REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Condamnat la închisoare CU EXECUTARE pentru uciderea cu sânge rece a unui câine

Condamnat la închisoare CU EXECUTARE pentru uciderea cu sânge rece a unui câine

Replica API 16 noiembrie 2017 | 00:00 468

Caz inedit în România:

Caz inedit în România:

Caz inedit, până în acest moment, în România. Un bărbat din județul Tulcea a fost condamnat la închisoare cu executare, fiind acuzat că a ucis un câine prin lovirea in mod repetat cu un cutit. Fapta sa a șocat o lume întreagă. Și judecătorii s-au declarat șocați de modul în care acesta a putut să ucidă un câine, aflat în lanț, care nici măcar nu era agresiv.

Magistrații Judecătoriei Tulcea l-au condamnat la 6 luni de detenție cu executare pe un bărbat care a omorât un câine prin lovirea în mod repetat cu un cuțit. Cruzimea de care a dat dovadă individul, față de animalul care nu reprezenta nici o amenințare pentru el, mai ales că era în lanț, i-a determinat pe judecători să aprecieze că singura pedeapsă aptă de a-și atinge scopul este cea privativă de libertate. De precizat că acesta nu se află la primul conflict cu legea penală.

”Fapta inculpatului constand in lovirea cainelui cu un cutit artizanal, provocandu-i leziuni incompatibile cu viata – intruneste elementele constitutive ale infractiunii de ucidere a animalelor, cu intentie, fara drept, prev. de art.25 alin.1 lit.a din Legea nr.205/2004.”, au constatat autoritatile tulcene, într-un comunicat.

Avand in vedere circumstantele infractiunii și gravitatea acesteia, bărbatul a fost condamnat la 6 luni de inchisoare, iar pedeapsa se va executa in regim de detentie. Totuși, sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
...daca asta poate fi numit om... sper sa se repete asemenea sentinte pentru cei care ucid sau vatameaza animalele cu intentie, si fara a le fi pusa viata in pericol.
2
0
Foarte bine !!
3
1
Foarte bine , direct la inchisoare ..trebuie creeat un precedent si data o asemenea sentinta pentru ca se dovedeste ca oamenii sunt mai animale decat animalele
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218