarece boala vine cu o mulțime de boli și afecțiuni care se...62

11 aug 00:00SănătateCum să pierzi grăsimea viscerală: două exerciții care „ard imediat” grăsimea de pe burtă

Grăsimea viscerală este o parte importantă a corpului, deoarece ajută la izolarea și protejarea organelor. Cu toate...69

11 aug 00:00SănătateAi celulită? Iată cum scapi de ea cu metode simple

Tratamentele de îndepărtarea celulitei sunt în creștere pe măsură ce tot mai mulți oameni se luptă să mențină...64

11 aug 00:00SănătateCum trebuie tratate tumorile rinichiului

Tumorile care se dezvoltă la nivelul unuia dintre rinichi pot fi de natură benignă sau malignă. De multe ori,...56

11 aug 00:00SănătateComisia Europeană a rezervat 15 milioane de doze din noul vaccin Moderna

Comisia Europeană (CE) a rezervat, la compania americană în domeniul biotehnologiei Moderna, 15 milioane de doze...55

11 aug 00:00SănătateINSP: 253 de secvenţieri ale SARS-CoV-2, raportate în ultima săptămână

63

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT