REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CONDAMNAT la ÎNCHISOARE după ce și-a ȘANTAJAT FOSTA IUBITĂ cu POZE COMPROMIȚĂTOARE

CONDAMNAT la ÎNCHISOARE după ce și-a ȘANTAJAT FOSTA IUBITĂ cu POZE COMPROMIȚĂTOARE

Replica API 12 mai 2021 | 00:17 2069

Eduard Paul N. a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de șantaj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată, violarea vieţii private şi violarea vieţii private în formă continuată. Bărbatul este acuzat că a amplasat o cameră video în apartamentul unde locuia, iar apoi a înregistrat victima în timp ce întreţineau relaţii sexuale, distribuind fotografii realizate după filmare în mai multe locuri publice. Mai mult decât atât, a încercat să facă victima să se împace cu el, în caz contrar ameninţând-o că distribuie acele poze compromiţătoare.

Cum s-au petrecut faptele

Potrivit declaraţiilor victimei, a avut o relaţie cu inculpatul dar după o perioadă de timp s-a despărţit de el deoarece era agresiv verbal şi o urmărea în permanenţă. Inculpatul a înregistrat-o într-un act sexual cu camere video, a captat fotografii de pe filmare și a încercat să o șantajeze distribuind fotografii în curtea sa, la locul de muncă, pe rețelele de socializare, i-a trimis și mesaje amenințătoare că se sinucide dacă nu se împacă, poze cu scrisori de adio, se tăia pe mâini, aprindea lumânări. În legătură cu fapta de șantaj, persoana vătămată a arătat că inculpatul a ameninţat-o că dacă nu se împacă sau dacă nu dă șansă relației, va arăta fotografiile mamei sale, prietenelor, va afișa pozele la primărie, pe toate rețelele de socializare iar apoi chiar a distribuit pozele de pe un cont fals. Victima a precizat că se simţea tot timpul urmărită, că inculpatul venea la ea chiar şi înarmat, mânca cu pistolul pe masa. Acesta și-a creat chiar și două conturi false de Facebook de pe care o amenința că publică pozele cu ea făcând dragoste.

Ce a spus instanța

Instanța a considerat că sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de șantaj, întrucât inculpatul prin folosirea celor două conturi false de Facebook, a constrâns persoana vătămată să facă ceva contra voinței sale urmărind obținerea unui folos nepatrimonial, respectiv menținerea relației de prietenie cu inculpatul , prin distribuirea de fotografii intime compromițătoare înfățișând-o pe persoana vătămată în ipostaze intime. La individualizarea pedepselor ce urmează a fi aplicate inculpatului, instanța a avut în: împrejurările și modul de comitere a infracțiunii precum și mijloacele folosite, starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită, natura și gravitatea rezultatului produs ori a altor consecințe ale infracțiunii, motivul săvârșirii infracțiunii și scopul urmărit, natura și frecvența infracțiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului, nivelul de educație, vârsta, starea de sănătate, situația familială și socială. Instanța a decis condamnarea lui Eduard Paul N. la 2 ani și 2 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, violarea vieţii private şi violarea vieţii private în formă continuată. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218