REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

CONDAMNAT la pedeapsa amenzii penale, după un scandal cu BÂTE şi SĂBII, în mijlocul oraşului Hârşova

CONDAMNAT la pedeapsa amenzii penale, după un scandal cu BÂTE şi SĂBII, în mijlocul oraşului Hârşova

Replica API 8 iulie 2021 | 13:49 2921

Pintea Memet a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Tânărul din Hârşova este acuzat că a tulburat ordinea și liniștea publică purtând în mână și amenințând cu o sabie, cu care a gesticulat într-un loc special amenajat pentru agrement, în zona Piața ,,1 Decembrie” din orașul Hârşova, provocând o stare de temere unui grup de 7-8 persoane, aflate în zonă.

Foto cu caracter ilustrativ

Cum s-au desfăşurat evenimentele

Potrivit declaraţiilor martorilor, în piaţa s-au strâns un număr de 8-9 persoane. Aceste persoane au început să se certe între ele iar la un moment dat, inculpatul s-a deplasat la un autoturism BMW X6, iar dintr-un portbagaj a scos o sabie, după care s-a întors la acel grup și a început să se îmbrâncească, să înjure și să amenințe, nevizând o anumită persoană. Un alt participant la conflict se pare că ar fi avu o bâtă. Ulterior la faţa locului au ajuns poliţişti care au reuşit să calmeze spiritele şi să aplaneze conflictul. Din fericire, nimeni nu a păţit nimic.

Inculpatul şi-a recunoscut fapta

În cursul audierii, inculpatul a recunoscut fapta reținută în rechizitoriu și a solicitat aplicarea procedurii simplificate. De asemenea, şi-a dat acordul de a presta munca neremunerată în folosul comunităţii.

Ce a spus instanţa

La stabilirea pedepsei, instanța a avut în vedere, starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită, motivul săvârșirii infracțiunii și scopul urmărit, natura și frecvența infracțiunilor care constituie antecedentele penale ale infractorului, conduita după săvârșirea infracțiunii și în cursul procesului penal, nivelul de educație, vârsta, starea de sănătate, situația familială și socială şi împrejurarea că muncește în străinătate. Conduita după săvârșirea infracțiunii și în cursul procesului penal. Inculpatul are patru copii minori. Magistraţii din cadrul Judecătoriei Hârşova au decis condamnarea lui Pintea Memet la plata amenzii penale în valoare de 1200 de lei pentru săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Decizia nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212